fincher Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Kilka razy się zdarzało, choć niezbyt często :D. W porównaniu do małej Suzy to jednak Bandit ma pierdolnięcie i na nudę nie narzekam. Z plecakiem ciągnie na jedynce do stówki, mała tyle na piątce leciała. No i łututututu pod mostem nie brzmiało jeszcze nigdy tak zajebiście :D. Obejdzie się bez :D. Z tego co kojarzę to Wy tam w milach macie!I na 1 złapiesz 100?! Tosz to istny szatan :) Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Eee, tyle to gixer pociągnie ale nie bandit, a już na pewno nie gienek na piątce :biggrin: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie mile, km mialem na mysli ;). Mam wyskalowany licznik w mph i kph, wiec jestem cwaniak teraz ;) Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A już myślałem ze kupiłeś dziorka z turbo :) Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Gdzie tam, po przeskoku z 125 seryjna 600 to wiecej niz dosc... Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) A ja w ramach stopniowego przekształcania w stróża może na wiosnę sprzedam moto i kupię sobie skuter 125ccm, np. Hondę Forza. Będę sobie pyrkał leniwie 70-90 km/h po mieście do pracy, a niedzielny wyjazd na rybkę do Helu będzie przygodą a nie nudną motocyklową przejażdżką w sznurze samochodów.A pomyślcie o takim wyjeździe na Mazury lub w Bieszczady. Toż to będzie prawdziwa wyprawa a nie kilkugodzinny przelot! Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Staszek_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Jak kupisz jakiegoś demoluda to tak :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Staszku, wiesz co, ja przez to przechodziłem przez ponad rok i jednak to jest upierdliwe wlec się non stop bo szybciej nie można. Najdłuższa moja podróż to 15 godzin i bodajże 575 mil. Serio musiałbym się zastanowić, żeby to zrobić jeszcze raz na takim małym motorku. W Bandicie zajebiste jest to, że można sobie jechać spokojnie 50kmh, ale po jednym ruchu ręką masz na budziku 160 i więcej.Jeszcze w dzień odbioru tej 600 zarzekałem się, że 125 nie będzie zaniedbana i będzie regularnie śmigana. Od soboty jedyny kontakt jaki z nią miałem, to jak ją przestawiałem, żeby można było ugotować obiad :P. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 A zaraz ją sprzedaż i po sezonie albo dwóch zaczniesz szukać "dużego" Bandziora :biggrin: I wtedy dopiero doświadczysz moc! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 A ja w ramach stopniowego przekształcania w stróża może na wiosnę sprzedam moto i kupię sobie skuter 125ccm, np. Hondę Forza. Będę sobie pyrkał leniwie 70-90 km/h po mieście do pracy, a niedzielny wyjazd na rybkę do Helu będzie przygodą a nie nudną motocyklową przejażdżką w sznurze samochodów.A pomyślcie o takim wyjeździe na Mazury lub w Bieszczady. Toż to będzie prawdziwa wyprawa a nie kilkugodzinny przelot! Coś w tym jest. Ostatnio częściej siadałem na er5 żony niż swojego fazera. Tutaj 90km/h to już były emocje. A na wiosnę robię jeszcze większy downsizing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 major nie wstrzeliłeś się w trendy na forum teraz modne są pierdopędy :D ja to nie troluje ci jak z kola gospodyń wiejskich ale pilnuj się na tym poważnie , mnie to gejes 500 lekko ściorał a na hornecie 600 to się balem gazu odwinąć na prostej ( bandit jest mocniejszy od horneta ? chyba slabszy ? ) Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Fajna bestia ;) Miałem 600 drugiej generacjo w Sce :) Bandzior słabszy od horneta. Bandit 78 koni a hornet z tego co pamietam 98? Edytowane 2 Grudnia 2015 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 I do tego dziorek ma 20kg więcej. O ile dobrze pamiętam Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Wiecie, tak poważnie to decydujące jest tu kryterium wieku. Gdy koło 2000/2002 roku miałem bandita 1200 to ile razy wyjechałem na obwodnicę musiałem zamknąc licznik, przelotowe powyżej 200km/h na trasie były normą. Ale z tego się wyrasta, chociaż jeszcze parę lat temu uważałem, że najlepszą prędkoscią podróżną dla turystyki jest tak ze 150km/h, jednak powtórny egzamin z prawa jazdy przekonał mnie, że błądziłem :)A teraz jestem starszy, powiedzmy nasycony jazdą dla adrenaliny i zwyczajnie mi się nie chce uprawiać partyzantki na drodze, partyzantki w sensie ukrywania się i przechytrzania policji wszelkiej maści, tej umundurowanej i tej ukrywającej sie w nieoznakowanych radiowozach. Więc za w miarę bezpieczne uważam prędkości 120-130km/h, a i te powoli na bocznych drogach stają się ryzykowne, bo coraz więcej jakichś dziwnych wysepek na drodze i co_kilku_kilometrowych ograniczeń do 70...Naprawdę 125ccm zaczyna wystarczać do płynnej jazdy na większości polskich dróg. Edytowane 2 Grudnia 2015 przez Staszek_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Oczywiście masz w jakiś tam sposób rację Staszku. Tutaj teoretycznie starczyłaby mi mała Suza, bo 70mph wyciągnie a formalnie szybciej nie można tu jeździć. Tyle tylko, że wyprzedzanie czy jazda z plecakiem, pod górkę czy nawet sama przyczepność i stabilność przemawiają za czymś nieco większym. Bandit ładnie ciągnie przy 50kmh na 6. biegu, nie dławi się itp, ale różnica jest kolosalna :D. Teraz po drodze do domu pękły mi dwie paczki, zjechałem z głównej krajowej i elegancko się toczyłem prawie zgodnie z kodeksem. Coś pięknego po prostu :D. major nie wstrzeliłeś się w trendy na forum teraz modne są pierdopędy :D ja to nie troluje ci jak z kola gospodyń wiejskich ale pilnuj się na tym poważnie , mnie to gejes 500 lekko ściorał a na hornecie 600 to się balem gazu odwinąć na prostej ( bandit jest mocniejszy od horneta ? chyba slabszy ? )Dlatego nie sprzedałem swojego pierdopęda :D. Ogarniam właśnie miejscówę pod schodami i tam ją wcisnę na czas jakiś, ale nie sprzedam jej ;).Bandit słabszy od Horneta o półtorej Suzy, ale póki co starczy. Wielu rzeczy trza się jednak nauczyć od nowa, nawyki z pałowania 125 nieco przeszkadzają itp. Tak jak np zbyt szybkie puszczenie sprzęgła po skręcaniu powoduje zajebiste podniesienie się przodu :D :D :DNo i mam za sobą pierwszy poważniejszy wyścig :D. Zamknięte dwie paczki, szkoda tylko, że medalu nie dostanę... :D Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi