przemek96 Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Pytanie - gaźnik :) Mogę coś zepsuć przy czyszczeniu? Na co zwrócić uwagę? Coś wymienić przy czyszczeniu? A może nie ruszać?(ale trochę długo stał więc mogło się coś poosadzać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 a jaki masz gaźnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Właśnie zapomniałem dopisać - Heritage rocznik 2000, myślę że seryjny, muszę troszkę więcej porozbierać by sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Przemek tobie chodzi chyba o wyczyszczenie tego gaźnika z zewnątrz , bo po poziomie twoich pytań , a co myślę za tym idzie wiedzy to ja bym na twoim miejscu sam nie rozbierał tego gaźnika , bo potem będzie płacz jak to złożyć , albo Hary to szmelc bo nie dział prawidłowo ;). Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Jeśli nie jest bardziej skomplikowany niż japońskich motocykli to dam radę, z zewnątrz też umyję :) Na razie skupiam się na innej części motocykla(koła, hamulce), w gaźnik będę się zagłębiał razem z serwisówką, ale to w swoim czasie. Czyli nic ciekawego nie powiecie, sprawdzić zaworek, uszczelki itdP.S Jeśli nie będzie chodził założę stosowny temat :)P.S. Gaźnik to Keihin CV 27421-99A Edytowane 15 Lutego 2015 przez przemek96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) nie jest to jakoś wielce skomplikowana sprawa, przy demontażu delikatnie odkręcaj linkę ssania, po odkręceniu góry masz spręzynę i membranę zobacz czy jest cała i nie przytarta i ostrożnie zdejmij ją i przy wyciąganiu żebyś nie pogubił podkładek na iglicy - zresztą masz super szkice techniczne i rysunki co i jak jest i gdzieczasami śruby obudowy dolnej - zbiornika pływaka są zapieczone to je odpowiednim krzyżakowym śrubokrętem delikatnie odkręciszjak zrobisz to na stole na kartonie to nic ci nie wyleci na glebe czy wyskoczymoja rada kup sobie czyścidło spray takie jak do tarcz czy zacisków i wyczyść najpierw zewnątrz potem doloty a po odkręceniu obudowy wewnątrzczyścidłem pozbędziesz się zapachu benzyny i bruduja tez używam czyścidła K&N - takie jak do filtrów wszystko dodatkowo możesz czyścić naftą jak masz twarde oringi, uszczelkę, membranę to wymieńjak masz śrubę regulacji od dołu to licz wkręcając ją ile masz i potem całą wykręćmoże chaotycznie opisane ale spokojnie ogarniesz sobie - a jak masz pytania pisz na priv chętnie pomogę Edytowane 15 Lutego 2015 przez americas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Dzięki wielkie :flesje: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Chcę sprawdzić rozrząd(napinacze) i mam pytanie - czy z pod pokrywy rozrządu w TC88 wyleje mi się olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Możesz zaglądać ,nic się nie wyleje,najwyżej parę kropel. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Podpinam sie pod temat. Zaintrygowala mnie sprawa rozrzadu i napinaczy bo w sumie pare mil juz zrobilem a jeszcze tam nie zagladalem.Wystarczy wymiana samych napinaczy czy lepiej zainwestowac w caly zestaw z lozyskami nowymi lancuchami itd?Pzdr. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 mam pytanie... mozna gdzies dostac serwisowke do deluxe z 2009 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Można...tutaj udestępnia kolega qurim http://chomikuj.pl/lehoom/Serwis*c3*b3wki szukaj "Softail 07 Obsługa i naprawa" Ps. Jacky - masz deluxa ? Cytuj http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/173186-softail-deluxe/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja kupiłem serwisówkę Haynes Tc 88,96 & 103 modele 99 do 10. Jest to taka bardziej rozwinięta instrukcja obsługi + drobny serwis akurat taki domowy + kompletne schematy elektryczne i dane co i ile i gdzie jakiego płynu. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Można...tutaj udestępnia kolega qurim http://chomikuj.pl/lehoom/Serwis*c3*b3wki szukaj "Softail 07 Obsługa i naprawa" Ps. Jacky - masz deluxa ?dzieki :)tak mam :D dojedzie na dniach :) Ja kupiłem serwisówkę Haynes Tc 88,96 & 103 modele 99 do 10. Jest to taka bardziej rozwinięta instrukcja obsługi + drobny serwis akurat taki domowy + kompletne schematy elektryczne i dane co i ile i gdzie jakiego płynu.dzieki bardzo, bom glodny wiedzy :) lykam wszystko co podchodzi :) ale nigdy bym sie nie domyslil, zeby poszukac na chomiku :)dzieki jeszcze raz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi72 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jaki torx trzeba użyć aby dobrać się do korka spustu skrzyni biegów w Softailu TC z 2003 . Mam zestaw torxów ale nie bardzo pasują albo za duże albo za małe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi