Skocz do zawartości

Czytnik e-book do 300 zł

bonhart88
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcę kupić żonie czytnik e-book, ma służyć tylko do czytania dokumentów i już.

Mam przeznaczone na to max 300zł, co mam kupić?

Słyszałem o marce Kindle - podobno dobra.

Wziąć to co najpopularniejsze na allegro?

Witam, ja bym odżałował jeszcze kilka zł i wziął tego z podświetlaniem http://www.amazon.de/gp/product/B00JG8GBDM/ref=fs_pino/280-5062471-2657321 w domu mam i tego z podświetlaniem i tego bez i ten podświetlany to mistrz. W jednym i drugim bateria trzyma lekko 2-4 tyg. w zależności ile czytam. Ja jestem zadowolony z kindla i nie zamienił bym na inny czytnik.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

• Administrator

Mam paparwhite, bez reklam, ale one rzeczywiście w niczym nie przeszkadzają, ot, wygaszacze ekranu.

Paperwhite będzie droższy niż 300 zł, ale podświetlenie to najlepsza rzecz, jeśli dzielisz z kimś sypialnię i nie musisz włączać światła. W słońcu dużym także się przydaje. Wytrzymałość baterii to kilkanaście dni. Za nic nie zamienię swojego kundla :)

Ja mam pocketbook BasicTouch, korzystałem też kiedyś z Kindle Keyboard. Pocketbook w stosunku do Kindla ma jedną wadę, ale niestety jest to ważna rzecz, mianowicie ekran jest troszkę bardziej szary. Oba te czytniki nie miały podświetlenia i teraz kupując na pewno bym do tego dołożył.

Bardzo fajną sprawą jest ekran dotykowy. Pocketbook ma znacznie większy zakres formatów plików, które obsługuje. Niestety wbrew temu co piszą w necie i różnych testach nie jest wcale taki szybki, ale to akurat nie jest taki wielki problem. Bateria wystarcza na miesiąc czytania po 2-3 godzin dziennie.

Ja się skusiłem na mnogość formatów, ale dziś z perspektywy prawie roku używania i ponad setki przeczytanych książek wziąłbym Kindla z podświetleniem, bo nawet ten bez podświetlenia ma po prostu lepszy kontrast.

Edytowane przez zalmen3

Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl

Ja mam Kobo, ale to jest więcej niż 300 PLN. Ale bez czytnika jak bez ręki. :D

Kobo ma większy ekran, pozwala na więcej, tzn mam zainstalowane 3 różne programy do czytania książek i to się bardzo przydaje. Różne książki się różnie wyświetlają.

Aha, i jak chcesz używać czytników to zapoznaj się programem Calibre. Biblioteka na komputerze, pozwala bezproblemowo przekładać książki z kompa na czytnik.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Ja mam Kobo, ale to jest więcej niż 300 PLN. Ale bez czytnika jak bez ręki. :D

Kobo ma większy ekran, pozwala na więcej, tzn mam zainstalowane 3 różne programy do czytania książek i to się bardzo przydaje. Różne książki się różnie wyświetlają.

Aha, i jak chcesz używać czytników to zapoznaj się programem Calibre. Biblioteka na komputerze, pozwala bezproblemowo przekładać książki z kompa na czytnik.

ja jestem praktycznie analfabetą, czytnik dla żony, ale ok powiem jej o tych cudach

edycja:

na 99% kupie kindle paperwhite 2, w internetach chodzą po 500zł, liczyłem że wydam mniej, ale trudno.

dziękuje za pomoc

Edytowane przez bonhart88

na 99% kupie kindle paperwhite 2, w internetach chodzą po 500zł, liczyłem że wydam mniej, ale trudno.

dziękuje za pomoc

Zasadniczo nie pożałujesz. :) u mnie i żona i córki mają... jak ktoś lubi czytać to naprawdę super sprawa.

Poza tym, jak kochasz, to żadne pieniądze wydane na kobitę nie są za małe :)

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals