Niesmiertelny Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Dziwna sprawa z tym pomiarem glosnosci .Pojechalem na stacje diagnostyczna z zalozonym db killerem .warunki pomiaru:cisza ,spokoj a z halasu to tylko ptaszki i zabywynik po 4 probach 99 db A na torze :102 db !!!i gdzie tu sprawiedliwosc ?! ze o dokladnosci nie wspomne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly127 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Też nie wiem o co ludzie się burzą , rozumiem jak zawody czy inne imprezy odbywały się do póżnej nocy , ale przecież po 20 jest już chyba spokój .Szkoda że nikt nie chce zainwestować w przebudowę tego toru pod lepsze imprezy , ile by było korzyści dla miasta i mieszkających , ale cóż ludzie nie chcą zrozumieć że mogło by byc sporo korzyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Ja rozumiem ludzi, że się burzą bo pewnie wku**ia ich ciągły hałas, szczególnie, że zaraz obok jest jeszcze lotnisko ale nie rozumiem AW i uginania się pod naciskami mieszkańców szczególnie, że tor powstał wcześniej niż domy i nie powinno być dyskusji. No i to lotnisko obok gdzie samoloty generują jeszcze większy hałas (miałem okazję na trasie przelotu samolotów kilka miesięcy mieszkać). Wysłać mieszkańców do Strasburga i niech tam sprawiedliwości se szukają :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly127 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Do wszystkiego można się przyzwyczaić i właśnie to samo myślę że skoro tor powstał wcześniej to skąd teraz to narzekanie na hałas ? Przecież logicznie że jak się buduje koło toru wyścigowego to będzie hałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krl Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Znam osobę, która jest w zarządzie rady mieszkańców i twierdzi ona, że poza protestami i sprawą jaką mieszkańcy wytoczyli lotnisku o nic więcej nie walczyli.Jak twierdzi nie ma sprawy toru.A jeżeli chodzi o lotnisko mieszkańcy wygrali sprawę w sondzie. Nie chcę doszukiwać się tu teorii spiskowych ale wnoszę iż nie chodzi o hałas a o doskonałe miejsce mówię o położeniu toru - musi wiec być jakiś powód dla którego trzeba by pozbyć się tego obiektu i sprzedać go - chętnych na tą ziemie będzie wielu i to za olbrzymie pieniądze.A powód uciążliwości wydaje się świetną wymówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Szramer, zrób mi miejsce w garażu u siebie. Ja jestem spokojny, nie pijeto sie nieodnajdziesz bo wiekszosc club racingu to narkomani i alkoholicy , chlanie do 5 rano ,a o 8 juz treningi :laugh: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BubuPN Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Nie chcę doszukiwać się tu teorii spiskowych ale wnoszę iż nie chodzi o hałas a o doskonałe miejsce mówię o położeniu toru - musi wiec być jakiś powód dla którego trzeba by pozbyć się tego obiektu i sprzedać go - chętnych na tą ziemie będzie wielu i to za olbrzymie pieniądze.A powód uciążliwości wydaje się świetną wymówką. Zobaczymy za dwa lata, wtedy kończą się homologacje toru i chyba też umowa na dzierżawę terenu od miasta (albo już nawet w tym roku miała się kończyć, nie pamiętam). Dopóki jest lotnisko, to teren jest średnio atrakcyjny chyba, że na działalność handlowo usługową (czyt. kolejną "galerię" handlową). Lotnisko nie będzie się już raczej rozbudowywało i musi myśleć o wyniesieniu się poza miasto - wtedy teren będzie atrakcyjny też chociażby dla takiego Atanera, który będzie mógł tam zrobić kolejne osiedle dla "nowych ruskich". W zeszłym roku po rundzie FIA CEZ (wyścigi samochodowe) było znowu straszenie sądem i tym podobne. Chociaż fakt faktem, że będąc u rodziców jakieś 12km od toru byłem w stanie rano odróżnić czy jedzie A4 DTM czy Zonda R :D Cytuj MOTOGEN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songoku Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Info dla grupy ze speed-day'a 22-23: Witam, Bede niezmiernie wdzieczny za uzupelnienie danych teleadresowaych w Waszych profilach o numer telefonu kontaktowego do Was jak rowniez o numer telefonu ICE (czyli do osoby z ktora mamy sie kontaktowac w przypadkach naglych).Podkreslam ze nie mamy zamiaru do Was wydzwaniac ani wysylac Wam zadneych informacji reklamowych czy tez udostepniac tych danych w jakichkolwiek celach handlowych, marketingowych itp.Sa to dane wylacznie do naszej dyspozycji i uzywane beda do kontaktu z Wami w sprawach pilnych i istotnych np gdy zapomnicie zdac kostke. Telefon ICE to Wasze wlasne bezpieczenstwo. Kontakt do osoby ktora w razie czego moze udzielic waznych informacji np medycznych czy tez powinna byc powiadomiona aby Wam pomoc. Z gory dziekuje z zrozumienie i uzupelnienie ww danych. Pozdrawiam,Artur Urbanski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77royal Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ktos sie wybiera w ogóle???Prognoza pogody napawa optymizmem. Słońce, niebo bezchmurne i ponad 22 stopnie. Warunki idealne :)Jak by co to mam transport albo moge do kogoś dołączyć co by szelestów zaoszczędzić ;)info co do propozycji wspólnego transportu http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/161023-speed-day-67-maj/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ja się wybieram, Rinas na 95% też, także atakujemy. YUBY, a Ty? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 ja dopiero 27-28 maja, już zarejestrowany Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niesmiertelny Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Z trojmiasta lecimy ekipa w 7 osob ,wiec bedzie grubo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dope Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Czy na nackedzie jest sens się pchać na tor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krl Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Postaram się odpowiedzieć na twoje pytanie bardzo precyzyjnie: Tak, jest sens wjechać na tor motocyklem klasy naked. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) Właśnie takie myślenie już wielu ludzi zniechęciło "A bo mam nakeda i będzie napór powietrza. A bo mam słabe moto i będą mnie objeżdżać. A bo mi dużo spali wachy i zużyję opony. A bo ... " Jeździć, cieszyć się, a nie zastanawiać :) . Jak było? Wszyscy cali? Edytowane 7 Maja 2013 przez Sikor Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi