Adam M. Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Jak juz pisalem, cala sprawa powstala z tego powodu ze w zwiazku z wymogami czystosci spalin te gazniki sa bardzo ubogo ustawione.Tak ubogo ze gdy schodzisz z obrotow ladunek mieszanki nie ma szansy spalic sie w komorze spalania, wiec jest wyrzucony do goracej czesci wydechu i tam ulega zaplonowi.No i masz swoja "marchewe" :).Air cut miejscowo wzbogaca mieszanke przy zejsciu z obrotow w ten sposob ze powietrze do ukladu wolnych obrotow i przejscia dochodzi dwoma kanalami z ktorych jeden moze byc zamkniety przez air cut tak skonstruowany zeby robic to przy zejsciu z obrotow - cala filozofia.Zmniejszenie ilosci powietrza = wzbogacenie mieszanki.Prymitywny oryginalny gaznik nie ma wogole takiego problemu ale pali ci 7l a nie 5.5l na stowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Italiano126 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 michoaNa seryjnym gaźniku ile razy tak było że z kulturą zjeżdżałem z górki hamując silnikiem a za mną tylko pepesze słyszałem.. i nawet tak było że nieoznakowanym bagiety za mną jechały i mnie zawineli :D nie za prędkość tylko mi chcieli wcisnąć że mam niesprawny samochód i powinienem się udać do mechanika :D Hamulce mam tarczowe ;) a sprężanie 11 barów co na malucha jest kolosalnym wynikiem i tu się już da hamować silnikiem ;) co do latania bokiem to w kaszlu wystarczy bardziej kierą dokręcić i sam leci bokiem, jeśli wcześniej dacha nie wygrzmoci lub nie pojedzie prosto :D Adam M.Dzięki za info jak to działa bo już z kumplami tak zachodziliśmy w głowę jak to działa że se siana z tym daliśmy, a to w sumie proste i logiczne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Italiano126 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Panowie, no łbem w ścianę wyrąbać idzie :banghead: z czegoś innego jeszcze pasuje pływak do tego gaźnika ? bo szukam wszędzie i znaleźć nie mogę za jasną cholerę... wypadł mi z rąk pływak na ziemię i się jedna z komór odłamała od blaszki :banghead: mam niby drugi... ale wiedząc jakie to delikatne wolę się uposażyć w kilka :blink: rzucił by kto linkiem lub ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 wypadł mi z rąk pływak na ziemię i się jedna z komór odłamała od blaszki plastikowy pływak ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Italiano126 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 tak, plastikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 klej każdy tam benzyna rozpuści , to było do jakiejś blaszki klejone ? dasz radę zapodać jk to wyglda może być nawet zdjęcie z internetu nie musi być real foto Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Italiano126 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) tak, wtopiona jest w nie blaszka.. coś jak to http://www.smugi.pl/product-pol-3832-Zestaw-naprawczy-do-gaznika-Motoforce-PWK-z-plywakiem-Stage6-Tec-Motoforce.html Sory za taką nieobecność... miałem wypadek moim kaszlem i jakiś czas w szpitalu leżałem z wstrząsem mózgu ;/ jest już ok, i odziwo mojemu kaszelkowi wiele się nie stało i wystarczy drzwi zmienić ;) przy okazji nowy lakier wpadnie i kilka modyfikacji silnika w tym wałek 282 Halczyńskiego ;) Edytowane 27 Marca 2017 przez Italiano126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi