M a D a F a K a Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Stoję przed robotą nad GS1000 więc zapytam cylindry i głowica import USA? Jakie koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Uszczelniacze z vitonem ( kolor niebieski ) mimo ze drozsze beda lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ortega Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Stoję przed robotą nad GS1000 więc zapytam cylindry i głowica import USA? Jakie koszty?W stanach nie znalazłem nowej głowicy i cylindrów. kupiłem w NL.Myślę że do gs 1000 będzie łatwiej znaleźć części. Możesz też zrobić big bore i kupić pierścienie z tłokami wiseco.Ogólnie do gs 1000 jest sporo części tuningowych innych producentów więc można znaleźc coś fajnego.Co do ceny nie chce rzucać kwotami ale tanio i okazja to nie była, za te dwie części zapłaciłem tyle co za motocykla a nawet ciut więcej. Uszczelniacze z vitonem ( kolor niebieski ) mimo ze drozsze beda lepsze. Dzięki Adam, kupione. Możesz mi powiedzieć co powinienem zrobić z głowicą gdy będę miał już wszystkie części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Umyc i skladac.Czy masz oryginalna uszczelke pod glowice ?Czy byla stalowa czy kompozytowa ?To samo pytanie z uszczelka pod cylindrem.Aha, jesli zostalo ci troche pieniedzy to wymien slizgi lancucha rozrzadu,no chyba ze sa nie ruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ortega Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Umyc i skladac.Czy masz oryginalna uszczelke pod glowice ?Czy byla stalowa czy kompozytowa ?To samo pytanie z uszczelka pod cylindrem.Aha, jesli zostalo ci troche pieniedzy to wymien slizgi lancucha rozrzadu,no chyba ze sa nie ruszone. A nie trzeba robić planowania?Szlifowania gniazd pod zawory?Co z płytkami zaworowymi, są jakieś nominalne?Nie wiem nie pamiętam jakie były uszczelki muszę sprawdzić chciałem kupić cały komplet np. athena. to zły pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 GS-a zostawię sobie na później, na powolne dłubanie w wolnej chwili. Trochę jeździł w PL i doskwiera mu niskie ciśnienie oleju i patent w gnieździe jednej świecy, aż strach zaglądać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Z ktorego roku ten GS ?Niskie cisnienie oleju nie powinno byc problemem dla silnika krecacego sie na lozyskach tocznych ? Ortega, rozumiem ze kupiles fabrycznie nowe czesci zamienne, co tam chcesz planowac czy szlifowac ?To jest zrobione tak, zeby wyjac stare a wlozyc nowe - na tym polega pelna wymiennosc czesci.Czy np gniazda wygladaja tak ze wymagaja szlifu ?Mozesz dac np powiekszone foto 2 gniazd ( ssace / wydechowe ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ortega Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tak kupiłem fabrycznie nowe, myślałem że należy planować by pozbyć się mikroporów tych na zdjęciach.Co z tymi uszczelkami zamienniki są słabe? Musi być oryginał?Dam foto gniazd dziś wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 A nie trzeba robić planowania?Szlifowania gniazd pod zawory? Tylko dotrzeć z zaworami . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Z ktorego roku ten GS ?Niskie cisnienie oleju nie powinno byc problemem dla silnika krecacego sie na lozyskach tocznych ? Ortega, rozumiem ze kupiles fabrycznie nowe czesci zamienne, co tam chcesz planowac czy szlifowac ?To jest zrobione tak, zeby wyjac stare a wlozyc nowe - na tym polega pelna wymiennosc czesci.Czy np gniazda wygladaja tak ze wymagaja szlifu ?Mozesz dac np powiekszone foto 2 gniazd ( ssace / wydechowe ) ?To jakaś zmota jest, niby `79 ale na aluminiowym wahaczu, trochę części z "L" ale baza "E", do tego z wysoką kierownicą. Wał na łożyskach ale głowica już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Nie znam uszczelek Athena wiec ciezko mi sie wypowiadac, zwykle uzywalem fabrycznych z dobrym skutkiem. Okazalo sie ze nie mam mozliwosci przeniesienia tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrekcb Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Chcesz to sam składać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 piękna sprawa :) zasiadam na widowni i kibicuje! jak najwiecej zdjęć prosze. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modjo Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Nie znam uszczelek Athena wiec ciezko mi sie wypowiadac, zwykle uzywalem fabrycznych z dobrym skutkiem. Okazalo sie ze nie mam mozliwosci przeniesienia tego tematuAthena produkuje dobrej jakosci uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ortega Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Czy zawory Vesrah są dobre jakościowo?Jest trochę problem z oryginalnymi ciężko kupić wydechowe tzn są dostępne w cenie 70 dolców sztuka a vesrah można kupić w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi