konrad1f Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 ale jak? Z prawgo pasa na wlocie chciał jechać w lewo? Wg mnie tym bardziej jest winny! Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0RLE0NE Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Mówiłem, że menda :wink: .Ja już w swojej karierze kierowcy, dwa razy zatrzymałem autobus i leciałem lać kierowce,nie otworzyli jednak drzwi i tylko przyjebałem mu w szybę, ale jego mina, widok bezcenny , był blady i o mało nie spierdolił przez szybkę :biggrin: .Dwa perfidne wymuszenia przez tych pseudo kierowców :banghead: .Mi sie uruchamia podobny "agresor". Oni wychodza z prostego zalozenia, ze "duzy moze wiecej". Nawet nie wiem jak to jest w przepisach z ustepowaniem pierwszenstwa autobusom wyjezdzajacym z zatoczki, na ktorej jest przystanek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Trzeba ustąpić w obszarze zabudowanym , jeśli włączył kierunek . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0RLE0NE Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Trzeba ustąpić w obszarze zabudowanym , jeśli włączył kierunek ."Na czuja" tak robie ale oni czesto nie wlaczaja kierunkowskazow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glenroy Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Trzeba ustąpić w obszarze zabudowanym , jeśli włączył kierunek .To dotyczy momentu opuszczania zatoczki przez autobus, a nie każdego włączenia kierunkowskazu ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pantani Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 ale jak? Z prawgo pasa na wlocie chciał jechać w lewo? Wg mnie tym bardziej jest winny!Zobacz w google jak wygląda to rondo! Taki skręt jest zgodny z przepisami w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 ZIGGI, na początek bardzo dziękuję [.....] na następny dzień.Witam :)Na wstępie chciałem zapytać o samopoczucie szanownej Pani, i tej wiewiórki, która jechała z tyłu... Widzę jednak, że sprawa jest poważniejsza...Niestety szok i adrenalina blokują ból i potem wychodzą takie kwiatki. Tym bardziej warto poszukać bata na tego psychola, bo jego kolejne "trofea" mogą zapłacić dużo wyższą cenę.Tak sobie myślę nad tą całą sytuacją i przychodzi mi do głowy jeszcze jedna osoba, która jest alfą i omegą w prawie o ruchu drogowym.Spróbuję odszukać do niego jakiś kontakt. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 "Na czuja" tak robie ale oni czesto nie wlaczaja kierunkowskazow. Żeby było jasne, jak z zatoczki wyjedzie ci autobus i będzie dzwon, to sprawcą jest autobus, a ty najwyżej dostaniesz mandat za to że mu nie ustąpiłeś. ale jak? Z prawgo pasa na wlocie chciał jechać w lewo? Wg mnie tym bardziej jest winny! To że się nie zastosował do jakiegoś przepisu nie czyni go winnym kolizji. To że w jakimś miejscu się znajdował bezprawnie nie oznacza z automatu że jest sprawcą. Można przytoczyć dziesiątki przykładów, ile to razy w sądach przegrali ludzie wyjeżdżający z podporządkowanej w lewo i wpadający na czołówkę z kimś kto wyprzedza na skrzyżowaniu? Dla wyprzedzającego mandat za wyprzedzania a sprawcą ten kto wyjeżdżał... Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 To że się nie zastosował do jakiegoś przepisu nie czyni go winnym kolizji. .hehhe - dobre :D skoro wg. Ciebie obydwoje uczestnicy kolizji nie zastosowali się do przepisów ruchu drogowego to wg. jakiego klucza ustalisz winnego? chciałbym zauważyć, że przy.ebał kierowca autobusu :P Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-0f Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Analizując zeznania i wygląd ronda nie wygląda to dobrze. Autobus z racji gabarytów mógł jechać zewnętrznym w lewo tak jak można skręcać np. tirem z prawego pasa w lewo (ściął sobie prawy-lewy-prawy) ale należy wszystkich przepuścić i zachować ostrożność a tego zdecydowanie zabrakło zwłaszcza biorąc pod uwagę ile osób ten kierowca ustrzelił już.Albo jest bardzo głupi, albo bardzo wrednym sfrustrowanym ku+asem robiącym to celowo i na to wskazują wszelkie znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert72 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Devil-Of. A gdzie jest napisane, że można tirem skręcać z prawego pasa w lewo? jakoś w przepisach tego nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-0f Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) A widzisz - można wszystko jeśli sytuacja tego wymaga czyli zwyczajnie gdyby nie dało się zmieścić inaczej, chociaż przykład który podałem dotyczy bardziej zawracania. Tak samo np. przekroczenie podwójnej ciągłej gdy ktoś blokuje drogę. Adekwatnie autobus może mieć problem na małym rondzie bo chcąc-niechcąc zajmie dwa pasy. Edytowane 25 Września 2015 przez devil-0f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert72 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Pewnie :) w art 22 3. jest napisane, że jeśli gabaryty nie pozwalają itp.... tylko zaraz znajdzie się osoba, która udowodni, że gabaryty pozwalają. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pantani Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 no to napiszę jeszcze raz! Na to rondo można wjechać z prawego pasa i zjechać dowolnym zjazdem i żaden przepis tego nie zabrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivona Cz. Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 ZIGGI - samopoczucie miewałam lepsze... :), a psu na szczęście nic się nie stało :)Mnie chyba w Sądzie może uratować tylko to, że ten kierowca miał już kilka kolizji na tym rondzie, co raczej wskazuje na świadome działanie.Na pewno przed sprawą będę potrzebowała porady prawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi