Jarzombek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Prócz tego co ludziska już wypisali to Kaplica Czaszek w Czermnej (przy samej Kudowie)albo dalej trochę (ale jak 170 do pragi chcecie ciąć to w sumie aż tak daleko nie jest)droga 392 polecieć do Jaskinii Niedźwiedziej w Kletnie. Zaraz obok jest też ciekawy bar motocyklowy i kopalnia uranu :) Polecam wszystko z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Prócz tego co ludziska już wypisali to Kaplica Czaszek w Czermnej (przy samej Kudowie)albo dalej trochę (ale jak 170 do pragi chcecie ciąć to w sumie aż tak daleko nie jest)droga 392 polecieć do Jaskinii Niedźwiedziej w Kletnie. Zaraz obok jest też ciekawy bar motocyklowy i kopalnia uranu :) Polecam wszystko z czystym sumieniem. kopalnia uranu powiadasz :d mam nadzieję że nie będę świecił po powrocie do Torunia :D O kaplicy czaszek kiedyś słyszałem, musze ją dopisać do miejsc które musimy tam zobaczyć :) Czermna jest 16 km od Duszników tak że kawałeczek :) no i mozna połączyć zwiedzanie wraz ze Szczelińcem i Błednymi :) teraz muszę to jakoś poskładać w całość :Dżeby nie tracić czasu na niepotrzebne przejazdy i wszystko zobaczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnywspółpracownik Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Za Kaplicą Czaszek ze 2-3 km jest ruchoma szopka. Można obejrzeć, płatne ile kto da. Będziesz jechał 100 zakrętów to i w Wambierzycach jest też szopka, droga chyba 40 kapliczek i bazylika. Fajne widoki z autostrady sudeckiej. Trochę dalej od Dusznik bo w Nowej Rudzie zwiedzanie kopalni węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Rzut beretem:http://www.czecot.pl/obiekt-turystyczny/4468_stachelberg-twierdza-artyleryjska-zacler Trutnov ze swoim ryneczkiem też urokliwy. Mają dobre piwo http://www.pivovar-krakonos.cz/cenik.htm Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Rzut beretem:http://www.czecot.pl/obiekt-turystyczny/4468_stachelberg-twierdza-artyleryjska-zacler Trutnov ze swoim ryneczkiem też urokliwy. Mają dobre piwo http://www.pivovar-krakonos.cz/cenik.htm Z tym piwem to trzeba będzie uważać :D ktoś musi motocyklem wrócić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) A propo's piwa, będziesz niedaleko, tylko nie wiem czy to działa - browar w Nachodzie - zwiedzanie z przewodnikiem, można chmielu z worów nabrać do kieszeni, fajne szyszki, na koniec dawali za darmo dwa piwa, bylem dawno, może cos się zmieniło, ale samo zwiedzanie - polecam. Zdaje się, że to byl Primator - jedno z ich piw jest naprawdę smaczne.foresst - wycieczka na 1 dzień z Dusznik:https://maps.google.pl/maps?saddr=Duszniki-Zdr%C3%B3j&daddr=50.1759793,16.5624929+to:50.1673407,16.6407915+to:Osiedle+to:Mi%C4%99dzyg%C3%B3rze+to:Bystrzyca+K%C5%82odzka+to:Stronie+%C5%9Al%C4%85skie+to:Z%C5%82oty+Stok&hl=pl&ie=UTF8&ll=50.308638,16.707458&spn=0.548155,1.234589&sll=50.161945,16.682053&sspn=0.137462,0.308647&geocode=FbwbAQMdKRn6ACn95PEcYWwORzEPNi21GYMIag%3BFeuf_QIdPLn8AClT_Nzt1gcORzFfeMhfUXq4lg%3BFSx-_QIdF-v9ACk1gnfwPgcORzEEdG7kipMMUQ%3BFQVQ_QId6kH-AA%3BFYR1_gIdWNb_ACnBZlFVNAIORzGBbXqcVSddQw%3BFdOA_wIdAu_9ACnp4gsNPwUORzGa77RJsF-_iw%3BFZ1y_wId4nkBASkprqgRo-IRRzEzLJe366ZlQQ%3BFS65AQMdBIEBASkjlvTsFB8ORzG-DGmKaX0Azg&oq=zloty&gl=pl&mra=dvme&mrsp=1&sz=12&via=1,2&t=m&z=10 Od Dusznik do Stronia Śląskiego to powinna być obowiązkowa trasa każdego motocyklisty. Świetna droga praktycznie wszędzie, widoki zabijają, długie łuki, jest bosko.Przeznacz 1 dzień na tą traskę, bo jak nie, to ominie Cię coś pięknego w życiu :) W Dusznikach trasa zaczyna się od zabytkowej papierni, można też tak zakończyć na Dusznikach. Po drodze Miedygórze - wodospad. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez spiwor Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Coś podobnego układałem w głowie po poskładaniu sobie wszystkich punktów wycieczki :)ale wielkie dzięki za wklejenie tego linka :) bardzo ułatwi mi to planowanie całego tygodnia :)a widząc że znasz tą okolicę wierzę Ci że jest to świetna trasa :)mam ogromną nadzieję że pogoda dopisze !! Szkoda tylko że Moja żona nie zdąży prawka zrobić... drugie moto czeka już gotowe w garażu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzombek Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Szkoda tylko że Moja żona nie zdąży prawka zrobić... drugie moto czeka już gotowe w garażu.. co się odwlecze to nie uciecze :) czy jak to się tam mówi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 No to jesteśmy w Dusznikach :) Droga nie była łatwa przez wczorajszego grilla do późnych godzin nocnych, dzisiejszy deszcz i kilka szwów na prawym kolanie które wczoraj u mnie zawitały...Pogoda wygląda dość strasznie chodź właścicielka pensjonatu twierdzi że nie ma co patrzeć na pogodę w internecie tylko wyglądać przez okno.Z rana, po śniadaniu jak nie będzie padało to ruszamy na zwiedzanie :) Drogę numer 387 lepiej zaczynać od strony Kudowy Zdrój czy od miejscowości Radków ???tPytam bo po drodze jest Kaplica Czaszek, Szczeliniec i Błędne Skały więc trzeba zaplanować w jakiej kolejności zaczniemy zwiedzanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 To zależy czy lubisz fajne zakręty robić pod górę czy na dół :) Jak pod górę to od Kudowy a jak na odwrót to na odwrót ;)Sprawdzone,winkle w miarę czyste, nie ma jakiejś tragedii z piaskiem.Przy wejściu na Szczeliniec pamiętaj o zabraniu 7 zł na głowę, tyle kosztuje wejście na kamienie. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Czyli jedziemy od Kudowy ;) napiszę jutro jak wrażenia :)No i dzionek zaliczony!Pogoda zrobiła się fenomenalna chociaż w ciągu dnia padało chyba z cztery razyZaliczone Błędne skały i Szczeliniec, a co za tym idzie część drogi nr 387 która niestety nie powala dobrym asfaltem...Przegapiliśmy gdzieś Kaplicę Czaszek więc nadrobimy to w następnych dniach :)A teraz jako że świeci słonko otwieram piwo i śmigam na taras :)Później zastanowię się co z dniem jutrzejszym gdyż po dzisiejszym skakaniu po kamieniach pękł jeden z moich szwów na kolanie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Czyli jedziemy od Kudowy ;) napiszę jutro jak wrażenia :) No i dzionek zaliczony!Pogoda zrobiła się fenomenalna chociaż w ciągu dnia padało chyba z cztery razyZaliczone Błędne skały i Szczeliniec, a co za tym idzie część drogi nr 387 która niestety nie powala dobrym asfaltem...Przegapiliśmy gdzieś Kaplicę Czaszek więc nadrobimy to w następnych dniach :)A teraz jako że świeci słonko otwieram piwo i śmigam na taras :)Później zastanowię się co z dniem jutrzejszym gdyż po dzisiejszym skakaniu po kamieniach pękł jeden z moich szwów na kolanie :PPolecam SOLO trasa z Zielenca do Dusznik - punkt widokowy, dalej albo autostrada sudecka albo w lewo na Duszniki - winkle, brak piachu i droga jak stół :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzombek Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Polecam SOLO trasa z Zielenca do Dusznik - punkt widokowy, dalej albo autostrada sudecka albo w lewo na Duszniki - winkle, brak piachu i droga jak stół :)Shakal weź proszę rozjaśnij o czym piszesz bom za głupi i nie rozumiem ;) trasa z Zielenca do Dusznik to właśnie część autostrady sudeckiej. Pozostała część jest pod Zieleńcem (patrząc na mapę) w stronę Miedzylesia więc jak dalej z Dusznik jechać autostradą hyh ;/wrzuć może jaką mapę z legendą dla takich nie kumatych jak ja :) w szczególności mi chodzi o ten odcinek winkle brak piachu i droga jak stół :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 A Ja już wiem o co chodziło Szakalowi :)z E67 w lewo na Zieleniec, p drodze mamy taras widokowy przed samym Zieleńcem, a za Zieleńcem albo w lewo na Duszniki albo prosto autostradą Sudecką (389) aż do Międzylesia :)A teraz kapkę z dnia dzisiejszego :) Dziś z rana podskoczyliśmy do Kudowy zobaczyć kaplicę czaszek, nie jest ona wielka ale kości tam co nie miara. Później pojechaliśmy do Kłodzka zwiedzić twierdzę Kłodzką, początkowo chcieliśmy zaoszczędzić trochę czasu i zwiedzić tylko podziemne tunele, jednak po obejrzeniu tuneli kupiliśmy kolejny bilet i wraz z przewodnikiem obeszliśmy górną część twierdzy. Niestety z próby zaoszczędzenia czasu zrobiła się spora obsuwa przez co nie zdążyliśmy wejść już do kopalni złota w Złotym Stoku. Jak dotąd po okolicy nakręciliśmy 210 km., a jutro nakręcimy pewnie kolejne 200 bo zapowiada się bardzo ciekawy dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 W Złotym Stoku uważaj na gościa co straszy, a przynajmniej nie mów żonie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi