bonhart88 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam,chcę kupić żonie czytnik e-book, ma służyć tylko do czytania dokumentów i już.Mam przeznaczone na to max 300zł, co mam kupić?Słyszałem o marce Kindle - podobno dobra. Wziąć to co najpopularniejsze na allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Poczytaj http://swiatczytnikow.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam, ja bym odżałował jeszcze kilka zł i wziął tego z podświetlaniem http://www.amazon.de/gp/product/B00JG8GBDM/ref=fs_pino/280-5062471-2657321 w domu mam i tego z podświetlaniem i tego bez i ten podświetlany to mistrz. W jednym i drugim bateria trzyma lekko 2-4 tyg. w zależności ile czytam. Ja jestem zadowolony z kindla i nie zamienił bym na inny czytnik. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 dobra uwaga poszukam podświetlanego,a o co chodzi z reklamami w czytnikach? wiem że niektóre wyświetlaja jakieś reklamy, to chyba bardzo przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti2515 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Nie mam czytnika ale z tego co wyczytałem to reklamy pojawiają się tylko jako wygaszacz ekranu (na zablokowanym ekranie) i jako pasek na dole ekranu w menu głównym. Ponoć nie pojawia się nic gdy czytasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Lutego 2015 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Mam paparwhite, bez reklam, ale one rzeczywiście w niczym nie przeszkadzają, ot, wygaszacze ekranu. Paperwhite będzie droższy niż 300 zł, ale podświetlenie to najlepsza rzecz, jeśli dzielisz z kimś sypialnię i nie musisz włączać światła. W słońcu dużym także się przydaje. Wytrzymałość baterii to kilkanaście dni. Za nic nie zamienię swojego kundla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 no dobra jak trzeba dołożyć do podświetlania to ok, a jakieś inne marki oprócz kindle brać pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Podesłałem Ci stronkę, poczytaj i wyciągnij wnioski. Sam mam paparwhite i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Ja mam pocketbook BasicTouch, korzystałem też kiedyś z Kindle Keyboard. Pocketbook w stosunku do Kindla ma jedną wadę, ale niestety jest to ważna rzecz, mianowicie ekran jest troszkę bardziej szary. Oba te czytniki nie miały podświetlenia i teraz kupując na pewno bym do tego dołożył.Bardzo fajną sprawą jest ekran dotykowy. Pocketbook ma znacznie większy zakres formatów plików, które obsługuje. Niestety wbrew temu co piszą w necie i różnych testach nie jest wcale taki szybki, ale to akurat nie jest taki wielki problem. Bateria wystarcza na miesiąc czytania po 2-3 godzin dziennie. Ja się skusiłem na mnogość formatów, ale dziś z perspektywy prawie roku używania i ponad setki przeczytanych książek wziąłbym Kindla z podświetleniem, bo nawet ten bez podświetlenia ma po prostu lepszy kontrast. Edytowane 9 Lutego 2015 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Podesłałem Ci stronkę, poczytaj i wyciągnij wnioski. Sam mam paparwhite i jestem zadowolonydobra poczytam dzisiaj po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ja mam Kobo, ale to jest więcej niż 300 PLN. Ale bez czytnika jak bez ręki. :DKobo ma większy ekran, pozwala na więcej, tzn mam zainstalowane 3 różne programy do czytania książek i to się bardzo przydaje. Różne książki się różnie wyświetlają.Aha, i jak chcesz używać czytników to zapoznaj się programem Calibre. Biblioteka na komputerze, pozwala bezproblemowo przekładać książki z kompa na czytnik. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Ja mam Kobo, ale to jest więcej niż 300 PLN. Ale bez czytnika jak bez ręki. :DKobo ma większy ekran, pozwala na więcej, tzn mam zainstalowane 3 różne programy do czytania książek i to się bardzo przydaje. Różne książki się różnie wyświetlają.Aha, i jak chcesz używać czytników to zapoznaj się programem Calibre. Biblioteka na komputerze, pozwala bezproblemowo przekładać książki z kompa na czytnik.ja jestem praktycznie analfabetą, czytnik dla żony, ale ok powiem jej o tych cudach edycja:na 99% kupie kindle paperwhite 2, w internetach chodzą po 500zł, liczyłem że wydam mniej, ale trudno.dziękuje za pomoc Edytowane 9 Lutego 2015 przez bonhart88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Lutego 2015 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tak, poza tym instalujesz calibre na kompie i uczysz się przerabiać książki do mobi, czasem to trochę zajmuje, ale zwykle udaje się dostosować do normalnego czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Słuszna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 na 99% kupie kindle paperwhite 2, w internetach chodzą po 500zł, liczyłem że wydam mniej, ale trudno.dziękuje za pomocZasadniczo nie pożałujesz. :) u mnie i żona i córki mają... jak ktoś lubi czytać to naprawdę super sprawa. Poza tym, jak kochasz, to żadne pieniądze wydane na kobitę nie są za małe :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi