Slawek Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Witam!Jutro odbieram paczuszkę z nowymi oponami HEIDENAU , model K60 :) Powie mi ktoś jakie ciśnienie powinno być w nich do jazdy asfaltowej żeby nie przesadzić :?: Jazdę w terenie wykluczam prawie całkowicie, tylko asfalt.Dodam że moto waży chyba około 115kg, kierowca około 90kg i jazda solo bez pasażera. w ogóle co powiecie na ten model HEIDENAU ? Kupiłem je bo są tanie, ale czy dobre ? Druga sprawa - wyważać koła ? Piasty,łożyska, szprychy i obręcze są nówki.... PS. Mam do sprzedania komplet Dunlop TRAILMAX - przód: 80/90 - 21" i tył: 120/90 - 18" mało używane i w super stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Daj 2,8 na tył i 2,6 na przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Daj 2,8 na tył i 2,6 na przód. Tyle to ja w samochodzie mam. A w DT tyle ze na teren mam 1.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Tyle to ja w samochodzie mam. Taa ale inaczej sie rozłoży masa jak wejdzie dwóch hłopa na motcykl a inaczej jak do samochodu, a tak w nawiasie to na oponie pisze jakie jest dopuszczalne maxymalne ciścienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro_boy Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2004 A ile dałeś za te opony i gdzie je kupiłeś? Te dunlopy to masz terenowe? Ile za nie chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2004 A ile dałeś za te opony i gdzie je kupiłeś? Te dunlopy to masz terenowe? Ile za nie chcesz?Gumki już założone na obręcze, ale przetestuję gdzieś za tydzień - dwa. mam jeszcze troszkę roboty do zrobienia.Dałem za nie coś około 300zł w Czechowicach-Dziedzicach (MOTOR-BESKID). Mam tam 10% zniżki na części :) Dunlopy są "uniwersalne" , trochę do terenu , trochę na asfalt... i raczej do dużego enduro.Cena to tak ze trzy i pół setki za dwie (stan super), ale można się dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Sławek, dobrze je rozgrzej, a będziesz miał na asfalcie zabawę jak supermoto, a nie enduro :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2004 OK, następne pytanko:Co sie stanie jeżeli założyłem przednią oponę w odwrotnym kierunku niż pokazuje strzałka :?: Zrobiłem tak celowo ponieważ gdybym założył oponę tak jak nakazuje kierunek to protektor byłby "odwrotnie" w stosunku do tylnej opony i jakoś tak nie za ciekawie to by wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Własnie mam pytanie w moim motorku miałem cisnienie 4,6 atmosfery ale czesto jeździłem we dwóch cio sie moze stac przez tak duze cisnienie?I jeszcze jedno co mnie dziwi na moich oponach z jednej strony strzałka jest zodnie z ruchem koła a z drugiej strony odwrotnie tak samo mam w tylnym kole co to oznacza :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Własnie mam pytanie w moim motorku miałem cisnienie 4,6 atmosfery ale czesto jeździłem we dwóch cio sie moze stac przez tak duze cisnienie?I jeszcze jedno co mnie dziwi na moich oponach z jednej strony strzałka jest zodnie z ruchem koła a z drugiej strony odwrotnie tak samo mam w tylnym kole co to oznacza Chłopie spuść powietrze natychmiast chcesz sobie opone zje*ać!! To nie Żuk!A te strzałki mówią w jakim kierunku opona musi być założona żeby bieżnik odprowadzął wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Ja rozumiem ale czemu po dwóch stronach jest inna strzałka :?: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 OK, następne pytanko:Co sie stanie jeżeli założyłem przednią oponę w odwrotnym kierunku niż pokazuje strzałka :?: Zrobiłem tak celowo ponieważ gdybym założył oponę tak jak nakazuje kierunek to protektor byłby "odwrotnie" w stosunku do tylnej opony i jakoś tak nie za ciekawie to by wyglądało... Jezeli producent tak zaznaczył to jest to wynikiem obliczeń i testów i tak powinno byc. Jedyne czego możesz się spodziewać to gorszych własności trakcyjnych. p.s. opony chyba zakłada sie po to żeby na nich jeździc a nie żeby je oglądać :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 4 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Hmmmmm... co do tego że bierznik przodu jest w odwrotną strone niż tyłu to chyba standart. Dzisiaj w "Jednośladzie" był reportaż o oponach i własnie gość powiedział że tak to z oponami do motocykli jest. Zakładaj tak jak wskazuje strzałka a nie jak jest ładnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Opublikowano 4 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 kubaDR600 nie krzycz na mnie! :D Chciałem się tylko poradzić.Hmmmmm... co do tego że bierznik przodu jest w odwrotną strone niż tyłu to chyba standart. Dzisiaj w "Jednośladzie" był reportaż o oponach i własnie gość powiedział że tak to z oponami do motocykli jest. Zakładaj tak jak wskazuje strzałka a nie jak jest ładnie :DNo i właśnie tak zrobię, niech bedzie tak jak zaleca producent. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 Ja krzyczę? przeciez nawet nie użyłem dużych liter 8O :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi