FestinaLente Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam, Mam dylemat bo nie wiem co kupić. W podobnych cenach mogę kupić w/w kaski. Niestety w moim mieście nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo, więc byłby to zakup w ciemno z ewentualnym zwrotem do sprzedawcy. Byłem zdecydowany już na szczękę, ale coś mnie kusi do integrala... Noszę okulary, ale z opisu wynika, że oba kaski są przystosowane dla "okularników" :). Może ktoś z forumowiczów nosi okulary i miał możliwość przymierzenia obu kasków i podzieli się opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Podjedź do Szczecina, daleko nie masz, a tam oba sobie przymierzysz. Sharka mają w Intermotorsie, a HJC np. w Azcarrze, oba nie wiem czy nie są dostępne w Motorrisimio, czy też w moto-akcesoriach. Osobiście żaden Shark mi na łeb nie pasuje dobrze, ze względu na kształt głowy, co innego HJC tam w ciemno każda jedna M-ka jest idealna. IMHO zakup przez internet kasku to nieporozumienie, chyba, że go wcześniej dobrze przymierzysz. Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FestinaLente Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zaryzykowałem i zamówiłem HJC FG-17. Jeśli nie będzie pasować to po prostu odeślę, a wtedy za Twoją radą w weekend wybiorę się do Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Osobiście uzytkuje drugi rok Sharka. Co do spostrzerzeń:-Blenda - czesto się przydaje,mechanizm otwierania mógłby być w innym miejscu ale mozna się przyzwyczaić.- Antifog - fabryczny,ale działa bardzo dobrze.-Łatwy i szybki montaż-demontaż wizjera.-Cichy - Dobrze dopasowana szyba do kasku,nie słychać zbędnych zawirowań i niepotrzebnych dzwięków.-Aerodynamika - dopracowana,przy wiekszych prędkościach stabilny,nie urywa głowy jak chcesz podziwiać krajobraz z boku.-Dobrze wykonany i wygodny. Co do rozmiarów dla mnie pasuje jak ulał - zresztą każda głowa inna. A tak z minusów:-zatrzas wizjera skuteczny lecz nie wygodny w użytkowaniu - możnaby to inaczej rozwiązać.- przycisk górnej wentylacji za mały- brak montażu dodatkowego Antifog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FestinaLente Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jak pisałem zamówiłem FG-17 w malowaniu Jorge Lorenzo. Zrobiłem w nim zaledwie 200km z czego praktycznie wszystko po mieście. Najważniejsza sprawa to faktycznie jest miejsce na oprawki i wchodzą bez żadnego problemu. Problem był kiedy zakładałem kominiarkę, ale wydaje mi się, że jest już lepiej i wchodzą zdecydowanie wygodniej niż na początku. Zamontowałem pinlocka, ale mimo to szybka nadal paruje kiedy stoję na światłach. Muszę się przyzwyczaić do zapięcia (podwójne DD), w rękawicach udało mi się zapiąc tylko raz :). Wyściółka bardzo miękka i miła w kontakcie ze skórą. Malowanie na żywo bardzo fajnie i rzuca się w oczy :) Zobaczymy jak się sprawdzi na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal77 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Festina sprawdź sobie jeszcze dokładnie tego pinlocka. Ja nie mam z nim kompletnie żadnych problemów.A co do podwójnego D to może Ci się przyda : Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FestinaLente Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Będe musiał przećwiczyć tą metodę :DOdnośnie pinlocka to regulowałeś coś czy po prostu zamontowałeś i dokręciłeś te dwie śrubki do oporu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zrób zdjęcie szyby wraz ze zbliżeniami na pinlocka i piny, najlepiej po zdjęciu szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zamontowałem pinlocka, ale mimo to szybka nadal paruje kiedy stoję na światłach Parują Ci okulary nie pinlock ;) Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal77 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Będe musiał przećwiczyć tą metodę :DOdnośnie pinlocka to regulowałeś coś czy po prostu zamontowałeś i dokręciłeś te dwie śrubki do oporu?Nie nic nie regulowałem.Zakładam na zdjętej szybie. Trochę ją prostuję ( nawet trochę bardzo :) ) i wkładam pinlocka tak żeby idealnie dolegał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzarella Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jak założysz to "ochuchaj" dookoła będziesz widział czy szczelnie przylega dookoła. Nie wiem jak w tym modelu ale w moim Rpha10 szybka ma z brzegu przetłoczenie i jak na nie trafisz to nie przylega dobrze. U mnie nic nie paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FestinaLente Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Parują Ci okulary nie pinlock ;)Bankowo nie :D Ok, dzięki za wskazówki. Będę miał chwilę to sprawdzę ponownie mocowanie pinlocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 W sharku jest za sztywny i deko przykrótki pasek w zapięciu dd- wkurza to bardzo :/. Zamknięcie szybki też jest beznadziejne...Ale ogólnie z kasku jestem zadowolony :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKoo Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Miałem sharka speed r w tamtym roku, pękł za drugim uderzeniem, teraz mam hjc fg 17.Oba kaski ta sama półka ale: w sharku DD dziala dużo lepiej, w hjc ten pasek jest gorszy,jakby bardziej chropowaty przez co ciężko poluzowac przy rozpinaniu. Wyraźna różnica.Shark ma lepszy materiał w srodkuShark cichszy, oba są głośneShark ma odpinany podbródek, hjc ma na stałe podbródekW sharku parowal mi bardziej pinlock.W sharku otwieranie szybki to pomylka, za maly uchwyt, brakuje skokowego otwierania, nie ma takich ząbków. W hjc to otwieranie w rekawicach też takie sobie ale lepiej.Nawiew przedni w obu jest z d***, w sharku po chwili nie daje się zamykać w hjc jest tak luźny ze właściwie sam praktycznie spada w dol czyli też w pozycji open.Shark ma blende ale mi strasznie parowala.Lepiej mi się jeździ w HJC, ale ze względu na rozmiar, shark był minimalnie przyciasny. Oba kaski w rozmiarze M. Lepiej zrobiony shark ale droższy. Irytowal mnie mechanizm otwierania szybki, może to jedynie kwestia wyregulowania. Z hjc jestem zadowolony. Cytuj Strony internetowe i aplikacje www: www.seeyou.net.plAutomatyzacja produkcji, kartoniarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Shark ma odpinany podbródek, hjc ma na stałe podbródekJak najbardziej można wyciągnąć podbródek w FG-17. Jest mocowany tak samo jak w Speed-R, wsunięty między skorupę i wyściółkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi