jjank Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 5. Skoda Octavia 1.6 TDI-CR. a co w niej było złego? ja upalam fobie tez z 1.6tdi-cr, tylko mam tego najwiekszego mula 75KM, mam to od nowosci zrobiłem 130 000km w 2,5r, żadnego "chłodzenia" turbiny, pedał w podlodze często i nie chce sie popsuc, przeciągam wymiany oleju nieraz do 19kkm, oczywiście w książce serwis co 15kkm :) mój najlepszy wóz to byl nissan sunny GTI z legendarnym silnikiem SR20DE, super prowadzenie i bezawaryjnosc najgorszy to obecny accord coupe, piasta 700zł, wydech niedostępny w EU, zrobilem 2000km i padla uszczelka pod glowicą, w środku halas jak traktorze, silnik niby 2.0 16V a fobia to dragster przy tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Silnik 2.2 Di montowany w Almerach to właśnie była konstrukcja własna Nissana. Dopiero 1.5 dCi pochodzą od Renault.http://motodiesel.pl/index.php?option=com_sobipro&pid=3159&sid=3163:Silnik-22-DI&Itemid=438Fakt to primery p12 mają renaulta. :)W każdym razie japoński czy nie, mnie nie porwał. Edytowane 28 Listopada 2014 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Swietna konstrukcja jest silnik nissana 3l ( obecnie juz 3.7l ) z poznych lat 80 tych rozwijany przez nastepne 30 lat.No ale to benzyniak, tak samo jak inny znany i dobry silnik 2.2 Hondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Najgorszy Audi 100, najlepsze Mercedes Vito i Peugeot Boxer 3HDI :) Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Swietna konstrukcja jest silnik nissana 3l ( obecnie juz 3.7l ) z poznych lat 80 tych rozwijany przez nastepne 30 lat.No ale to benzyniak, tak samo jak inny znany i dobry silnik 2.2 Hondy. Nissany to są w ogóle niezłe auta, choć mam doświadczenie tylko z jednym, napędzanym właśnie francuskim 1.5 dCi i jak na razie (tfu tfu) większych problemów nie ma. Silniki te (1.5 dCi) są moim zdaniem strasznie demonizowane w mediach (internecie). W mojej rodzinie od zawsze (po zaporożcu) jeździ się autami na "F", były i fiaty i francuskie, a ostatnio same diesle ze stajni renault (nissan almera, dacia dokker, renault kangoo, renault fluence, renault megane) i z żadnym nie ma (nie było, bo dwa już "nie należą do rodziny") najmniejszych (tfu tfu) problemów, nic poza eksploatacją. Zwłaszcza Kangoo I Dokker nie miały lekkiego życia i na prawde w silnikach nic a nic nie uległo awarii. Sam almerą dobijam właśnie 200 tyś i jak na razie jeździ się ok. Chociaż seicento (też na F) było fajniejsze :) Edytowane 28 Listopada 2014 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Swietna konstrukcja jest silnik nissana 3l ( obecnie juz 3.7l ) z poznych lat 80 tych rozwijany przez nastepne 30 lat.No ale to benzyniak, tak samo jak inny znany i dobry silnik 2.2 Hondy.ten w Audi 3,2 V6 też jest świetny ale w korku spalanie wzrasta do 40 litrów :). Edytowane 28 Listopada 2014 przez małaMi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 W korku 40 litrów?! Odpada, mi Jeep kiedyś pokazywał 99 L w korku i w takie Auto celuj :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Jasne......no ale co jasne ?Yuby jak zwykle na dupie się zna :huh: . W korku 40 litrów?! Odpada, mi Jeep kiedyś pokazywał 99 L w korku i w takie Auto celuj :Dmamy inny budżet , wystarczy takie :).jak śmigamy razem na moto to spalanie łączne 11 litrów , tak więc 11 w mieście tym autkiem przy odpowiedniej jeździe jest dla nas do zaakceptowania.nie jest to wymarzony amerykanin łysego V8 ale na tego też przyjdzie czas.http://topcarslist.com/future-cars-2015-sportsgt-cars/2015-ford-mustang-gt350-exterior-front/no ale wtedy byłby to temat o samochodzie marzeń :wub: .jak na razie to nasz najlepszy samochód z 2006 i przebiegiem 27 tyś km , więc jak na ta jednostkę dopiero dotarty . Edytowane 28 Listopada 2014 przez małaMi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 8 lat, 27k? Nie pozostaje nic innego jak pogratulować zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 8 lat, 27k? Nie pozostaje nic innego jak pogratulować zakupu.sama w takie rzeczy nie wierzyłam, właściciel ma 84 lata :), więc sam rozumiesz skąd taki przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Płakał jak sprzedawał? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Płakał jak sprzedawał? :-Pnie polak tylko szwajcar , nasz znajomy .ma też mercedesa AMG 450 kucy 16 letni z trochę większym przebiegiem .jego nie sprzedaje świetnie mu się nim śmiga w hiszpanii :).w tym jest świetny automat i łopatki przy kierownicy , zawieszanie jak lubimy- twarde . Edytowane 28 Listopada 2014 przez małaMi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 sama w takie rzeczy nie wierzyłam, właściciel ma 84 lata :), więc sam rozumiesz skąd taki przebieg. No jasne, po prostu facet w wieku 76 lat kupił sobie audika z motorem 3.2.Żadna to sensacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) No jasne, po prostu facet w wieku 76 lat kupił sobie audika z motorem 3.2.Żadna to sensacja.najlepiej łysy go pyta dlaczego takie mocne a on, nie no zwolniłem z 450 na 250 HP.-autentyczny dialog z tego roku :).w szwajcarii ma jeszcze yarisa bo jak mówi mają za duże mandaty :).w zasadzie fajne autko 3 drzwiowe coupe z wagą 1600kg, dla dziadka jak znalazł .prawda jest taka że astra po naprawie będzie śmigać dalej, łysy worków z cementem do audika nie wsadzi. Edytowane 28 Listopada 2014 przez małaMi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Ale na rodzinne trochę chu*owe, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi