GRASS Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) A to nie jest czasem kwestia pętli indukcyjnych przy szlabanach parkingów wewnętrznych, że nie "łapią" motocykli? Pewnie takie są w tym CH czy innych wymienionych. Chyba znacie to czasem ze skrzyżowań z taką pętlą...Wyregulowanie (czy jak to tam nazwać) pętli na motocykle - pewnie "łapałaby" inne pojazdy z otoczenia i szlaban by wariował ;). Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Grass Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash1990 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Pierwsze słyszę, aby wjeżdżać do Centrum Handlowego. To chyba jakaś nowość była. Nie dziwie się, że zabronili.Masz po to parking, aby z niego korzystać.Chyba na parking podziemny Galeri Łódzkiej też nie można wjechać motocyklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Chyba na parking podziemny Galeri Łódzkiej też nie można wjechać motocyklem. A gdzie ty masz parking podziemny w Galerii Łódzkiej bo ja tam widzę 3 poziomy i wszystkie raczej powyżej ziemi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolaS Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 A to nie jest czasem kwestia pętli indukcyjnych przy szlabanach parkingów wewnętrznych, że nie "łapią" motocykli? Pewnie takie są w tym CH czy innych wymienionych. Chyba znacie to czasem ze skrzyżowań z taką pętlą...Wyregulowanie (czy jak to tam nazwać) pętli na motocykle - pewnie "łapałaby" inne pojazdy z otoczenia i szlaban by wariował ;). No właśnie poczytałam wczoraj o tym i faktycznie może to być powód. Wydaje mi się, że to jest jednak kwestia ustawienia i chęci "bawienia się tym". Chyba, że faktycznie nie chcą tam jednośladów :dry: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Ale dlaczego tak sie stało?Raczej nie ze spokojnego zachowania motocyklistów. To przez czoperzystów z pustymi wydechami, co prezentują swoją wolność na każdej przestrzeni, a potem idą do centrum handlowego przydymić e-szlugiem.Zapewne też usportowiona młodzież kręcąca do odciny nie poprawia tego nadszarpniętego wizerunku. Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Dokładnie, wyobraźmy sobie że dźwięk w tunelu potrafi się wzmocnić odczuwalnie 4 krotnie. Niszczymy słuch naszym dzieciom! Bzdurna moda na rynny i puste wydechy powinna być tępiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolaS Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie przesadzajcie :laugh: nie mają co robić tylko spędzać czas na podziemnych parkingach i bawić się dzwiękami... Dokładnie, wyobraźmy sobie że dźwięk w tunelu potrafi się wzmocnić odczuwalnie 4 krotnie. Niszczymy słuch naszym dzieciom! Słuchanie muzyki w słuchawkach uszkadza słuch bardziej niż tego typu dźwięk. Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez KarolaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 A co cie interesuje ten parking ???? Mi nigdy nie przyszło do głowy z niego korzystać :biggrin:Daleko trzeba iść , płacić itp . Stajesz przy samiutkim wejściu od deptaka i masz w nosie ich zakazy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Fiat 126p czy inne dwusuwowe demony prędkości, które zmotoryzowały Polaków bardziej niszczyły słuch dzieciom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Poza tym chyba podstawową sprawą powinno być szukanie informacji u źródła, czyli właściciela/zarządcy CH lub parkingu (mogą być inni) i pytanie DLACZEGO jest taki zakaz. Gdybym miała z tym problem, to raczej tak bym zrobiła, a nie wylewała gorzkie żale o nienawiść i dyskryminację, nie wiedząc do końca o co biega. Prościej już chyba nie można się dowiedzieć. Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ciekaw jestem reakcji każdego, komu za plecami na parkingu piętrowym albo podziemnym jakiś przyjemniaczek odkreci do odcinki na przelotowych. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolaS Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 A co cie interesuje ten parking ???? Mi nigdy nie przyszło do głowy z niego korzystać :biggrin:Daleko trzeba iść , płacić itp . Stajesz przy samiutkim wejściu od deptaka i masz w nosie ich zakazy :biggrin: Tym bardziej powinno ich denerwować takie parkowanie a nie korzystanie z miejsc do tego przystosowanych. Taaa ale czego u nas nie wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Prawdą jest, że zakaz parkowania motocykli w parkingach centrów handlowych może być denerwujące. Ja np. kilkukrotnie już w Arkadii, w Wawie parkowałem i było spoko, bez problemów i blisko. Podziemny parking ma dużą zaletę nad stawianiem "w krzakach" przed wejściem do CH - można zajechać tam na przeczekanie przed deszczem, a i w lecie się ochłodzić i maszynkę ostudzić w cieniu.Najgorsze w tym jest również to, że sami motocykliści dobrze wiemy jakie mogą być przyczyny takiego manewru - wkurzaliśmy innych, większe grupy klientów dźwiękami, fisiowaniem w miejscach gdzie tak być nie powinno.Jak opisaliście - w Poznaniu jest miejsce alternatywne, ale nie wszędzie tak jest i będzie. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez derbixxx Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Czasem trudno dziwić się takim reakcjom.Tak jak pisał" Monter"- Moturzyści robią oborę a potem płaczą. Często okolice super marketów,centrów handlowych wykorzystują stuntowcy.Wszystko jest oki, dopóki nie dojdzie do wypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Słuchaniem muzyki zniszczysz słuch tylko sobie i z własnego wyboru, wydechem niszczysz słuch tylko i wyłącznie innym! Jest to najwyższy szczyt buractwa i chamstwa jaki tylko istnieje. Fiaty 125 i 126 są cichuteńkie przy motocyklu, z rynna zamiast wydechu. Argumentacja ze jak mnie nie zobaczy to mnie usłyszy jest totalna bzdura ponieważ wydech jest z tyłu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi