goblin9508 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Witam mam problem dotyczący mojej Cbrki a mianowicie z jej odpaleniem.Ostatnio musiałem wyciągnąć z niej silnik bo oberwałem gwint na swiecy i była kicha. Więc wyciągnołem silnik i oddałem do mechanika który zrobił i redukcje a przy okazji dotarł gniazda zaworowe (nie pogłębiając ich) wymienił uszczelniacze na zaworach i oczywiscie splanował głowice.Gdy dostałem juz silnik to włozyłem go w rame podpiołem instalacje wszystko wsio chce odpalic i nic Kręce kręce i silnik się troche napędza ale nic. Raz mi złapał na 2-3 sek i zgasł. Gazników nie rozbierałem tylko sciągnołem z gum i tyle. Więc dzwonie do mechanika zeby przyjechał i zucił okiem na to co sie dzieje. Przyjeżdza pierwsze co to patrzy na rozrząd czy dobrze ustawił. Rozrząd jest ok. Póżniej na kable czy dobrze podpiołem i czy jest iskra. kable są ok i iskra jest.Tak jakby paliwa wg nie zasysało. chciałem jeszcze zrobic tak ze nalałem paliwa do rurki co idzie od baku i pchnąć ustami to sie nie da.nie wiem czy tak powinno być czy nie. I z tłumników nie strzela...Silnik kręci sie tak bez paliwa na luza. Swiece są ok iskra jest. Może nie najlepsza ale jest. Powinien na tej iskrze odpalić . Więc teraz prosze o jakies porady. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Sprawdz czyt masz dobrze podpięte te wężyki od podćiśienia co idą do gaźnika, z tego co pamiętam to jak się któryś odepnie to właśnie sprzęt odpala na chwilę i gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goblin9508 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 ale jakie węzyki ? jak tam jest tylko jeden weżyk od podcisnenia ktory idzie od baku do glowicy.i wecej tam nie ma wezyków przy gażnikach. A jak sciagałęm gaźniki to nic nie ruszałem tylko sciagnąłem z gum z głowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 daj trochę paliwa pod świece i dopiero pokręć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goblin9508 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 ale ile paliwa zeby nie zalało swiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 jak nie byl pewny czy rozrad dobrze ustawil, to sprawdz jeszcze jak wyregulowal zawory. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goblin9508 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Zawory są dobrze ustawione ssace 0.15, wydech 0.20 ma ktoś schemat jak maja iść kable, które do której swiecy ? moze cos z kablami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Ponumerowane są :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 lewa cewka 1,4 druga cewka 2,3 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goblin9508 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 podłaczone poprawnie i dalej nic, poprostu masakra z tym motorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc_robert Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Jak nie chce odpalić i wykręcisz świece to są zalane? jeśli nie to ewidentnie masz problem z paliwem, spróbuj psiknąć samostartem w airbox czy załapie, sprawdź czy w gaźnikach jest paliwo. Jeśli nie to gaźniki na stół i czyścić, mogło odparować paliwo jak trochę postała, wylać się jak je zdejmowałeś i osady pozatykały dysze od wolnych obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goblin9508 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Panowe sprawa jest taka Motor kreci napędza sie ale nie zapali świece zalewa ale nie strzela z tlumnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 To może weź się w garść i określ czego chcesz. Prosisz o pomoc na forum ale dalej robisz po swojemu. Zakręć kranikZakręć ssanieKup samostart (jest na wielu stacjach benzynowych i sklepach motoryzacyjnych w formie łatwopalnego spray'u)Oczyść świeceNaładuj akumulator I dopiero wtedy próbuj uruchomić silnik najlepiej z uchyloną przepustnicą. Jeśli znowu się zaleje to wtedy wkracza do akcji opróżnianie gaźników do sucha i samostart. Jeśli nadal zalewa wtedy trzeba szukać dużego przecieku albo przyczyny słabej iskry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goblin9508 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 okOdrazu was wszystkich Przepraszam...Motor odpalił na popych. Przy 5 tysiacach nie wkreca sie i mam do was pytanie wlasnie w tej sprawie czy to wina swiec? Poniewaz swiece tez nie były pierwszej mlodosci.... a na wolnych obrotach wgl sie nie utrzymuje trzeba trzymac go na gazie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Chyba chciałeś napisać "...poniżej 5000obr/min nie wkręca się..." Nadal masz problem z gaźnikiem. Zapchana dysza wolnych obrotów albo wciąż leje się paliwo w zbyt dużej ilości. Uruchomiałeś silnik na zakręconym kraniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi