Jump to content

Recommended Posts

Czołem,
Potrzebuję informacji o najwyższym motocyklu produkowanym seryjnie, pierwszą moją myślą był r1200gs, ale poszperałem i jeszcze wyższy jest k1600gt - bez lusterek 1465cm. Tutaj jeszcze następne pytanie, ile ma z lusterkami, może ktoś ma, wie.
Dość ważna informacja dla mnie, dlatego będę wdzięczny za pomoc.
edit. p.s.
Na myśl przyszło mi BMW, ale inne też wchodzą w grę.

Edited by Jackpot

Ale , co najwyższy do góry szyby czy skok zawieszeń - wysoka jest np. H-D electra ,ale brodzenie to ma słabe ;)

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

Ale , co najwyższy do góry szyby czy skok zawieszeń - wysoka jest np. H-D electra ,ale brodzenie to ma słabe ;)

Stojąc wyprostowany, najwyższy jego punkt, np fabryczna szyba bądź lusterka ponad nią.

W jakim celu szukasz najwyższego motocykla?

Czołem,
Potrzebuję informacji o najwyższym motocyklu produkowanym seryjnie, pierwszą moją myślą był r1200gs, ale poszperałem i jeszcze wyższy jest k1600gt - bez lusterek 1465cm. Tutaj jeszcze następne pytanie, ile ma z lusterkami, może ktoś ma, wie.
Dość ważna informacja dla mnie, dlatego będę wdzięczny za pomoc.
edit. p.s.
Na myśl przyszło mi BMW, ale inne też wchodzą w grę.

Wysokość lusterek nie ma znaczenia w tym modelu, są niższe od szyby. Poza tym na stronie BMW jest informacja, że ma tylko 1440 mm.

http://bmw-motorrad.pl/Motocykle/Tour/BMW_K_1600_GT/dane_techniczne

Natomiast BMW R1200GS Adventure ma 1450 mm.

http://bmw-motorrad.pl/Motocykle/Adventure/BMW_R_1200_GS_Adventure/dane_techniczne

Jeśli wyznacznikiem ma być wysokość mierzona od podłogi do czubka szyby to ja chyba pójdę zmierzyć moją F650 z szybą turystyczną ;) Wystaje powyżej lusterek, powinno być ponad 1500 mm ;)

Wyjasnij mi tylko co daje Ci ta " najwyzszosc " ? Osobiscie patrzylbym na wysojosc siedzenia kanapy, a to z wysokoscia calkowita nie jest absolutnie miarodajne.

:crossy: