Sweger Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Witam kolegów. Może ktoś się kiedyś spotkał z takim problemem:BMW K 1200 LT,podczas jazdy po bruku lub nierównościach słychać hałas z okolicy wydechu lub walu napędowego (bliżej silnika).Wał robiony 2000 tys km temu przez Niemiaszka w serwisie (rachunki,bez ściemy)Nie jest to na 100 % stopka motoru. Po równym -cisza podczas przyspieszania tez cicho. Nierówności-dzwoni :dry: .Dzięki z góry za podpowiedzi. LWG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyborg78 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Może glupia sprawa ale na początek sprawdz czy to czasem nie klocki hamulcowe, może zle zamontowane sprężyny albo w ogole ich nie ma i klocki tlucza się po zacisku? Miałem taki przypadek z R1200C w przednich zaciskach, po zamontowaniu zamienników klockow niewyposażonych w sprężyny na dziurach walilo tak ze wstyd było jezdzic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sweger Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 Dzieki sprawdzę . Faktycznie wstyd jechać z taką grzechotką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qadrat Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Uderz kilka razy dłonią w tłumik na zgaszonym silniku i słuchaj czy nie brzęczy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sweger Posted January 11, 2015 Author Share Posted January 11, 2015 Oklepie,dzieki . :icon_biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekV Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Kiedyś wsamochodzie myślałem że środkowy tłumik zakończył żywot (drażniąco dzwonił) wjechałem na kanał a tam... poluzowana sruba na obejmie!!! Dokręciłem i cisza :biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruns Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 (edited) W czasie jazdy trudno wyczaić źródło dźwieków .Podjedż na stację diagnostyczną , postaw motor kołem na trzęsiawkę do sprawdania amorów .Wtedy możesz słuchać , macać , a nawet ucho przykładać gdzie dzwoni . Edited April 5, 2015 by bruns Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek 123 Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Jak mialem praktyki na diagnostyce to ostrzagali zeby nie stawac na tych trzesiawkach bo sie uruchomia i moga wyskoczyć ze swojego miejsca,podobnoale motor juz troche waży Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giemul Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 może koledze co ci serwisował sprzęta ( bez ściemy ) :biggrin: , coś wpadło do obudowy wałka i klamorzy na dziurach ? Przez forum ciężko doradzać w takich tematach . Cza na żywca zamacać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruns Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Jak mialem praktyki na diagnostyce to ostrzagali zeby nie stawac na tych trzesiawkach bo sie uruchomia i moga wyskoczyć ze swojego miejsca,podobno Bez przesady , nastraszyli tylko . Trzęsiawka to nie katapulta że wylecisz w powietrze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letek Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 W tym modelu dzwoni tylna tarcza hamulcowa, miałem taki przypadek i też chwilę szukałem. Quote owca-czarna.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts