Pink Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Ponieważ, zostały skasowane moje posty bo nie imały się kupy tematyki technik jazdy enduro [no i była to prawda – bo gdzie tu techniki z ciuchami], dlatego też zakładam nowy temat :)Chciałabym się dowiedzieć kilku rzeczy na temat ubioru, na enduro? W jakiej kolejności i jakich firm najlepiej. Dobre i w miarę tanie sklepy w Warszawie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Spodnie napewno musza byc porzadne polecam wykonane z Cordury chyva robia tylkoz takiego materialu :) ceny wahaja sie od 300 do 700 zl zlotych bluzy sa tansze o wiele do 100-200 zl zlotych buty to tez droga inwestycja co najmniej 700 zl buzer tak 350-600 zl. rekawice 80-160 zl. nakolaniki i nalokietniki 80 zl. Firm jest wiele najbardziej znane to FOX, UFO, SINSALO, ALPINESTAR, TECHDECK, THREE BROTHERS RACING, FLY, DIADORA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 najlepiej, mojim zdaniem to pierw sie zaopatrzyc w takie rzeczy jak kask :) (to jest podstawa), buty, rekawice, ochraniacze i gogle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Baniaka trzeba chronic, i buzki sobie nie zniszczysz jak bedzie kask na glowie przy upadku :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Po pierwsze to kask i rękawiczki, w następnej kolejności buty i dopiero reszta ochraniaczy, gogle i pas nerkowy. Na samym końcu ciuchy czyli spodnie i koszulka crossowa. Ochraniacze sa ważniejsze niż kolorowe ciuchy które dają Ci tylko wygląd a praktcznienic nie chronią. Co do ciuchów to kutrki enduro to fajna sprawa bo mają duzo kieszeni i są bardzo praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Co do ciuchów to kutrki enduro to fajna sprawa bo mają duzo kieszeni i są bardzo praktyczne. Taa i holernie drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Myślałam, żeby jeździć na razie w windstopper, ale to za drogie i pewnie zaraz bym zniszyła a szkoda mi tego cacka no i kasy – pozostawię to sobie na dłuższe podróże.Muszę sobie kupić ciuchy cholernie praktyczne! Takie, które się tak łatwo nie zniszczą przy [jak zakładam] licznych upadkach. Czyli spodnie z cordury – one są bardzo wytrzymałe tak? Co do kurtki enduro – hym… Widziałam – jeżeli to jest to co na focie to łeeee…. Nie podoba mi się :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Ochraniacze sa ważniejsze niż kolorowe ciuchy które dają Ci tylko wygląd a praktcznienic nie chronią. Pokażę Ci moje spodnie kiedyś i te powypalane miejsca od przygniatania nóg rozgrzanym wydechem podczas gleby. Porządne spodnie to podstawa, chyba że ktoś życzy sobie przeszczep skóry od poparzeń (gdyby nie spodnie pare gleb tak bym zakończył). Spodnie nie mogą być wykonane z samej cordury, muszą mieć wstawki z różnych materiałów w różnych miejscach, np od wewnętrznej strony kolan ze skóry aby dobrze trzymały zbiornik, od zewnętrznej strony ud wstawki gumowe aby chronić uda przy upadku, wstawki ze specjalnej gąbki pochłaniającej ciepło (ona właśnie topi się podczas przygniecenia wydechem, przejmując największą falę gorąca i nie dopuszczając do poparzeń, zwykła cordu8ra stopiłaby się znacznie szybciej. Ludzie wymyślający spodnie do enduro i crossu (są zasadnicze różnice między takimi spodniami) to nieźli kozacy, potrafią stworzyć naprawdę "odzież ochronną". Ja tam jestem im cholerniw wdzięczny bo dzięki nim mam jeszcze skórę na nogach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mógł byś mi podać kilka firm lub modeli takich spodni – jestem dziewczyną i naprawdę nie chcę mieć zmian skórnych na nogach… Jak by to wyglądało :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Cytat: Ochraniacze sa ważniejsze niż kolorowe ciuchy które dają Ci tylko wygląd a praktcznienic nie chronią. Pokażę Ci moje spodnie kiedyś i te powypalane miejsca od przygniatania nóg rozgrzanym wydechem podczas gleby Ja wiem że spodnie chronią od poparzeń ale mi bardziej chodziło o kontuzje od uderzeń i mówiąc ciuchy miałem na myśli bardziej koszulke niż spodnie nie miej jednak prkatycnie do kolana są buty i ochraniacze na kolna więc spodnie własciwie chronia tylko uda. PINK tu jest sklep inetrnetowy z ciuchami do offroadu http://www.sklep.motocross.com.pl/katalog....NIE&nxt=0&n=loc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 PINK tu jest sklep inetrnetowy z ciuchami do offroadu http://www.sklep.motocross.com.pl/katalog....NIE&nxt=0&n=loc Dzięki Strzalek!Uuuu… Piękne ciuchy a ceny jeszcze piękniejsze… Zaczyna się okazywać, że konie jednak naprawdę są tańsze…Ale jak postanowiłam tak też zrobię – kupię moto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 blisko w wawie masz sklep TNT, ceny są nawet dobre i jest na prawde duzy wybór. www.tnt-motocykle.plpierwsze co kup to kask, tanie rękawice i buty - na jazde motorowerem po lesie to wystarczy.ja sie kiedys wywalilem na poprzednim motorze i nie mialem ani butów ani spodni. mialem tylko nakollanniki. nakolannik mi sie zsunął a motor mi przygniótł noge. skóra była rozcięta a do środka kapał rozgrzany olej :) w sumie nic mi sie nie stalo tylko chirurg musiał mi to skrobać przed zszywaniem bo krew nie chciała polecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 blisko w wawie masz sklep TNT, ceny są nawet dobre i jest na prawde duzy wybór. www.tnt-motocykle.plpierwsze co kup to kask, tanie rękawice i buty - na jazde motorowerem po lesie to wystarczy.ja sie kiedys wywalilem na poprzednim motorze i nie mialem ani butów ani spodni. mialem tylko nakollanniki. nakolannik mi sie zsunął a motor mi przygniótł noge. skóra była rozcięta a do środka kapał rozgrzany olej :) w sumie nic mi sie nie stalo tylko chirurg musiał mi to skrobać przed zszywaniem bo krew nie chciała polecieć.ale paskudnie zabrzmiało ;]w/g mnie najwazniejszy jest buzer,buty,kask,rekawiczki i ochraniacze na kolana,bo jak cos zrobisz z kolname to jest to ciezko operowac (kumpel ma z kolanem drobne problemy bo na 50ccm przy wypadku zdarł kolanem lakier w aucie ktore w niego uderzylo:/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Ja mam jedno pytanie, co to jest buzer ? =] Szukalem na necie to wynajdowalo mi tylko akcesoria do noki :)Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Według mnie kolejność jest taka:- kas- ochraniacze na kolana- rękawiczki Tym bardziej na początku nie będę szarżować, dlatego buty, spodnie mogę odłożyć na później. Kolana są bardzo ważne – i wszelkie zabiegi z nimi związane SUPER kosztowne. Wiem ponieważ miała problemy z prawym kolanem przez jakieś 5-7 lat :/ I jeżeli kogoś bolą kolana to bez zwłoki natychmiast trzeba iść do kompetentnego lekarza! A nawet do dwóch – ja się ładnie wpieprzyłam i lekarz bardziej mi zaszkodził niż pomógł. Ja mam niesamowite szczęście i zdaję sobie sprawę, że na samym początku przeżyję ze 100 wypadków z uwzględnieniem kilku bardzo poważnych. A jak bym sobie rozwaliła ostro kolana to bym się chyba zachlastała – musiałabym się pożegnać z jazdą na moto [jeździć tylko bajtowo] a o koniach mogłabym ZAPOMNIEĆ! Tym razem chyba dokładnie się zastanowię zanim wsiądę na moto i dokładnie zaopatrzę w ochraniacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi