prince Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Princu sam doradzałeś Hiusowi szlifierza na śląsku co po azotowaniu robi, Hius zadowolony, a jak on zadowolony to dobry znak-więc?Hius szlifierza od diamentów znalazł sobie sam. Co najwyżej odradzałem zakup honownicy ręcznej i próby honowania u szlifierzy nie dysponujących końcówkami diamentowymi. Sam już bylem po pierwszych próbach i wiedziałem, ze to nie wypali. Najpewniejsza była wtedy dla mnie firma która obrabia nicasil i taką w końcu znalazł sobie Hius. Dostane jakieś materiały o tym azotowaniu tuleji w starach? wueska Rozeznaj temat i daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Wojskowy Przegląd Techniczny, numery do 1990 roku, niestety wiele wyrzuciłem, może Orita ma jeszcze na składzie.Aaa ktoś tu pisał że drogo, a kto mówi że to jest tanie?Tak jak pisze Princu, jak sie chce zapomniec o remontach co chwila to trzeba płacic. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez granat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Sprzedano rok temu maszyny potrzebne do obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Tuleje zrobione. Jednak dało radę. Nawe zawory od ciągnika odziwo też pasują. Uprzedzając wszytskich teoretyków. Tak, macie rację, to nie jest sprzęt dedykowany do K-750, tulejowanie jest złe itp. Naszczęscie praktyka nie idzie w parze z teorią. Wszystko pięknie wspólgra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Bo ta praktyka (tulejowanie, zawory od traktora Władimirec albo od Stara, tłoki od Malucha itp.) stosowana jest od kilkudziesięciu lat. Wynikała z braku oryginalnych części, np. tłoki wg producenta M72 czy K750 kończyły się na 2 szlifie i potem pozostawało albo tulejowanie na nominał, albo szukanie nowego garnka. Teraz są dostępne polskie tłoki do 6 szlifu i zamiast stosować patenty można jeszcze latać na oryginalnych cylindrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Jak tulejowanie zrobisz dobrze, to dziala a jak zle to nie :).Tloki od malucha b.dobrze w rusku dzialaja.Zawory jak dopasowane ciezarem i wielkoscia tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi