biela Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 WitamPoszukuję czegoś w rodzaju nakładek na zwykłe spodnie jeansowe chroniące przy upadku i przed wiatrem.Coś w stym stylu jak robi spidihttp://allegro.pl/nakolanniki-windstop-spidi-snug-knee-xl-czestochow-i4014620249.html ale bez polarów, bo ma to być też na lato, albo z polarami wyjmowanymi. Znajomy ma np. na chopera takie skóry nakładane na zwykłe spodnie i sobie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_bdg Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 odrobina umiejetności manualnych i sam możesz sobie takie zrobićkupujesz protektory gumk rzepy i kombinujeszsam chciałem takie w zeszłym roku robić - chciałem jednak przerobić sobie jeansy - wszyć w nie protektory, by nie jeżdzic latem w skórze jak jest 30 stopni awaryjne hamowanie i kilka kozłów po ulicy przywróciło rozum do głowy i bez kombi sie nie ruszam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biela Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Daj spokój nie będę na skuterze w kombi popylał :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto-Center Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Możesz wykonać samemu takie nakładki jeżeli oczywiscie masz czas,nie jest to nic skomplikowanego. Proponuje też poszukać wśród sklepów internetowych gdzie również będziesz miał szeroki wybór i przyzwoite ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1970 Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Tu masz przykład wygodnych ochraniaczy na kolana.http://zimalato.pl/produkt/forcefield-ochraniacz-kolanpiszczeli-strap-on-protector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Ochraniacze zawsze zakładaj pod spodnie. Inaczej w razie gleby przesuną się na spodniach, co oznacza, że równie dobrze mógłbyś być bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 I tak się przesuną. Takie ochraniacze chronią co najwyżej od wiatru. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Ochraniacze zawsze zakładaj pod spodnie. Inaczej w razie gleby przesuną się na spodniach, co oznacza, że równie dobrze mógłbyś być bez nich. Czy ja wiem, zależy jakie. Ja w plastikowych (polisport) zawsze noszonych na spodniach szlifowałem kilka razy i ani razu się nie przesunęły a i uderzenia nie poczułem. Jak ochraniacz jest pełny i zachodzi na bok kolana to się tak łatwo nie przesuwa. Podsumowując chcesz mieć komfort i bezpieczeństwo to polecam z enduro na zawiasie. Minus jest taki, że zawsze rysują ramę ale w skutera to raczej nie dotyczy. Edytowane 18 Marca 2014 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Nie kupuj takich jakie zaproponowal 1970. Nie sprawdzą się. O wiele lepsze będą takie jak Heniek mówi na zawiasie. Nphttp://www.mxlife.pl/product_info.php?products_id=7377#prettyPhoto |Ta sama cena i o wiele bezpieczniejsze. Sam w nich jeżdżę. Edytowane 18 Marca 2014 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Zwykłe spodnie jeansowe podczas ślizgu się topią, efekt jakbyś foliową torebkę podpalił i kapał na skórę. Nie przyjemna sprawa. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Ja w sumie dwa razu w dzinsach szlifowałem, raz przy 120km/h i się nie stopiły tylko przetarły :P No ale nie polecam próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1970 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Nie kupuj takich jakie zaproponowal 1970. Nie sprawdzą się. O wiele lepsze będą takie jak Heniek mówi na zawiasie. Nphttp://www.mxlife.pl/product_info.php?products_id=7377#prettyPhoto |Ta sama cena i o wiele bezpieczniejsze. Sam w nich jeżdżę. Rozumiem, że w nich jeździłeś skoro się tak wypowiadasz chyba, że wypowiadasz się tylko jako teoretyk wtedy to dziękuję za taką ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Nie jeździłem ale nie sprawdza się ponieważ nie okalają w pełni kolana jak chociażby te thory i nie mają u góry żadnego mocowania i posiadają wąskie pasy mocujące- mogą się zsuwać. Edytowane 19 Marca 2014 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1970 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Nie jeździłem ale nie sprawdza się ponieważ nie okalają w pełni kolana jak chociażby te thory i nie mają u góry żadnego mocowania i posiadają wąskie pasy mocujące- mogą się zsuwać. Tak przypuszczałem.To nie jest orteza na kolano tylko ochraniacz na kolano, który bardzo łatwo się zakłada i zdejmuje.Ten ochraniacz jest głęboki, dobrze leży a rzepy jak rzepy od czasu do czasu należy je dociągnąć żeby lepiej trzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) A gdzie wg Ciebie jest tu wspomniane o ortezach?Masz racje- łatwo się zakłada, łatwo zdejmuje i zapewnia małe bezpieczeństwo. I właśnie wcale nie jest głęboki nachodzi tylko na kolano praktycznie tylko od przodu i niewiele na boki i nad. Nie ważne czy thor czy inne ochraniacze, na zawiasie zawsze będą lepsze od takich zwykłych które Ty podałeś. A co do rzepów...Ty masz cienkie paski a thory cały materiał zachodzący na nogę z tyłu na rzepy plus na to pasy mocujące nad kolanem i pod. Edytowane 20 Marca 2014 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi