Lans Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam. Planuje zmianę maszyny i stoję przed dylematem co wybrać... Kawasaki ZX10r czy Honda CBR 1000rr Fireblade SC59 ???? Interesują mnie modele od 2009r.Budżet około 30 tys zł.Nowy motocykl zostanie uzbrojony w sportowy uklad wydechowy, filtr k&n i power commandera, co wpłynie na jego charakter. Na początku myślałem o zmianie na ZX10r model od 2008r , ale najbardziej podoba mi sie Honda CBR, ze względu na swoje wymiary i wagę. Jedynie przeraża mnie w niej , pogłoska o pożeraniu znacznych ilości oleju... Zastanawiam się też nad osiągami tych maszyn w stosunku do siebie i mojej obecnej ZX10***, która ztych maszyn będzie mocniejsza? Czy jakaś różnica jest odczuwalna ? Którą maszynę bardziej polecacie ???? ***Obecnie latam Kawasaki ZX10r 2004r po małym tuningu :)(power commander, cienka uszczelka pod głowicą, filtr k&n, pełny układ wydechowy Leo Vince) Osiągi:pierwszy bieg 169km/hdwójka 218km/hlicznik zamyka na piątce 299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Bez różnicy. Weź to na czym się lepiej czujesz. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgadzam się z przedmówcą. Kawsaki bardziej dzikie.Honda bliżej człowieka. Nic tu nie da się ująć czy dodać szczególnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Brakuje Ci mocy w kawie ZX 10R ? :biggrin: ***Obecnie latam Kawasaki ZX10r 2004r po małym tuningu :)(power commander, cienka uszczelka pod głowicą, filtr k&n, pełny układ wydechowy Leo Vince) Osiągi:pierwszy bieg 169km/hdwójka 218km/hlicznik zamyka na piątce 299 Wpis typowy, mistrza prostej. Człowieka, dla którego motocykl jest doskonałym i jedynym narzędziem do wyżycia się.Jazda motocyklem to nie tylko odwijanie na prostej do odcinki na każdym biegu. Są jeszcze zakręty, tor wyścigowy, turystyka motocyklowa.W pewnych kręgach gdybyś powiedział, że brakuje Ci mocy byłbyś z miejsca wyśmiany. 99% motocyklistów którzy zmieniają starszy litrowy motocykl na nowszy nie robi to ze względu na wyższą moc silnika tylko na inne walory. Do tego trzeba jednak dorosnąć. ;)Jakby jednak dalej mocy brakowało to polecam Hondę CBR 1000rr i kompleksowy tuning silnika u naszych zachodnich sąsiadów ewentualnie turbo. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Samolot, Ty już nie zazdrość tylko poproś rodziców żeby Tobie też kupili nowszego sprzęta ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertold Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 hehe Limo celna uwaga ;) Biorąc pod uwagę, że jeździłeś już starą 10-tką zostałbym przy kawasaki. Jest zdecydowanie bardziej dzika i mniej przewidywalna od hondy. Miałem fireblada, ale sc57a i po przesiadce na gixa wiem, że do litrowej hondy w sporcie raczej nie wrócę. Teraz tylko w grę wchodzi nowa dycha albo beta s1000rr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Właśnie poprosiłem rodziców i mi kupili BMW S1000R 2015r do tego garaż i dom z basenem :biggrin: Limo poproś swoich może też Ci kupią... Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wybacz Samolot, ja sam pracuję na to co mam :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkIi Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Brakuje Ci mocy w kawie ZX 10R ? :biggrin: ***Obecnie latam Kawasaki ZX10r 2004r po małym tuningu :)(power commander, cienka uszczelka pod głowicą, filtr k&n, pełny układ wydechowy Leo Vince) Osiągi:pierwszy bieg 169km/hdwójka 218km/hlicznik zamyka na piątce 299 Wpis typowy, mistrza prostej. Człowieka, dla którego motocykl jest doskonałym i jedynym narzędziem do wyżycia się.Jazda motocyklem to nie tylko odwijanie na prostej do odcinki na każdym biegu. Są jeszcze zakręty, tor wyścigowy, turystyka motocyklowa.W pewnych kręgach gdybyś powiedział, że brakuje Ci mocy byłbyś z miejsca wyśmiany. 99% motocyklistów którzy zmieniają starszy litrowy motocykl na nowszy nie robi to ze względu na wyższą moc silnika tylko na inne walory. Do tego trzeba jednak dorosnąć. ;)Jakby jednak dalej mocy brakowało to polecam Hondę CBR 1000rr i kompleksowy tuning silnika u naszych zachodnich sąsiadów ewentualnie turbo.Lepiej bym tego nie ujął.A tak w temacie (nie biorąc pod uwagę szpanerskich cyferek na prostej) to Kawasaki technologicznie od 2008 roku jest daleko z przodu przed Hondą, która śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi