LORD VADER Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Michoa tak nawijasz o łańcuchu a zęby ? Jak tego nie wymienisz to lepiej kup najtańszego chinola bo i tak zaraz się rozwali na kołyskach.Wczoraj polatałem to nawet da się wyczuć różnicę w mocy po wymianie zestawu. Jakbym załozył tego DID-a na stare kołyski to szybko by się bajka skończyła..Nie wiem czy nie lepiej było by wymienić same zęby i skrócić stary łańcuch (jak już tak trzemy szkłem dupę) . Wydaje mnie się że stary łańcuch tak szybko nie zdeformuje nowych zębatek jak stare zębatki nowy łańcuch. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Do xjty idzie 520-ka. http://allegro.pl/lancuch-yamaha-xj600-diversion-oryginal-i6176988729.html To jest did i powinien wytrzymac duzo dłużej niż jakiś chinol, nawet używany. Edytowane 19 Maja 2016 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 przód będzie nowy JT bo stara jest szczerbata - od strzałów z klamy na luźnym 2 zęby straciła :D jutro jadę odebrać ..... tylnia narazie zostaje , nie jest tragiczna w kwesti miesiąca czy dwóch planuję ja też wymienić ( 90 zł :( ) Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jesteś pewien, że tam nie ma regulacji naciągu łańcucha? Jak nie masz serwisówki to tu znalazłem jakieś: http://www.oscarmayer.net/atc/manuals/ Nie wiem jaki masz dokładnie model, ale w tej instrukcji, którą przeglądałem jest normalnie regulacja na tylnej osi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Nie możesz sobie zrobić jakiegoś partyzanckiego napinacza z rolką i nim regulować napięcie łańcucha jeżeli nie ma regulacji? Swoją drogą to nie wiem jak Ty możesz żyć z tym swoim wiecznie małym budżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Swoją drogą to nie wiem jak Ty możesz żyć z tym swoim wiecznie małym budżetem. próbowałem się powiesić ale jestem za gruby i żaden kinkiet ani linka nie wytrzymują a do rzeki mam nie skakać bo może być powódź , więc muszę jakoś żyć :( Nie wiem jaki masz dokładnie model honda atc 250R 1984 year , wedle mojej serwisówki nie ma tam żadnej regulacji w quadach regulacja wygląda tak że przesuwa się cała tylnia oś razem z łożyskami i ten sposób zwiększasz odległość zębatki dużej od małej i napinasz łańcuch u mnie oś tylnia jest na sztywno w jednym miejscu nie da się jej przesunąć no a silnika też się nie da co jest chyba logicznie :D i fabrycznie nie ma tam żadnego napinacza więc dochodzę do wniosku że honda nie przewidziała regulacji.......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 No i słusznie, honda się nie psuje - to po co regulacja :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Edytowane 20 Maja 2016 przez żółf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 napewno to dla 84 ? u mnie to wygląda zupełnie innaczej , nie ma możliwości przesunięcia osi wahacza , cyknę ci fotę na dniach No i słusznie, honda się nie psuje - to po co regulacja :biggrin: no dali dupy jak michoa jadąc do UK :D szczerze to jestem zakręcony jak woda w klozecie po spuszczeniu wody , mam jeszcze jeden namiar na tanie didy na PW ( dziękuje ) także ten tydzień nie latam niestety :( a na przyszły weekend coś kupię tylko muszę jak waszka g na spokojnie podbić do tematu ( w niedziele pewnie to zrobię ) i coś wybrać.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi