Cmoko141 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Tak w S40 wymienia się po 200000km rozrząd. Silnik D4 Temat jest ogólny a nie o volvo i jak juz to wymieniłes o 40tys kilometów za szybko znawco wszystkich tematów na tym forum. Cytuj Nie jeździj szybciej, aniżeli twój anioł stróż potrafi latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Mam wrażenie że część osób nie pojęła przesłania :icon_mrgreen: .A przesłanie jest proste, samochód nie może mieć przy sprzedaży więcej niż 200tys.km niezleżnie od stanu technicznego i wieku.Motocykl, 30-40tys. jak wyżej.Wartosci licznikowe nijak się mają do rzeczywistych przebiegów.Bo oczywiste że pierwszy właściciel jeździ więcej. Niemożliwe jednak co by z wiekiem spadał przebieg. A tak wynika z wykresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Cmoko,Temat jest o dziwnym zjawisku, które występuje w autach po przekroczeniu polskiej granicy.Zjawisko to można zauważyć zestawiając ogłoszenia polskie z np. niemieckimi.Na to zjawisko nie ma wpływu marka, model, czy też to, jakim paliwem zasilane jest auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Przy kupnie auto nigdy nie należy sugerować się stanem licznika, a stanem ogólnym. Koniec kropka. Pasior '06 kupiony przez znajomego miał większy przebig (o 100tys. km) niż c-klasa z 93 roku mojego brata :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel1443 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 No co Wy :D u nas handlarze jak sprowadzą do Polski to potem dużo na wstecznym jeżdzą i się przebieg cofa :D (żart oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Co do sprawdzania przebiegu po nr VIN, to też nie jest do końca tak kolorowo. Stacje ASO nie mają prawa udostępniać takich danych osobom postronnym, a handlarze do nich się właśnie zaliczają i robi się to zazwyczaj po znajomości. Wydruku nikt nie da tym bardziej.Ostatnio klient przyjechał AUDI A4 na wymianę rozrządu. Kupił auto z 2009 roku z przebiegiem 175 tys. Jego mina był bezcenna, kiedy doradca przyjmując auto na serwis powiedział pod nosem wpisując dane: "przebieg - 360 tys km" :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Z Motocyklami podobnie, 10 lat i przebieg 40 tysi :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Z Motocyklami podobnie, 10 lat i przebieg 40 tysi :DTyle, że w przypadku motocykli jest to bardziej możliwe niż aut. Znam wielu co robi małe przebiegi w sezonie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 moje scirocco z 88 przy kupnie miało 212 tysiecy w co oczywiście nie wierzyłem, był to rok 2010. Później znalazłem dokumenty potwierdzające badanie techniczne w 2000 roku w Niemczech i już wtedy miało 217 tysiecy :D. Myślę, że może mieć koło 400 tys i trzyma się doskonale. Wczoraj wymieniałem ori przegub. W starych autach przebieg nie ma takiego znaczenia w nowych owszem. A co do zjawiska to cóż, jak dziadek zobaczy 400 na blacie to jasne, że nie kupi. Każdy sie lubi oszukiwać, że to właśnie on ma tą perełkę :D Taki kraj, kto nie kombinuję ten nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Wiecie, nie każdy robi 100 tysi rocznie :D Jak Dziadek mi podarował Merola, "beczkę" ..... miała 20 lat i przebieg 96 tysięcy :D Ojciec ma VOLVO S40, rocznik 1996 ..... ma aktualnie Przebieg jakies 120 tysięcy :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ten pierwszy wykres, można śmiało pomnożyć przez dwa lub trzy i wtedy otrzymam odpowiedni wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Moja żona B klasa w dieslu 2007 - 22 tysiące km., mama A klasa benzyna 2010 latek 12 tysięcy km. Kolega, a właściwie jego teściu astra 1998 - 40 tyś. km. i nie jeżdżone w deszczu i w zimie bo szkoda auta - więc można mało jeździć. Edytowane 20 Lutego 2013 przez chorcio Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Oj tam, wiadomo, ze można ale chodzi nadal o to, ze każde niemalże auto z zachodu ma poniżej 200 tysi niezależnie od wieku. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 wydaje mi sie, ze trzeba by wysortować auta pochodzące z polskich salonów. W cholerę tego nawieziono, w różnym wieku i różnie ustawionym licznikiem i dlatego też bzdury wychodzą. Może wyszukując po polskich salonach wyjdą mniejsze bzdury. Ciekawe też, jak by wyglądał wykres w Octavii I - tam podobno zmiana przebiegu jest kosztowna i kłopotliwa i dlatego na allegro są egzemplarze po pół miliona km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jedno wiem .Współczuję tym którzy kupili auto od mojej skromniej osoby.Nigdy nie szykowałem do sprzedaży ale i tak zawsze złachane na granicy zajechania. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi