Piotr Dudek Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 no tak ale...nie za bardzo ogarniam o co dokladnie chodzi... Jak nie ogarniasz to oddaj do mechanika bo jeszcze coś więcej popsujesz no tak ale...nie za bardzo ogarniam o co dokladnie chodzi... czyli nie jesteś w stanie sam tego naprawić Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Mając napinacz zamontowany na motocyklu można go ręczne napiąc lub poluzować. Wystarczy wykręcić śrubę zaślepiającą otwór na końcu (na zdjęciu śruby nie ma ale z wspomnianego otworu wystaje blokada która jest zamocowana w nowo dostarczonym napinaczu), przez otwór wsadzić mały płaski śrubokręt i baaaardzo delikatnie napiąć i / lub poluzować napinacz (upewnij się by wiedzieć w którą stronę kręcić). Trzeba to robić na prawdę bardzo ostrożnie bo nawet lekki obrót śrubokrętem powoduje stosunkowo duży skok napinacza. Jak za bardzo poluzujesz, łańcuch przeskoczy i tragedia gotowa.W ten sposób - post #19 - sprawdzisz czy dobrze nawinąłeś sprężynę / lub czy napinacz nie jest do dupy.Tak jak napisał Piotr - napinacz ma tylko kasować nadmierny luz łańcucha. Edytowane 3 Listopada 2014 przez Bimbak Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 chce zapodac do mojej f4 zapodac napinacz od fzr 600,czytalem co i jak ze pasuje po malej przerobce od fzr 600 i 100 ale chce sie upewnic czy pasuje tez od yzf 600?podobno napinacze te 3 motocykle maja takie same ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 chce zapodac do mojej f4 zapodac napinacz od fzr 600,czytalem co i jak ze pasuje po malej przerobce od fzr 600 i 100 ale chce sie upewnic czy pasuje tez od yzf 600?podobno napinacze te 3 motocykle maja takie same ? nie jesteś pierwszy z tym pomysłem poprawiania nieudolnych konstruktorów z Hondy ale doradzam wpierw przeanalizować resztę elementów rozrządu obu modeli i zastanowić się czym się różnią.Wiem, że kilku posiadaczy tego modelu robiło takie podmianki tylko żaden nie pochwalił się przebiegiem 50.000 km na jednym łańcuszku rozrządu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 zapytalem czy bedzie pasowal, oczekiwalem odpowiedzie "tak pasuje " lub "nie pasuje " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 zapytalem czy bedzie pasowal, oczekiwalem odpowiedzie "tak pasuje " lub "nie pasuje " jest na tym forum "wyszukiwarka" a ja napisałem co o tym myślę Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Podejdzie. Z treści co postów Piotra Dudka wnioskuję, że jest jakaś mała różnica, która znacznie przyspiesza zużycie rozrządu. Edytowane 16 Listopada 2014 przez Brzoz3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Podejdzie. Z treści co postów Piotra Dudka wnioskuję, że jest jakaś mała różnica, która znacznie przyspiesza zużycie rozrządu.dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Podejdzie. Z treści co postów Piotra Dudka wnioskuję, że jest jakaś mała różnica, która znacznie przyspiesza zużycie rozrządu. Tak? A skąd wiesz? Zakładałeś taki czy w internecie wyczytałeś? Wiesz, w takim dziale jak mechanika dobrze mieć 100% pewności co się pisze, żeby nie wprowadzać ludzi w błąd. Autor tematu, którego nie stać na nowy oryginalny napinacz może się zdziwić jak zobaczy, że rozstaw śrub w napinaczu od FZR jest węższy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 nie zdziwie sie bo jestem tego swiadomy, pisalem wyraznie ze pasuje po malej przerobce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Limo, przeczytaj jeszcze raz. Czy napisałem, że to robiłem? Napisałem zgodnie z tym co przekazał Piotr Dudek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 panowie,nie ma juz co dyskutowac,dowiedzialem sie tego co chcialem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Limo, przeczytaj jeszcze raz. Czy napisałem, że to robiłem? Napisałem zgodnie z tym co przekazał Piotr Dudek. napisałeś, że podejdzie a ja napisałem, że zniszczy łańcuszek rozrządu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Pomijając wszelkie teorie spiskowe to coś musi być z tymi napinaczami, ludzie przekładają do f3,f4 napinacze "yamahowskie" (zapadkowe) a w r6 japończycy zamontowali napinacz "hondowski" no i brzęczy-cyka jak w cebrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi