samolot Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Znajomy chciałby po niemal 15 latach przerwy wrócić na motocykl. Wcześniej jeździł motocyklami typu MZ Trophy, Mz 250, Cz 350. Obecnie chciałby posiadać motocykl o nieco lepszych osiagach, wygodnych siedzeniach i niewielkiej masie, pozbawiony wad wcześniej wymienionych motocykli. Żadne 600ccm i 500ccm bo według niego są one za ciężkie i niezbyt poręczne oraz mają za mocny silnik do jego rekreacyjnej jazdy.Jaki nowy motocykl polecacie? Z tego co wiem Bmw G310R, Yamaha Mt 03 oraz Ktm Duke 390 spełnia te kryteria. Czy jakieś jeszcze markowe konstrukcje? Znajomy ma ponad 185 wzrostu i ponad 90kg wagi. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez samolot Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Suzuki v strom 250https://suzuki.pl/moto/motocykle/2017-DL250A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 ew. Kawasaki Versys 300https://www.kawasaki.pl/pl/products/Adventure_Tourer/2017/Versys-X_300/overview?Uid=0816DF0LXFFQWg1bX1lbXFlfWApbXQ1fUFBfDV5cC11fXwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannex Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ja śmiagam na przemian Mz ts 250/1 i Hondą Ntv 650 , po przejściu na mz nie brakuje mi mocy a na hondę nie przeraża ciężar i prowadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Nie wiedziałem, że jest produkowany V-strom i Versys w takich małych pojemnościach. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ten v strom to zdajsie dosyć nowa rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Proponujecie motocykle enduro a w tym temacie chodziło raczej o motocykl w stylu naked bike. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Żaden z tych motocykli to nie jest enduroto są motocykle które tylko tak wyglądają (cos jak samochód SUV z napędem na jedną oś :biggrin: )za to są baaardzo wygodne zwłaszcza dla wysokich ludzi ps też nie wiedziałem że są takie małe pojemności sroma i versysa :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Proponujecie motocykle enduro a w tym temacie chodziło raczej o motocykl w stylu naked bike.vstrom - enduro? Bez jaj...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Niech się przymierzy do Rometa ADV 250. Całkiem chyba udany chinol i nie czarujmy się, BMW 310 klepią w Indiach, a chyba większość silników do 650 robią skośne oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 ^^ Pytanie było o "markowe konstrukcje" :p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Nie wiedziałem że jakiś MAREK produkuje motocykle, ale rozumiem podejście bo w stadnince Rometa też mam, obok Aprilii i Yamahy http://www.zongshen.eu/o-firmie-zongshen/Zacytuję: Spoza branży ogrodniczej klientami firmy Zongshen są między innymi właściciele takich marek jak: Piaggio, Selva, Harley Davidson, Barbieri, BMW. Edytowane 1 Lutego 2018 przez wiciu_r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Nie rozumiem o co i po co walczysz? Gość chce sobie kupić moto z odpowiednim napisem i ch.... nam do tego. Nigdy nie zrozumiem takiego nawracania :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Nie nawracanie tylko uświadomienie. To nie ja i Ty (z dużej litery) decydujemy co chcemy kupić, tylko pazerni szefowie koncernów poprzez umiejscowienie produkcji w odpowiednim miejscu świata. Mam Dacię, która to marka jest w 30% sprzedawana jako Dacia, a reszta to Renault i Łada. Mi to nie przeszkadza. Nie ma już marki IBM bo sprzedała wszystko Lenowo. Mamy jeździć i cieszyć się życiem możliwie opłacalnie dla naszych kieszeni więc zamiast "markowego" BMW za30tys. proponuję porównywalnego Rometa za 14 tys. A jeśli kogoś uraziłem swoim podejściem to PRZEPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Uraziłeś mnie bardzo i moje BMW, nikt mi nie wmówi ze jakiś chiński złomet jest porównywalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi