Ttusiek91 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Witam.Po wymianie płynu chłodniczego w honda hornet 2000r. Gdy motor się dobrze nagrzeje zaczyna wypluwac plyn chłodniczy przez korek chlodniczy.Zastanawia mnie tez czy w zbiorniku wyrównawczych temperatura płynu ma być podobna jak w chłodnicy?Z góry dziękuję za wszelką pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ttusiek91 Opublikowano 6 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Witam.Po wymianie płynu chłodniczego w honda hornet 2000r. Gdy motor się dobrze nagrzeje zaczyna wypluwac plyn chłodniczy przez korek chlodniczy.Zastanawia mnie tez czy w zbiorniku wyrównawczych temperatura płynu ma być podobna jak w chłodnicy?Z góry dziękuję za wszelką pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Prawdopodobnie nieszczely korek jeśli była tylko robiona wymiana płynu a wcześniej było dobrze. Poziom w zbiorniku wyrównawczym ma sie mieścić między min a max na zimnym silniku. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ttusiek91 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Myślałem nad korkiem. Trzeba będzie kupić nowy.Chodziło mi o temperaturę płynu jaka ma być w zbiorniczku wyrównawczym bo u mnie plyn jest zimny a w chłodnicy gorący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Jeśli chodzi o zbiorniczek wyrównawczy to tak ma być. Przecież tam płyn nie krąży jak w reszcie układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ttusiek91 Opublikowano 8 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Korek jest szczelny. Dziś stałem w miejscu ok. 5min i znów wywaliło plyn... Edytowane 8 Października 2017 przez Ttusiek91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Nie chcę krakać ale....W najlepszym razie niestarannie odpowietrzony układ chłodzenia. W najgorszym wywalona uszczelka pod głowicą, pęknięta głowica lub cylinder. Gorące gazy spalinowe ogrzewają miejscowo płyn chłodniczy aż do zagotowania.W pierwszym przypadku, gdzie nie ma uszkodzeń tylko źle odpowietrzone - takie miejscowe przegrzewanie też nie jest obojętne dla trwałości pieca. Przychodzi mi jeszcze jedna rzecz, ale to musiałby być niesamowity zbieg okoliczności - uszkodzenie pompy płynu. Mało prawdopodobne, bo kolega pisze, że do wymiany było dobrze. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi919 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Troche był by to zbieg okoliczności gdyby tak po wymianie uszczelkę wy.ebało, no chyba że pierwsze zagotowanie było przez źle odpowietrzony układ i wtedy doszło do pęknięcia lub uszkodzenia uszczelki. Mam nadzieję że po wywaleniu płyny, nie dolałeś nowego/wody do gorącego pieca. Spróbuj porządnie odpowietrzyć układ, jeśli dalej będzie to samo to zostanie szukanie uszkodzeń mechanicznych. Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Obstawiam niedrożny odpływ do zbiornika wyrównawczego albo niesprawny korek. Pod wpływem ciśnienia korek powinien się złożyć (można go ręką ścianąć by sprawdzić czy działa) i przepuścić nadmiar płynu z ciśnieniem do zbiornika wyrównawczego. Twój z jakiegoś powodu tego nie robi tylko wyrzuca płyn góra. Skoro problem pojawił się po wymianie płynu to albo jakiś syf to blokuje, albo coś skopałeś przy składaniu. Edytowane 9 Października 2017 przez Bimbak Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi