Sweger Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam kolegów. Może ktoś się kiedyś spotkał z takim problemem:BMW K 1200 LT,podczas jazdy po bruku lub nierównościach słychać hałas z okolicy wydechu lub walu napędowego (bliżej silnika).Wał robiony 2000 tys km temu przez Niemiaszka w serwisie (rachunki,bez ściemy)Nie jest to na 100 % stopka motoru. Po równym -cisza podczas przyspieszania tez cicho. Nierówności-dzwoni :dry: .Dzięki z góry za podpowiedzi. LWG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Może glupia sprawa ale na początek sprawdz czy to czasem nie klocki hamulcowe, może zle zamontowane sprężyny albo w ogole ich nie ma i klocki tlucza się po zacisku? Miałem taki przypadek z R1200C w przednich zaciskach, po zamontowaniu zamienników klockow niewyposażonych w sprężyny na dziurach walilo tak ze wstyd było jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sweger Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Dzieki sprawdzę . Faktycznie wstyd jechać z taką grzechotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Uderz kilka razy dłonią w tłumik na zgaszonym silniku i słuchaj czy nie brzęczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sweger Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Oklepie,dzieki . :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Kiedyś wsamochodzie myślałem że środkowy tłumik zakończył żywot (drażniąco dzwonił) wjechałem na kanał a tam... poluzowana sruba na obejmie!!! Dokręciłem i cisza :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) W czasie jazdy trudno wyczaić źródło dźwieków .Podjedż na stację diagnostyczną , postaw motor kołem na trzęsiawkę do sprawdania amorów .Wtedy możesz słuchać , macać , a nawet ucho przykładać gdzie dzwoni . Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez bruns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek 123 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jak mialem praktyki na diagnostyce to ostrzagali zeby nie stawac na tych trzesiawkach bo sie uruchomia i moga wyskoczyć ze swojego miejsca,podobnoale motor juz troche waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 może koledze co ci serwisował sprzęta ( bez ściemy ) :biggrin: , coś wpadło do obudowy wałka i klamorzy na dziurach ? Przez forum ciężko doradzać w takich tematach . Cza na żywca zamacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jak mialem praktyki na diagnostyce to ostrzagali zeby nie stawac na tych trzesiawkach bo sie uruchomia i moga wyskoczyć ze swojego miejsca,podobno Bez przesady , nastraszyli tylko . Trzęsiawka to nie katapulta że wylecisz w powietrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 W tym modelu dzwoni tylna tarcza hamulcowa, miałem taki przypadek i też chwilę szukałem. Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi