kakmar Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Czy ktoś wie czy mogę włączazc i wyłączać obwód 3~6V do 20A zwykłym motoryzacyjnym przekaźnikiem 12V, czy muszę szukać dedykowanego.Dzięki z góry. -- ups, się czy to wysłało? Edytowane 19 Listopada 2018 przez kakmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 na przekaźniku powinno być napisane jakie obciążenie "toleruje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 12 voltowy przekaznik nie zadziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Nie zadziała. Szukaj przekaźnika na 6V. Co chcesz zrobić to podpowiem. TT Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakmar Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Nie zadziała. Szukaj przekaźnika na 6V. Co chcesz zrobić to podpowiem. TTDzięki, już się pobawiłem trochę.Ogólnie ważne jest chyba tylko napięcie sterujące, a przełączać można cokolwiek co obwód wytrzyma. Bardzo prostą grzałke niskonapieciową DC do elektroniki na zewnątrz, włączaną termistorem(?) (nie może mi zamarznąć). A nie chcę w to mieszać komputerów że względu na zakłócenia, miejsce itp.Prostsze lepsze. -- ups, się czy to wysłało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelus Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Kazdy przekaznik ma dwa istotne parametry: prad obciazenia (po stronie wyjsciowej) oraz napiecie sterujace (po stronie wejsciowej). Mozesz skorzystac z przekaznika motoryzacyjnego, zeby zasilic obwod o dowolnym napieciu, byleby nie przekroczyc pradu obciazenia, wiec tutaj 3-6V jest ok. To samo napiecie moze jednak nie wystarczyc do zamkniecia ptzekaznika - musisz sprawdzic tolerancje napiecia sterujacego na przekazniku. Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalGT2 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Z mojego doswiadczenia wiekszośc przekaźników 12V które sprawdzałem załączało sie juz w granicach 4-5V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Tak, ale docisk styków przy niskich napięciach może być niewystarczający dla założonego obciążenia, czyli może szybciej paść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalGT2 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Możliwe ja mowie z tad ze kiedys w robocie robilismy moduły do haka na przekaźnikach i w jakims amerykanskim aucie stop był sterowany 4,5 V mielismy kilka takich przypadków i przekaźniki działały na tym napieciu obciążenie żarówka 2x21W. Takze ja tylko w takiej sytuacji stosowałem i tu akurat działały dluzszy czas nie zawodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 miniaturowy przekaźnik możliwe że zadziała ale będziesz jarał styki bo nie będzie docisku jak trzeba natomiast 90% samochodowych i motocyklowych nie .... nie januszuj , przekaźniki kosztują grosze znajdź sobie z cewką na 6v i na prąd 20A i kup to parę groszy kosztuje Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi