Skocz do zawartości

Slalom szybki

Felice
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Niema czegos takiego jak przejechanie na czas, masz przejechac ze srednia nie mniejsza niz....

:crossy:

Gość komandosek
  W dniu 28.07.2014 o 20:23, ks-rider napisał:

Niema czegos takiego jak przejechanie na czas, masz przejechac ze srednia nie mniejsza niz....

eeeee.... jakby sie choć przez ułamek sekundy zastanowić, to wychodzi na to ze jednak istnieje coś takiego jak przejechanie na czas.

Tak wiec masz 28m i predkośc nie mniejszą jak 30km/h przez ten odcinek

3600/30000=8,33m/s

28/8,33=3,36s

Musisz pokonać odcinek w nie więcej jak 3,36s

Nie spinaj się, wolniej ale płynniej ( szczególnie pierwszą próbę ), dodaj prędkości na wyjeździe, no i mi wygodniej jak się trochę do tyłu odsunę.

Edytowane przez shd

Komandosek, zgadza sie, ale chyba nie oto w tym chodzi.

Autorowi polecam cwiczyc o conajmniej 10 km/h wiecej sekret lezy w tym aby pokonac z ta sama predkoscia caly Slalom, kazde jedno dodanie czy odjecie gazu powoduje utrudnienia.- zmiana wypadkowych sil.

W dniu 28.07.2014 o 21:02, komandosek napisał:

eeeee.... jakby sie choć przez ułamek sekundy zastanowić, to wychodzi na to ze jednak istnieje coś takiego jak przejechanie na czas.

Tak wiec masz 28m i predkośc nie mniejszą jak 30km/h przez ten odcinek

3600/30000=8,33m/s

28/8,33=3,36s

Musisz pokonać odcinek w nie więcej jak 3,36s

Dobrze to policzyłeś ? 3.5 sekundy na cały slalom ?

Gość komandosek

Ja zdawałem egzamin 8 lat temu, nie wiem.

Ale znaki poziome są na asfalcie i w mniejszej odległości niż 7m a spokojnie można miedzy nimi jechać przy 100km/h. Na takich szerokich maks to jakieś 60-70, na wiecej jestem cienki bolek. Tylko kierowcy się patrzą jak na idiotę :)

:) Ja czasami sobie robię slalom między studzienkami kanalizacyjnymi. To jedyna sensowna odpowiedź jaką znalazłem na pytanie po co tam właściwie są.

Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury

Mam kolesia, który w zasadzie do tej pory jeździł na skuterku i po 3 próbach ogarnął cały "nowy" plac bez problemu, więc chyba nie jest to to takie trudne.

"Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..."