qba Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 12 minut temu, Tommo napisał: Ten SWAP to techniczna karykatura. Intercooler, chłodnica, wszystko się gotuje w zamkniętej przestrzeni bez przewietrzenia. ile czasu trwa jeden przejazd? 10 sekund? co sie ma tam zagotować w kilka sekund? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Teraz, qba napisał: ile czasu trwa jeden przejazd? 10 sekund? co sie ma tam zagotować w kilka sekund? co ja będę mu tłumaczył , on pewnie nawet nie wie do czego to jest 😄 podziwiam że tobie się chce 😄 Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 40 minut temu, qba napisał: ile czasu trwa jeden przejazd? 10 sekund? co sie ma tam zagotować w kilka sekund? To po co ten intercooler wsadzali? Żeby wydłużyć dolot i zwiększyć laga 🤣 Przecież on tam nie ma prawa zadziałać. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Literat Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 (edytowane) I uważasz, że w każdym przypadku wydłużenie dolotu, czy wydechu powoduje zmniejszenie mocy silnika? Wiesz może co powoduje zawirowanie powietrza, czy dysza de Lavala? Obudzili się Janusze motoryzacji. Najlepiej jest od razu krytykować bez zastanowienia się jakie siły mogą działać na dany układ. Poczytaj więcej na temat układów dolotowych i wydechowych. Może wtedy będziesz podchodził do tego tematu bardziej profesjonalnie. Może właśnie akurat w tym przypadku ktoś to policzył i zastosował najlepsze rozwiązania? No ale jak to w PL.. najlepiej wiedzą Ci, którzy nie brali udziału w projekcie. Zauważ ponadto gdzie jest króciec ssący. Widzisz go może? Uważasz, że czerpanie powietrza znad silnika jest lepsze, niż dostarczanie go przy pomocy pędu? Nie jestem pewny, ale czy tylko ja widzę tam turbosprężarkę? Tak więc chyba wyjaśnione i nie będzie ponownych pytań o to 😜 Edytowane 28 Stycznia 2022 przez Literat Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Literat czy ty w ogóle wiesz co to jest intercooler i w jakim celu się go stosuje? Po tym co piszesz obstawiam, że nie masz zielonego pojęcia. Druga sprawa to jak debilnie ktoś zamontował chłodnice i wiatraki, które pompują gorące powietrze wprost z kolektora wydechowego, więc zamiast chłodzić bardziej podgrzewa te chłodnice. Kabaret... Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Przeciwz napisał w innym temacie, że silnik opary więc nie dziw się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Literat Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Jonaszko Ty wypowiadaj się w wirusach ekspercie 😄 Tam masz możliwości siania strachu i paniki. hehe Także tego..bajeczka o wirusiku i do spania 😜 Mam nadzieję, ze całujesz się tez przez maseczkę..i dystans mordeczko 😄 12 godzin temu, Tommo napisał: Literat czy ty w ogóle wiesz co to jest intercooler i w jakim celu się go stosuje? Po tym co piszesz obstawiam, że nie masz zielonego pojęcia. Druga sprawa to jak debilnie ktoś zamontował chłodnice i wiatraki, które pompują gorące powietrze wprost z kolektora wydechowego, więc zamiast chłodzić bardziej podgrzewa te chłodnice. Kabaret... Jeśli podobną celność uzyskujesz w loteriach, to szkoda siana 😄 Wiem, że został on umiejscowiony źle. O to się nie doczepiłem, a jedynie o te "wydłużenie dolotu i zwiększenie laga". Z resztą się zgadzam 😜 Edytowane 29 Stycznia 2022 przez Literat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 To czym są zasilane te silniki benzynowe??? Co tam w nich się spala??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 2 godziny temu, Literat napisał: Wiem, że został on umiejscowiony źle. O to się nie doczepiłem, a jedynie o te "wydłużenie dolotu i zwiększenie laga". Z resztą się zgadzam 😜 Intercooler który nic nie daje jest gorszy niż by go wcale nie było. Raz, że zwiększa opór przepływu, dwa im większa pojemność dolotu między turbosprężarką a przepustnicą, tym większy lag i turbodziura. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 23 godziny temu, Literat napisał: Mam nadzieję, ze całujesz się tez przez maseczkę..i dystans mordeczko mnie tam dziwi że nie jest ekspertem od omegi nie był w fabryce w russelheim i nie zna sytuacji tam z pierwszej ręki albo nie ma tam znajomego...... stracił w moich oczach jako ekspert , myślałem że zna się na wszystkim a tu są braki ..... tu była jedyna fajna opcja tuningowa B-kompresor 😄 Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Literat Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) W dniu 29.01.2022 o 13:11, jonaszko napisał: To czym są zasilane te silniki benzynowe??? Co tam w nich się spala??? Jonaszko jak zwykle w swoim świecie.. Nie wiem co on tam widział, albo ćpał. Jakaś chyba mityczna kraina z tym koniem ze szpikulcem. Jak on się tam zwał.. Jednorożec. Różowe trawy i te sprawy.. Czy zające biegające po pluszowej łące. Diler musiał wjechać lepszy, więc chciałbym kontakt. No ale chyba nie dla psa kiełbasa. A szkoda, bo może zarobiłby więcej niż u tych, którzy mu płacą dotychczas. 🤣🤣🤣 @michoaJakieś wieści od króla cyganów w sprawie starych niemieckich krążowników szos? Bo trochę pusto w tym temacie. Ja to czekam na dalsze historie 😛 Edytowane 4 Lutego 2022 przez Literat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 no tęsknię za moją piękna panią fotograf aleksandrą , piszę jej maile , ona jest autorką filmiku jak mój piękny opel profesjonalnie przerobiony do motorsportu przez wyjebanie kanapy , podsufitki , cięcie sprężyn i zaspawanie mostu z trudem obrócił się dookoła opon ( teraz to mam bekę skill poszedł w przód , a wtedy jezu to był mój pierwszy trening na legalu 😄 ) ale ona nie odpisuje 😞 chyba kosza dostałem .......... wspaniały filmik prawda ? nie wiem czy wrzucałem czy nie ty ku***a omega , jak to piękne brzmi z ust kobiety..........tam potem taka epicka odcina była , wpiąłem trójkę i strzał ale to tylko nędzne 170 KM (kiedyś było teraz już ni daje rady , nie wytrzymuje presji ) i nawet na oponach z jeziora nie dała rady i ją zmuliło 😞 Snapchat-1679941745.mp4 Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubMierz Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Skoro już rozmawiałeś o intercoolerze, to wiesz w czym jest problem, jeśli intercooler jest całkowicie naoliwiony? Co zrobić w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi