shizol990826 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam mam problem.motor po przejechaniu kilku kilometrów nagle gaśnie .i jak zgaśnie to odpala z pierwszego kopa i potem znowu moge przejechać kilka kilometrów i znowu gaśnie . i tak w kółko,nie ma jazdy ,wymieniłem swieczke na nową NGK.sprawdzałem przewód od fajki i samą fajke ,nie ma przebicia .wiec chyba jest git ,gażnik rozbierany ze 100 razy .czyszczony .zmieniałem dysze na rózne wielkośći .zmieniałem ustawienie iglicy na lince .dalej to samo .regulowałem dawke powietrza na gazniku i obroty .nic to nie daje.co prawda motor inaczej sie zachowuje ,przez regulacje .ale dalej po przejechaniu kilku km gaśnie ,myśle ze nagrzewa sie którąś cewka w zapłonie albo iskrownik i gubi iskre na chwile .zdjąłem pokrywe od magneta ,wszystkie cewki wyglądają ładnie .zadna nie jest przykopcona ,niewiem co mam już robic z nim patrzyłem kranik .działa prawidłowo czysciłem filtr paliwa (ten w zbiorniku)paliwo dochodzi do gażnika na 100% ,myśle jescze nad pływakiem bo może sie zacinać i nie ciagnie paliwa ze zbiornika albo modól sie nagrzewa i odcina zaplon ,niewiem juz co jest przyczyną takiego zachowania .Prosze o jakąś cenną wzkazówke Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez shizol990826 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 proszę o korektę tematu wątku, zgodnie z przyjętymi zasadami porządkowymiczas do jutrajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shizol990826 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 proszę o korektę tematu wątku, zgodnie z przyjętymi zasadami porządkowymiczas do jutrajszmoże być teraz ? proszę o korektę tematu wątku, zgodnie z przyjętymi zasadami porządkowymiczas do jutrajszmoże teraz zajmiesz sie pomocą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jaki ten "motor"?Nie napisałeś ani marki, ani modelu. Co ty myślisz, że pół forum ktoś będzie kopał, bo tobie się łaskawie nie chce dostosować tytułu posta do zasad? Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 To wygląda jakby był problem z paliwem. 1.Sprawdz poziom paliwa w komorze pływakowej2.Sprawdz odpowietrzenie baku,drożnośc kranika3. Przestrzegaj zasad przyjętych na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shizol990826 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Motor to gb street 110cm3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 A gaśnie momentalnie czy robi takie choćby "łuuuuu" z braku paliwa i dopiero gaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shizol990826 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 ok problem rozwiązany .winowajcą był pływak w gażniku który za wczesnie odcinał dopływ paliwa /podgiąłem blaszke i jest git .Dziekuje za osoby które sie udzielały...w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shizol990826 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Witam .wczoraj podczas jazdy .przez moje niedbalstwo i brak czasu .spadł mi łancuch ponieważ był za słąbo naciągniety .zalożyłem go naciagnałem i na drugim biegu zaczeło coś delikatnie stukać podczas jazdy .podczaś dzisiejszej trasy po około 150 motor szarpnął .coś walneło dość głosno i zgasł .po próbie odpalenia okazało sie ze kopniak przeskakuje ,w srodku nie na frezach.po odpaleniu na tzw .pych .po przejechaniu kilku metrów zauważyłem ze na pierwszym i drugim biegu coś tak niemiłosiernie i bardzo głosno chrobocze i stuka w silniku .pozatym na dwójce coś oprócz tego chrobocze .przeskakuje i moto przerywa .czuć bardzo duże wibracje .moto to gb street ,110cm3 .Naprawde bardzo prosze o pomoc.wiem ze rozbiórka jest nieunikniona ,ale prosił bym o jakieś wzkazówki .co to może być ? Tryb zdawczy ? Skrzynia biegów ?jaki to ma zwiazek z kopniakiem ? Bede naprawde wdzieczny osobą które chciały by sie wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Nie ma co zgadywac, jak rozbierzesz to zobaczysz.Na pewno skrzynia biegow, co juz sam wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shizol990826 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Nie ma co zgadywac, jak rozbierzesz to zobaczysz.Na pewno skrzynia biegow, co juz sam wiesz.ok a zastanawia mnie tylko jaki to ma zwiazek z kopką .ze zaczeła przeskakiwać i nie ma szans odpalić go za pomocą kopniaka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi