Tokart_tech Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Rozpoczynamy prace nad tym monstrum. Pytanie do Was drodzy wirtuozi branży motocyklowej Z jakim przodem widzicie tą maszynę? Oczywiście wierzę, że każdy wie co to za motocykl i jaki motor go napędza. Czy się mylę? Obok Nasz VTX 1300 wraz z autorskim projektem zaiweszenia Springer, który jest już dostępny w sprzedaży w naszym sklepie http://www.tokart.eu/sklep/ Aktualnie trwa produkcja 6 sztuk z których 4 są już jako realizacja zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A ja nie wiem co to :D P.S. zróbcie przód na mono-wahaczu :P Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tokart_tech Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Właśnie tak się zastanawialiśmy czy w ogóle nie zrezygnować z przedniego koła :D dociążyć tył i będzie monotocykl. Tylko obawy są czy wtedy uda się ruszyć z tą przerażającą mocą 15KM. :) Edytowane 17 Listopada 2016 przez Tokart_tech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 tak się zastanawiam jak realizowana jest amortyzacja tego springera Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tokart_tech Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 tak się zastanawiam jak realizowana jest amortyzacja tego springeraKonradzie co Cię konkretnie trapi? Co mam rozumieć przez amortyzację springera? Postaram się odpowiedzieć najlepiej jak potrafię :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 trapi mnie właśnie to o co pytam - nie widzę żadnego elementu amortyzującego (tłumiącego) ;) a raczej wątpię aby ktoś decydował się na amortyzację cierną na osi wahaczyków Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maksiu432 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Dokładnie amortyzacja jest bardzo ważna, dobrze prawisz kondrad :) Usługi księgowe Białystok Centrum Cytuj Zdjęcia z lotu ptaka Poznań Opis taksacyjny lasu Organizacja eventów Radom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tokart_tech Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Owszem tłumienie jest bardzo istotne i w Springerze jest to na swój sposób rozwiązane. Jedna para sprężyn działa na docisk motocykla przy np. hamowaniu, a druga przy powrocie. Są tak dobrane aby te 2 etapy pracowały płynnie. :)Miałeś może przyjemność jeździć motocyklem z takim zawieszeniem? PS. A teraz do Ciebie pytanie.. Co znaczy "amortyzację cierną na osi wahaczyków" ? Pozdrowienia Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Tokart_tech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) oznacza to własnie co napisałem :Dgdyby wahaczyki na osiach nie poruszały się zupełnie swobodnie a stopniem skręcenia można by było regulować tą swobodę ich okręcania się na osiach to mielibyśmy chociaż namiastkę amortyzacji amortyzację cierną stosowało się często w główkach ramy starszych motocykli jeżdżących z wózkami bocznymi (regulacja pokrętłem na środku górnej półki) czy w zawieszeniach trapezowych (np. w shl m04 - regulacja pokrętłami po bokach zawieszenia tuż ponad przedni błotnikiem) ze springerem przejechałem się tylko HD (zawias fabryczny) - działało to w miarę normalnie (przejażdżka bez ekstremów) niemniej tam jest normalna amortyzacja hydrauliczna - dlatego też wyrażam obawy związane z bezpieczeństwem poruszania się motocyklem wyposażonym w Wasz zawiasdruga sprężyna - jakby nie była dobrana - nie będzie spełniała roli tłumiącej. element tłumiący ma pochłaniać energię a nie ją magazynować.mam też dodatkowe pytanie - w jakim stopniu Wasz zawias zmienia geometrię? Chodzi mi głównie o parametr zwany wyprzedzeniem - może być na przykładzie vtx-a. Edytowane 1 Grudnia 2016 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tokart_tech Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W wahaczach na osiach są tuleje ślizgowe i nie ma tam żadnej amortyzacji ciernej. Owszem Springer jest specyficzny ale przeznaczenie jest zupełnie inne. Niemniej bardzo przyjemne :)Odnośnie zmiany geometrii to w przypadku Hondy VTX owszem zmienia się w zakresie ok. 5mm Zapraszamy na jazdę testową :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Owszem Springer jest specyficzny ale przeznaczenie jest zupełnie inne. Niemniej bardzo przyjemne :) tzn. jakie jest przeznaczenie springera?moim zdaniem (piszę zupełnie bez złośliwości) powinniście jednak przekonstruować ten zawias aby oprócz "wyglądania" był jeszcze w miarę bezpieczny gdyby ktoś jednak chciał udać się na przejażdżkę - szlaki są przetarte i nie ma co wyważać otwartych drzwi - myślę, że wystarczy oprzeć się na rozwiązaniu HD ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tokart_tech Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zapraszam Was serdecznie do zapoznania się z Naszym Parkiem Maszynowym (filmik) gdzie tworzymy wszystkie Nasze akcesoria: SpringeryRiseryObejmyElementy toczone do stelaży szybkiego montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUSTOM GARAGE Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 witam Mam pytanie a jak kolega rozwiązał prowadzenie sztyc ruchomych w górnej półce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi