Ario Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Cześć, Zastanawiam się (na razie luźno) nad zmianą motocykla. Tuono jest zajebiste ale chciałbym coś: - wygodniejszego dla pasażera- z lepszym zasięgiem, >200 km Fajnie jakby nadawało się do szybszego pogonienia od czasu do czasu. Teraz nie wiem czy coś bardziej w kierunku dużych zygzaków czy bardziej w kierunku Triumpha Tiger Sport? Na GSa niestety nie mam siana :D Budźet wstępnie 15k PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 pomiędzy tymi dwoma masz np Sprinta ST. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Ario moją odpowiedź znasz :) tak jak Yuby pisał ZZR, widziałeś jak to jeździ na wycieczce do Czech i zakrętów tez się nie boi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 nie wiem jak z $$$ się zmieszczę, a coś z bardziej zrelaksowaną pozycją? jakieś GSXy 1.4 albo duży Fazer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 nie wiem jak z $$$ się zmieszczę, a coś z bardziej zrelaksowaną pozycją? jakieś GSXy 1.4 albo duży Fazer?GSX to pierdylion Nm sle przy 140 już zaczyna wiać i to mocniej niż na Tuono bo pozycja bardziej wyprostowana. Fazer ma chociaż kawałek owiewki, do tego z 50 kilo lżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 GSX 1400 na pewno da Ci ogromną frajdę z jazdy. 126 Nm urywa dupę! Ale niestety przy prędkościach pow. 150 km/h nie będzie już zbyt przyjemnie. Jednak odjazd spod świateł - bezcenny :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 a jak wypada w porównaniu Trypel 1050? "siekierka na kijek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Silnikowo i podwoziowo na pewno nie ... ale w pozostałych aspektach tak, bo jeszcze gorzej z wiatrem i dla pasażera. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Ario mialem speeda 1050 i byl to jeden z lepszych nakedow z jakimi mialem do czynienia, taki maly wariat :) Do turystiki w 2 osoby tak srednio bo sprzet jest maly ale samemu po zalozeniu dodatkowej owiewki sie nada bo kanapa wygodna i pozycja za kierownica tez calkiem fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Wrzuciłem na tablicę i zobaczę co się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Mam Tigera Sport 2014 i moj plecak twierdzi ze to najlepszy dla niej motocykl a jezdzilismy razem na:- SV650S- GSX-R750 L0 :0- Speed Triple 2011- R1 ´10 - nie, na tym koniu po 1 jezdzie powiedziala ze wiecej nie chce ...az wkoncu stwierdzilem ze albo ona ma wygodnie albo ja mam sie czym wyszalec. To trudny kompromis. Zdecydowalismy sie na 2 motocykle.Kupilismy CBF1000 ktorego po roku zmienilem na Tiger Sport-a i tak juz zostalo. Plecak zabronil mi sprzedawac tego motocykla a ja mam Street Triple R, swietny motocykl na zakrety ale brakuje mi tego litrowego kopniecia teraz oraz ochrony przed wiatrem. Z tego czym jezdzilem szukajac dobrego motocykla dla nas obojga moglbym polecic jeszcze Z1000SX, samemu rowniez daje mnostwo frajdy a plecak co prawda tronu nie ma ale warto przetestowac. Dodatkowo od 2014 sa b.ladne kufry do tego modelu. W ogole to ubolewam ze motocykle troche sie podzielily nie tak jakbym chcial - brakuje maszyn pokroju FZ1 Fazer, Z1000SX ktore waza 220kg i mniej. Teraz doszedl jeszcze GSX-S1000F. Sa za to nakedy, sporty lub suv-y z wysoko osadzona owiewka. Na sporcie niewygodnie, na nakedzie wieje a suv-y ciezkie (kilka lekkich modeli powstalo, np MT-09 Tracer). Trzymam kciuki za nowe suzuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Tiger sport za 15 tyś, PLN ?A gdzie za tyle sprzedają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 No tak, tu sie kolega chyba z Tigerem 1050 pomylil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Nawet na Tigera 1050 to trochę mało - chyba że takiego z bogatą przeszłością.Takich kwot to żądają za dobrze utrzymanego 955. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 dzięki wszystkim za sugestie. No więc ogłoszenie wisi, dzisiaj dzwonił potencjalny kupiec, złożył mi ofertę i... daję sobie 2 dni na namysł, ale chyba jednak zostanę przy Tołdim i na razie nie zmienię na nic. Dlaczego? Zabawa na T jest wyśmienita (solo) a musiałbym za dużo dołożyć do zmiany np. na Tigera czy dużego zygzaka. Kobita mówi, że na tyle co jeździmy razem to wytrzyma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi