emil1005 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Na poczcie jest taka fajna opcja ze 5zł sie doplaca i mozna sprawdzic zawartosc paczki przed zapłata (nadawca musi to zaznaczyc)Mnie to uchroniło ostatnio przed kupnem uszkodzonego (elektronicznie) licznika za przeszło tysiąc zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Pokaż zdjęcie jakie dostałeś od sprzedającego przed wysyłką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikijazz Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Za każdym razem masz prawo sprawdzić czy towar który doręczył Kurier jest nieuszkodzony ........Oczywiście że masz prawo ale najpierw podpisujesz odbiór przesyłki, płacisz kwotę pobrania i wtedy możesz otworzyć paczkę w obecności kuriera. Jeśli będzie coś nie tak spisujesz reklamację której prawdopodobnie i tak nie rozpatrzą pozytywnie bo kurier nie wie co zamawiałeś i w jakim stanie, interesuje go wyłącznie brak uszkodzeń na opakowaniu a na zwrot pieniędzy od kuriera nie masz co liczyć. Kurier byłby idiotą gdyby pozwalał otwierać paczki przed zapłaceniem, w przypadku otwarcia i odmowy przyjęcia to kurier musiałby oddać nadawcy gdyby się uparł. Tak jak pisałem wcześniej, mnie też przysłał kiedyś gościu dziadostwo i nie chciał słyszeć o zwrocie pieniędzy. Poszedłem do Rzecznika Praw Konsumenta, kazał przynieść mi zdjęcia z aukcji, ksero historii meili , ksero zapłaty i kazał odesłać to temu człowiekowi a gdyby on odmówił przyjęcia przesyłki i wróciłaby z powrotem do mnie to ja też miałem jej nie odbierać. Sprzedaż przez internet też ma swoje pzrepisy i nie jest to tak że każdy może robić co chce. Rzecznik w moim imieniu zajmował się sprawą, mówił że jak nie pomogą pisma z monitami to występuje do Sądu. Za nic się nie płaci, wystarczy jedna wizyta u Rzecznika i to wszystko. Po kilku tygodniach pieniądze miałem z powrotem na koncie. Jak masz zdjęcia itd to wal do niego śmiało no chyba że wszystko na gębę to wtedy kaplica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lysy79 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 A ja z innej beczki. Jakim trzeba być idiotą, żeby kupować z OLXa wysyłkowo? Ja kupiłem fotelik do dziecka na moto- wszystko oki, dałem tylko gościowi na przesyłkę .Resztę po sprawdzeniu :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 A to nie jest tak, że cokolwiek nie kupisz przez internet to masz 10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny? TT Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pini0 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Tylko jeżeli kupujesz w sklepie, zakupów od osób prywatnych to nie dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Ja bym to przyjął na klatę i potraktował jako nauczka na przyszłe podboje internetów , czerwona lampka powinna się palić szczególnie jak gość kręci ze zrobieniem dokładnych zdjęć przedmiotu, w internecie pełno jest beszczelnego kurestwa ale są tez osoby uczciwe wystarczy dobre rozpoznanie i można śmiało wysyłać kasę w ciemno . Jak kupujesz przez olxa to można dogadać się żeby gość wystawił przedmiot na allegro i tyle w temacie . No i dobra rzecz to robić zdjęcia paczki przed rozpakowaniem zawsze mamy jakiś dowód . Edytowane 3 Maja 2015 przez Spaliniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 No własnie kolo napisał do mnie że kłamie itd. że wysłał zdjęcia wczesniej i potem się zdecydowałem na zakup ...... było odwrotnie bo zapewniał że nie są wgniecione tylko zarysowane ..... następnie dostałem zdjęcie zarysowania: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3e9fc1cd1ba392d.html Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Klod,a może on te kolektory znalazł podczas rozbiórki/remontu miejsca w którym zrobił zdjęcie? :D Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Nie mam pojęcia, wole z UK kupić ..... taniej i na zdjęciach widać ze ani jednej wgniotki Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) 1. Zdjęcia obiektu pożądania (w lepszej jakości na mejla )2. Kontakt telefoniczny . (tu zależy wiele od doświadczenia samego kupującego - przez telefon można usłyszeć dużo więcej niż opis przedmiotu ;) )3. Pobranie - weryfikacja przesyłki przy odbiorze . Wątpliwych transakcji nie ma za wiele także można raz na jakis czas , jeśli sytuacja tego wymaga , poświęcić dodatkowo 5zł na pobranie pocztowe albo przytrzymać kuriera minutę (ale to trzeba mieć sprzęt otwierający w ręku a nie biegać 4 piętra po "zapomniałem noża" ). Jesli dzwonimy w normalnych godzinach a sprzedawcy nie chce się zrobić zdjęć i wysłać choćby MMS-a no to mozna sobie odpuscić . Bo nawet jeśli część jest OK a gostek jest leniwy i nie ma ochoty szukac jej w szpargałach to znacznie częściej po prostu jest do dupy i nie ma czego fotografować. Warto spytać się za ile czasu można spodziewać się zdjęć żeby nie dzwonić po kilka razy bez powodu . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3e9fc1cd1ba392d.htmlZarysowania qrwa :DWeź mu ją awizuj , niech czeka hujek za cwaniakowanie jescze dodatkowo 2 tygodnie . Nauczy się pi*da poprawnej interpretacji rzeczywistości. Edytowane 4 Maja 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Za każdym razem masz prawo sprawdzić czy towar który doręczył Kurier jest nieuszkodzony ........ Po odebraniu przesyłki. Edit: Ups, nie zauważyłem że już wszystko na następnej stronie zostało opisane ;P można skasować jak się komuś chce ^^ Edytowane 5 Maja 2015 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Loooz, napisałem że zwracam i tak zrobiłem, przeprosił że się zdenerwował itd. ha ha ha Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidon Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ja 3 miesiące walczyłem z oszustem na allegro, zwrot dostałem z POK, na policji idzie to do wydziału oszustw gospodarczych, ale olx to jedynie portal z ogłoszeniami, wiec powodzenia, najlepiej jakby jacyś motocykliści z typa okolicy go odwiedzili i nastraszyli trochę, może przejrzyj na oczy. Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi