Maniu_85 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Czesc Panowie i Panie trafił mi sie kufer w dobrej cenie więc chciałem się doradzić czy pasuje do mojej maszyny czy lepiej z nim uciekać ;-) Jest to aluminiak model Kappy (blizniak GIVI). 58litrów. W jeździe do 120km/h nie zauważyłem zastrzeżen a powyżej nie sprawdzałem ale tutaj chodzi akurat o to czy może zostać na moim moto ;-)Są 3 warianty ;-)Wariant A jeśli już ktoś z was powie że może być ;-) Wariant B ;-) Pozostałość po moim cruiser maszt zrobiony na zamówienie przymiarka w tamto miejsce....(FLAGA)Wariant C uciekać po plasticzaka ;-)WARIANT A:[/url]WARIANT B (flaga):Więc teraz wasza opinia a dokładnie zostaje Wariant A czy może wariant B lub C wymiana na plasticzaka???Otwieram browarka i czekam na wasze opinię pozdrawiam :-) Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Maniu_85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejM Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Jeśli sam nie potrafisz sobie tego powiedzieć to Ci pomogę do tego motka masakra, szukaj czegoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniu_85 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Jeśli sam nie potrafisz sobie tego powiedzieć to Ci pomogę do tego motka masakra, szukaj czegoś innegoNo to jeszcze dwa na uwadze givi maxia 4 o pojemności 56l;-) Z ciemnymi lampami i górą mysłałemLub givi V47 o 47litrach pojemności też ciemne lampy i cały czarny myśle że do czarnego moto???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jeżeli chcesz na moto jeździć, to chyba wygląd nie powinien mieć znaczenia. A jak chcesz na niego patrzeć, to to jest kufer do motka wyprawowego , nie do gutka. Swoją drogą jak cię stać na gutka, to stać cię na dobry kufer... ;) Zasadniczo o gustach się nie dyskutuje, ale pasuje jak pięść do nosa. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Po co właściwie potrzebujesz taki wielki kufer? Pizze będziesz woził?Ten v47 to i tak będzie spadochron ale chociaż z wyglądu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniu_85 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Po co właściwie potrzebujesz taki wielki kufer? Pizze będziesz woził?Ten v47 to i tak będzie spadochron ale chociaż z wyglądu pasuje.Mam na uwadze wypady dalsze niż tylko wokół komina dlatego chce coś pojemnego...Maxia moim zdaniem wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Kufer, jak kufer jest typowo użytkowym dodatkiem i korzysta się z niego, jak motocykl ma coś przewieźć, a wygląd ma wtedy drugorzędne znaczenie. Natomiast festyniarskie dodatki typu frędzle, maszty, lisie kity i inne tego typu gówno do MG pasują, jak do świni siodło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniu_85 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Kufer, jak kufer jest typowo użytkowym dodatkiem i korzysta się z niego, jak motocykl ma coś przewieźć, a wygląd ma wtedy drugorzędne znaczenie. Natomiast festyniarskie dodatki typu frędzle, maszty, lisie kity i inne tego typu gówno do MG pasują, jak do świni siodło.Rozumiem mam dylemat między V56 a V47 do mojego moto chyba najlepiej podpasuje V47 bo ma mniej tego paska jasnego na boku kufra? bo innej alernatywy nie widzę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 No niestey masz motór który dla niektórych jest wzorcem metra pod względem dizajnu ;). Nie będzie łatwo. Nie jestem przekonany czy taki plasticzak jak pokazałeś też będzie dobrze wyglądał...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniu_85 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 No niestey masz motór który dla niektórych jest wzorcem metra pod względem dizajnu ;). Nie będzie łatwo. Nie jestem przekonany czy taki plasticzak jak pokazałeś też będzie dobrze wyglądał......A jaki kuferek? Widziałeś może przypadkiem jakiś ciekawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 A jaki kuferek? Widziałeś może przypadkiem jakiś ciekawy?Odpisałem na PW :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Moze cos takiego 43Lhttp://www.motea.com/en/luggage/top-boxes/top-case/top-case-customacces-mt0001n-43-liters-black-i4062-272968-0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniu_85 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Ciekawe ale napewno to nie jest zamykane systemem MONOKEY. I nie wiadomo czy na Guzzi by to dobrze wyglądało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jakiegokolwiek kufra nie założysz będzie na tym motocyklu wyglądał źle. Ten przynajmniej wygląda oryginalnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Trzymaj się wzorca fabrycznego, tak jak jest w turystycznym Norge. Szkoda że od razu o nim nie pomyślałeś. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi