Limo Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ma ktoś pomysł gdzie kupić odpowiednia sode ? spróbował bym w domowych warunkach Spróbuj ze zwykłą sodą oczyszczoną. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 To wolałbym tego podwykonawcę bo po zdjęciach widać że się zajmują poważnymi sprawami i są daleko. Sodowanie nie załamuje powierzchni? Google też powie ale po nazewnictwie tkwiącym w szufladzie z pajęczyną w mózgoczaszce "obróbka plastyczna metali" - tak się na to mówiło jak byłem srywakiem, a obróbka strumieniowo ścierna to odłam. Jestem na 90% pewien że to była firma THERMICCAL Starachowice, wieczorem potwierdzę Ci na pwKiedyś były książki i zapiski w notatniku, tera panie nowoczesność w domu i zagrodzie z google, tylko że z roku na rok ludzie coraz mniej wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_n Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Nie wiem co gorsze czy że mniej wiedzą czy że mniej mają czasu na pozyskiwanie wiedzy. Świat pędzi do przodu i pewnie w tej książce nie było sodowania a już na pewno o wykorzystywaniu skorupy orzecha ;) Orzechów kokosowych nie było w sklepach a co dopiero jako materiał ścierny :) Ok czekam na potwierdzenie tej firmy i będę do nich dzwonił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 ciekawe czy łupinami orzecha kokosowego dałoby radę w domowych warunkach, zgaduje że dlatego trzyma się dłużej bo penie konserwuje naturalny olej który jest w tych łupinach. Generalnie jak coś wypolerujesz to później wystarczy użyć odpowiednich mleczek do konserwacji alu i trzyma się długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ale skad wam sie wziely lupiny orzecha kokosowego ??? Jest mase innych orzechow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/157312-silnik-cb650/page__p__1988160__hl__sodowanie__fromsearch__1#entry1988160 Tutaj ktoś się rozpisywał o sodowaniu w domu jeśli mnie pamięć nie zawodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ma ktoś pomysł gdzie kupić odpowiednia sode ? spróbował bym w domowych warunkachale to nie jest zatapianie w sodzie musisz miec sprzet jak do piaskowania tyle ze uzywasz sody (nie w plynie) Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_n Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Jutro podzwonię, dowiem się, pewnie gdzieś wyślę albo zawiozę i zamieszczę zdjęcia przed i po, żeby pozostało dla innych chcących może zrobić to samo w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Zwykły kompresor 50l jaki wiekszość z was posiada w swoich garażach, pistolet do przedmuchiwania, wąż i soda oczyszczona. Puszczasz powietrze i pistolet zaciąga sode i "sodujesz" aluminium. Efekt taki że nie ma ubytków w alu jak po uderzeniach piasku czy szkielka.Polecam serdecznie ten patent, jest gdzieś nawet na forum a zreszta na google wpisz "diy soda blasting" i Ci sprawa się rozjaśni. Na takie małe elementy opłacalne, na większe polecam oddać do zakładu gdzie się tym zajmują na co dzień, ponieważ koszty sody czy szkiełka Ciebie zaskoczą już nie mówie o tym że zamęczysz sprężarke :) Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 no chyba wlasnie na malych elementach staje sie to nieoplacalne jednorazowo..., mozesz wyjasnic jak pistolet do przedmuchiwania zaciaga sode?... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Janusz właśnie nie, bo sode 1kg możesz chyba za 3zyla na allegro kupić z 2-3kg starczy do oczyszczenia tego elementu.Fajnie jakby zrobił chocby sobie z folii zamkniete pomieszczenie zeby cos odzyskał z scierniwa.Co do patentu proszę bardzo Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 o widzisz a akurat mam fele do czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 tak patenty.... po prostu nalezy uzyc pistolet do piaskowania a nie do przedmuchiwania. to jest fotka ktora nic nie mowi o jego sprawnosci.... i nie wierze, ze zaoszczedzi kolega na tym calym zakupie i poswieceniu czasu i energii w stosunku do tego jakby to oddal w rece fachowca Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Jak chcesz użyc pistoletu do piaskowania to życzę wam powodzenia z waszymi sprężarkami że wam pociągnie piasek :) Mam 400l / 1250l/min i to starcza na pracę non stop ok 7-8minut przy największej dyszy. A tak to wygląda w praktycehttp://www.youtube.com/watch?v=aQrU06w7LHY Podałem sposób najtańszy z możliwych który osiąga dobry efekt na małych powierzchniach ze względu na ilość scierniwa potrzebnego na jego oczyszczenie.Ja aktualnie buduje drugą piaskarkę tak aby mogły wejść wszelkiego typu ramy motocyklowe. W następnym tygodniu wrzucę fotki przed i po piaskowaniu w Hondzie VFR 800 felg mozliwę że dołączę video jak to wygląda od "podszewki". Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 janusz, powiem ci tak czasem składam jakiegoś zabytka trzeba coś wyczyścić i na prawdę nie chce mi się nabijać kilometrów z jedna pierdoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi