arturor83 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam, mam taki defekt , przytarte wszystkie 4 dźwigienki w pokrywie zaworów.Na zaworach ssących mniej, na wydechowych tak jak widac, i stąd moje pytanie do fachowców:- szlifowac na magnesówce(sądze że na głębokoś 0,05 mm może troche więcej)- czy to z powodu jakości materiału, czy może poprzedni właściciel niedbał i nieregulował luzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tylko wymiana na nowe lub sprawne, nawet nie kupiłbym się o regenerację. A Wałek jak wygląda? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturor83 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Wałek w porządku, przypomne tylko że te dźwigienki niemają bezpośredniego styku z wałkiem, są między śrubą do regulacji luzu a zaworem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 bardzo dziwny przypadek,dla nieznających tego silnika-ma on 1 walek i 8 dzwigienek, zwykle przycierają się te slizgające po wałku od slabego/braku oleju,kup używane w dobrym stanie, bo nowe zapewne kosztują chore pieniądze,od czego to moglo powstac? może ktoś ustawiał zbyt duze luzy i zamiast płynnie pracowac dzwigienka tłukła się między zaworem a drugą dzwigienką? nie było opiłków w filtrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Wymien Wysłane z ElDżi Optimus Dżi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturor83 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Więc wymiana, tak dodam tylko ze w Tuskolandii 1 taka dxwigienka =ok 130 zł, a w USA jedynie 50 zł .Używek raczej niedostane bo gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 partzilla.com właśnie wczoraj robiłem tam zamówienie części o połowę tańsze :) Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturor83 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Dokładnie tam mam zamiar kupić poprzez siostre która jest w USA, a co do ceny to nawet 3 razy tańsze części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 dokładnie, dla zainteresowanych wystarczy konto paypal polaczone ze swoim bankiem, robimy przelew zeby doladowac konto paypal i mozemy kupowac na ebay.. partzilla bikebandit itd itp ... Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ale przy zakupach ze stanów dochodzi cło jeśli się nie ma nikogo na miejscu kto napisze gift na paczce. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 zamawiałem już nie raz i żadnego cła nie musiałem opłacać. czasem losowo celnicy przybijają cło :) może miałem farta... nawet jeśli to i tak będzie taniej niż w pl Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 chyba, że się uzbiera i celnicy zapukają do drzwi nie po różnicę niezapłaconego cła a trochę więcej, więc może nie polecajmy tu sobie przemytu... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 zamawiałem już nie raz i żadnego cła nie musiałem opłacać. czasem losowo celnicy przybijają cło :) może miałem farta... nawet jeśli to i tak będzie taniej niż w pl czyli lepiej wychodzisz jak zrobisz pierwszy ruch i zgłosisz do oclenia Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Z tego co wiem to jestes informowany o oclonej paczce i ze trzeba uregulować cło + vat. Jeśli nikt z celników nie dzwonił w sprawie Twojej paczki lub nie dostałeś pisma to nie narzucili na to cła. Tak czy siak wcześniej zamawiałem za 30$ uszczelki. Teraz za 400$ graty. Nawet jeśli to 100 parę zł będzie cła obliczyłem wg ich kodów i największej stawki % za części motoryzacyjne. Sorry ale nie każę tu nikomu pisać na paczkach "giftów" czy zakupionych tłoków chować miedzy klocki lego w kartonach żeby nielegalnie ominąć cło.Zakupuje normalnie w sklepach człowieku, otrzymuje na to rachunek, fakturę, którą celnicy na granicy przeglądają. Jak nie ma rachunku to musisz im udowodnić że kupiłeś od James'a takiego i takiego tłok za tyle i za tyle, np skan wpłaty przez konto paypal. Przyjdzie paka z partzilla.com dam znać. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punx1125 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 tak sie sklada ze dzis odebralem paczke z Partzlili czesc do xr400 , i niestety mnie wylosowali , paczka szla na wyspy i zaplacilem 32ojro wiecej i tak bylo najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi