math1982 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ja jezdze dr 650 rse , mam niewiele ponad 170 cm i jazda nie sprawia żadnego problemu, słowa kolegi z postu wyżej "ze bedziesz najwyzej na palcach stawac" niech Cie nie przerazaja, jak mnie kiedys, to normalne, a jak sie moto przechyli na prawa albo lewa strone to mozna stac spokojnie na jednej nodze (np na swiatlach). No i oczywiscie polecam dr 650 :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati kmx125 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 do jazdy enduro nie potrzebny jest wzrost i waga najwazniejsza jest technika :D :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriana Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) O, zgadzam się. Fajnie to zabrzmi ale jeździ się głową w zasadzie, no, jak już ktoś potrafi obsługiwać maszynę. Mi zawsze doświadczeni koledzy powtarzali, że "najlepsi zawodnicy i ze stołka ruszali"... nie wiem ile w tym prawdy:) :biggrin: Ja na swoje pierwsze moto wybrałam suz DR 350 wersja shc, chyba najniższe enndurko ... a mam 177 cm :biggrin: Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Oriana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Twoj wzrost raczej nie przeszkadzałby ci w jeździe na normalnym enduro,problem mogłby się pojawić przy ostrym terenie gdzie trzeba sie dużo podpierać i pomagać sobie nogami.Jeśli ma być to 40 % lekki teren i 60 % asfalt to XT660R jest zajebistym wyborem,zresztą znajomy ma podobny wzrost do ciebie i na takim śmigał,dawał rade bez problemu :biggrin: PS.Jeśli byłbyś zainteresowany tym XT-kiem to daj znać na priv,bo jest do sprzedania,05 r,3 tys km przebiegu,cena bodajże 16 tys zł Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Kup sprzet ktory ci sie podoba najwyzej mozesz przechylic na jedna strone i nic sie nie stanie. Ja mam 170cm i jezdzilem na nie jednym wysokim sprzecie. A jak nie bedziesz sobie radził jak małe dzieci na rowerach jedna noge na kanape;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriana Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zawsze można obniżyć motocykl o te parę centymetrów, nie? :( :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 tylko po co?jakby mial 155 cm to by mogl narzekac, ze koza za wysokada rade chlopak bez zadnych przerobek Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 niski wzrost ma swoje zalety, jest zawsze miejsce na nogi :icon_razz: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globtdm Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ja bym Ci polecił Suzuki DE 650 SE od 95 w z wyż, niesamowity motorek pod względem trwałości, poręczności, sporej mocy no i chyba najważniejsze to to że konstrukcja tylnego zawieszenie pozwala na obniżenie bez rozkręcania tylnej sprężyny, czyli odkręcenie jednej śruby i przełożenia amortyzatora w drugi otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kundzik100 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Dzięki bardzo Wszystkim, za odpowiedzi. Podnieśliście mnie na duchu. Nigdy wcześniej nie logowałem się do żadnego forum, a szkoda bo widzę, że warto. D Z I Ę K I . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Witam ! Jestem nową osobą na forum i potrzebuję waszej pomocy ! Chcę kupić enduro, lecz mam 168 cm wzrostu i mam kłopty przy wyborze motoru.Wcześniej jezdziłem na motorach miejskich ( Honda CB 500 ) i ETZ 251 - sto lat temu... Przymierzam się do Yamahy XT 660 R, chciąłbym poznać Wasze opinie na temat tego moto, biorąc pod uwagę moje wymiary ( czy można skręcić wysokość amora tylnego i jak bardzo ). Chyba nie wszyscy endurowcy mają po 1,80 wzrostu i 100 kilo wagi.Preferuję jazdę 40% w lekkim terenie ( turystycznie ) i 60% asfalt. Może ktoś z Was ma wiedzę na temat innych singli tego rodzaju i może mi coś polecić z własnego przykładu. Pozdrawiam Wszystkich JEDNOŚLADOWCÓW i liczę na podpowiedzi.... wiesz co widziałem ostatno bete bardzo konkretny sprzęt nie jest taki wysoki gość co nim lata ma około 170i bardzo sobie chwali silnik ten sprzęt ma ktm -a i ogólnie chyba większość osprzętu jest podobna jak w ktm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzytew Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Witam. Szukam niskiego enduro do polatania w około komina. Niestety matka natura nie obdarzyła mnie wysokim wzrostem. Enduro miałoby być lekkie więc takie do 250 cm, a wysokość siedzenia max 820 cm. Wiem, że moje wymarzone KTM odpadają - producenci tej marki dyskryminują niskich ;) Czy znacie jakieś motocykle enduro dla niskich? Będę wdzięczny za pomoc. Cena max 15000,00. Z góry dziękuję. Edytowane 21 Października 2015 przez brzytew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 a ile masz wzrostu bo niski to pojęcie względne :D KTM dyskryminuje też biednych kosztami utrzymania swoich motocykli :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzytew Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Mój wzrost to 165 cm. Jeżdżę Yamaha XT 660 X po obniżeniu ma 840 cm siedzenie i nogi wiszą :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 A ile ważysz? Bo EXC ma stosunkowo miękkie zawieszenie i siadając na niego siada cały motocykl. Byłem świadkiem gdy znajomy kopał 530-tkę i prawie uderzał ramą o podłoże :wink: . A jeśli chodzi o koszty to nie jest wcale tak źle.. Niektóre części są tanie jak barszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi