Arnuko Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Witam, mam mega problem ;) otóż robię remont mojego motorka. Odkreciłem zacisk hamulca wymieniłem klocki i chciałem odpowietrzyc cały układ a tu dupa próbowałem odkręcić ten odpowietrznik i łepek się przekrecił. Próbowałem obcegami, kombinerkami, psikalem wd40, podgrzewałem palnikiem i nic nawet nie drgnelo. Macie jakiś sposób na takie diabelstwo ?? 3 godziny próbowałem i nic :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Wywiercić i wkręcić drugi. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) Uuu, może być ciężko. Po pierwsze zdemontuj zacisk (chyba że już masz go zdjętego) będzie o niebo łatwiej. Skoro podgrzewałeś, itd, to rzeczywiście może być problem. Spróbuj znaleźć kogoś z wkrętarką udarową. Są takie, nawet na baterię. Działają jak pneumatyczne do kół - tylko trzeba uważać bo one mocne potrafią być. I spróbować. Jak nie to, to zwykły śrubokręt udarowy. Jak nie pójdzie, to rozwiert i helikolem go. Cokolwiek nie robisz - ostrożnie. Aluminium się ciężko spawa... Edytowane 3 Października 2015 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Obawiam się że ze znajomością ślusarki jest ciężko, ale rozwiercasz wiertłami co 0,5mm, byle nie do końca, potem finalne liźnięcie gwintownikiem. Nawet jeśli zepsujesz to do sprzęta w twoim podpisie nowy zacisk jest bardzo tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnuko Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Sprzęt dawno zmieniony posiadam yamahe dt. Udar też nic nie da gdyż łepek jest tak zjechany, że go nie ma ;) Nie mam juz pomysłów, chyba oddam do jakiegoś zakładu. Teraz napatoczyl sie inny problem otóż zająłem tylni zacisk i okazało się, że jeden tloczek wgl sie nie rusza. Próbowałem go wyciągnąć i nic. Macie jakiś sposób na wyciągnięcie takiego tloczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Jak zjechałeś główkę to tylko rozwiercić. Zablokowany zacisk - kąpiel (dłuuuga) w płynie hamulcowym albo musisz działać temperaturą bo tłoczek stalowy a reszta aluminiowa. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Sprzęt dawno zmieniony posiadam yamahe dt. Udar też nic nie da gdyż łepek jest tak zjechany, że go nie ma ;) Nie mam juz pomysłów, chyba oddam do jakiegoś zakładu. Teraz napatoczyl sie inny problem otóż zająłem tylni zacisk i okazało się, że jeden tloczek wgl sie nie rusza. Próbowałem go wyciągnąć i nic. Macie jakiś sposób na wyciągnięcie takiego tloczka? Zablokować ten który chodzi i pompować hamulec. Powinien się wysunąć. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katje Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Macie jakiś sposób na wyciągnięcie takiego tloczka?Podjechać do kogoś z kompresorem i wypchnąć go przy pomocy sprężonego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 powodzenia z samym powietrzem jak weszła mocna korozjadobre szczypce i trzeba tłoczkiem kręcić z jednoczesnym wyciąganiem a powietrzem pomagać Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi