Gość rafi Opublikowano 9 Lipca 2002 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2002 CHCIALBYM KUPIC W NIEDLUGIM CZASIE TAKI MOTOCYKL.INTERESUJA MNIE WASZE OPINIE OTYM SPRZECIE.EKSPLOATACJA,PRZEBIEGI,CO PADA ORAZ NA CO ZWROCIC UWAGE PRZU KUPNIE.Z GORY WIELKIE DZIEKI :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karaś Opublikowano 9 Lipca 2002 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2002 ak dla mnie to zajebisty sprzęt.miałem madzie przez 3 sezony i zadnych awarii.super wygląd i osiagi(125koników)robi swoje.co do kupna to propnuje rocznik 86 najświerzszy i po poprawkach silnika.ogólnie sam czad tylko cena za brzytwe trzeba zapłacic min 9tys.jak na 16 lat troche dużo.moim zdaniem jednak i tak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2002 magna jest super zwłaszcza 1100 duza moc potężny silnik duzy motocykl. jeździłem magną 1100c przez jeden sezon nic się nie działo w jeden sezon przejechałem 7.5tyś km byłem z niej zadowolony. ale to nie wszystko musisz zwrócic uwagę na stan tech. ja ją kupiłem od znajomego lekarza ktory ja serwisował śmieszne co ale tak było motocykl z 83 roku wyglądał na duzo duzo mlodszy przebieg pokazywał 50tys nic kompletnie nie robiłem tylko obsługa tzn.luzy zaworowe synchro. klocki olej itp bardzo dobry motorek . kumpel zas miał dwie magny i nażekał na rozrząd to najwieksza wada vf-ki . dobrze sie rozejrzyj a bedziesz zadowolony a weż ze soba chociarz 9 kafli hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2002 czesc! Magna Magnie nierowna , zdarzaja sie naprawde trefne egzemplarze, ale sa i cudenka(moj koles taka ma), oczywiscie te125 konikow nalezy wlozyc miedzy bajki , ale ma lepsze odejscie niz np. kawacha KZ1300 6-cylindrow(120 KM :-))))) ). Kawasaki ma spod kola ok. 95 KM, a Magna 1100 moze 98- 105 musialbym poszperac w swoich starych szpargalach, moze cos znajde. Magna ma 1 podstawowa wade zbyt duzo pali , z tym sie zgodza chyba wszyscy znajacy temat. Pozdrawiam!Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemV4 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 CHCIALBYM KUPIC W NIEDLUGIM CZASIE TAKI MOTOCYKL.INTERESUJA MNIE WASZE OPINIE OTYM SPRZECIE.EKSPLOATACJA,PRZEBIEGI,CO PADA ORAZ NA CO ZWROCIC UWAGE PRZU KUPNIE.Z GORY WIELKIE DZIEKI :lol: Hej Co do uwag typu "te 125 koników należy włożyć między bajki" - nawet nie będę tego komentował, bo po co się denerwować.Madzia 1100 według katalogów ma od 119 do 136KM.Co do samego motocykla, jeżeli chcesz mieć na prawdę fajną maszynę z duuużą mocą i stosunkowo małą masą - to Madzia jest OK.Bolączką jest oczywiście rozrząd (poza łańcuszkami, w silniku który ma ok 50tys przebiegu należy wymienić napinacze, które nie są tak mało skomplikowane ani tak tanie, jak te od szlifierek), poza tym posłuchaj dobrze rozgrzanego slnika w czasie jazdy i dokręcania i odkręcania (koszyk sprzęgłowy - ok 1700PLN - nie za często ale się zdarza), gaźniki też trzeba sprawdzić (jak trzyma obroty na zimno i na ciepło, i jak reaguje na ssanie i jak pali(koszt wymiany membran to 4 x ok 400PLN), oczywiście sprawdź też kardana - jak masz znajomego mechanika to powie jak to zrobić (na prawdę banalnie).Jak już kupisz dopieszczoną Madzię i nie skasuje Cię na początek, musisz liczyć się ze sporym spalaniem (rozrzut w zasadzie od ok 7l do nawet 12l/100km).Oczywiście nie położysz się na tym (albo tylko raz), bo to sprzęt do szybkiej jazdy tylko po prostej. Motocykl jak widzisz do tanich w serwisie nie należy i dlatego jest dużo "inteligentów" wygłaszających swoje opinie na podstawie zaniedbanego i rozregulowanego repcia, którego niestety często można spotkać.Ja w swoją Madzię włożyłem na prawdę sporo (części zamawiam tylko w oryginale) i na dzień dzisiejszy zamyka mi się koło 20tys.Mam jednak coś, co na prawdę sprawia mi ogromną frajdę. Te 100Nm z silniczka V4 to jest coś!Pozdrawiam i życzę udanego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 mialem magne z 85r. chodzila super :buttrock: zalozylem jej nizsza kierownice ,od nakeda jakiegos :icon_rolleyes: jedynie co mi nie pasowalo to to ze przy wiekszych predkosciach rama nie dawala rady :crossy: motor stawal sie wiotki szczegolnie na lukach . pomijajac ta przypadlosc -sprzet super . sprzedalem ja do ostródy swego czasu ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Privat Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Prawda jest taka że zawsze ludziska zachwycają się mocą w Magnie , coś jest na rzeczy ale czy to jest najważniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemV4 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Prawda jest taka że zawsze ludziska zachwycają się mocą w Magnie , coś jest na rzeczy ale czy to jest najważniejsze ?Myślę, że większość zachwyca się tzw całokształtem. Ze stosunkowo niewielkiego silnika (teraz 1100ccm już nie robi takiego wrażenia) masz 136KM (tyle jest wg danych katalogowych ze stron amerykańskich) i 100Nm. A motorek przy tym nie jest za szeroki ani za ciężki, no i oczywiście przy -moim zdaniem - dyskretnym wyglądzie potrafi pokazać szlifierkom, gdzie ich miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 136 ? Przeglądnąłem wiele amerykańskich stron i nigdzie nie spotkałem się z tą liczbą.Z mniejszą o około 20,wiele razy :cool: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemV4 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 136 ? Przeglądnąłem wiele amerykańskich stron i nigdzie nie spotkałem się z tą liczbą.Z mniejszą o około 20,wiele razy :cool: PozdrawiamJak stanę na nogi, to poszperam i Ci prześlę. Na razie niestety nie mogę nawet za długo chodzić, ale na pewno nie zapomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Przem V4 odpowiedziales na post z 2002r i powieliles temat - watek o Hondzie VF jest juz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi