meitras12 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam wszystkich !. Do rzeczy. Co grozi przeciętnemu Kowalskiemu za jazdę na kole czy też inne rzeczy na parkingu przy kościele lub na boisku szkolnym ?. Pan Kowalski nie posiada prawa jazdy na dany motocykl (MZ ETZ 150). Motocykl jest ubezpieczony ale wiadomo bez przeglądu. Co grozi Kowalskiemu za coś takiego ?. Jak to jest z tą policją ?.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jak będziesz stuntował przed kościołem, to najpewniej od proboszcza lub organisty dostaniesz gromnicą w łeb, zanim policmajsrty zdążą dojechać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 w teorii? poczytaj kodeks ruchu drogowego i taryfikator mandatóww praktyce? zależy od podejścia proboszcza, autochtonów i lokalnych mundurowychjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Grozi mandat 500zł (za powodowanie zagrożenia) albo grzywna jeśli parking jest ogólnodostępny bo jeśli ogrodzony i nie każdy może sobie tam wjechać to nic nie grozi. Co najlepsze nawet jak masz zgodę właściciela terenu ogólnodostępnego to karę możesz dostać. Kiedyś było to wałkowane na SP ale nie pamiętam już szczegółów. Jednak w praktyce często nie jest tak źle, więc jak masz to OC to śmigaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Dobrze, że nie próbowałeś wystartować, bo mógłbyś dostać za stworzenie zagrożenia w żegludze powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) 500pln za brak uprawnień, zabrany dowód rejestracyjny motocykla + pewnie jakiś mandat za stan techniczny,jeżeli np spowodujesz jakieś zagrożenie do dojdzie do tego kilka stówek. ja dostałem kilka lat temu 250pln za zakłócanie porządku publicznego :) i spuścili powietrze z kół ;) Edytowane 23 Grudnia 2012 przez cycoh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meitras12 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Tzn tak ten parking koło kościoła jest w bardzo zacisznym miejscu. Policja tam praktycznie nie zagląda. Proboszcz jest równy gość ale chyba kiepsko z taką jazdą przy kościele. Jednak hałas jest. To boisko przy szkole jest ogrodzone i rzeczka oddziela je od drogi. Jedyne uprawnienia to karta motorowerowa. OC będzie. Kask jak i zbroja też. Myślę że pani dyrektor by się na to zgodziła. Młodociani imprezują za szkołą , piją piwo i grają w gałę własnie przed szkołą na tym boisku. Więc jeśli policja się do mnie czepi to już sumienia nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meitras12 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Własnie niebiescy cały czas tamtędy przejeżdżają a to najlepsze miejsce do takiej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Najlepiej to dogadać się z kimś, kto ma prywatny jakiś plac, bo na posesji prywatnej możesz robić, co chcesz. Ale praktycznie to dość ciężki temat.Ja się na najbliższy sezon dogadałam z Michalczewskim i mogę sobie na terenie zajezdni autobusowej ćwiczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) nie masz jeszcze wieku, to pokombinuj sobie z jakąś 50ccm z wielką zębatką z tyłu i jakąś ciekawą mocą i legalnie jeździć i szalej. uwierz mi pani dyrektor pierwsza zadzwoni na policje gdy będziesz szalał, poza tym pani dyrektor nie jest żadnym organem władzy ani ucisku..już bardziej proboszcz jak w Wilkowyjach :) albo jak bardziej chcecie to zbierzcie kilku zapaleńców, napiszcie pismo do władz gminy i policji może zorganizują taki happening legalny na pokaz :) Edytowane 23 Grudnia 2012 przez cycoh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Przede wszystkim jeśli ten parking to nie jest droga publiczna, to nie musisz mieć prawa jazdy ani dowodu, chyba, że stoi tablica "strefa ruchu". Znając życie parking należy do kościoła i jest drogą prywatną. (Joszua wyprostuj jeśli coś pomyliłem). Jeśli to jednak podlega pod gminę czy inną instytucje publiczna to tak jak napisano powyżej. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Za prawko na parkingu kościoła ci zrobić nic nie mogą, jedyny problem to OC i te powodowanie zagrożenia w ruchu lądowym, drogowym (Yuby strasznie dużo zapłaciłeś, z tego co wiem to za jazdę na kole zwykle po 500zł dają). Na boisku szkolnym to zaraz cię ściągną ale na parkingu kościelnym jak będziesz miał zgodę księdza to luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Za prawko na parkingu kościoła ci zrobić nic nie mogą, jedyny problem to OC i te powodowanie zagrożenia w ruchu lądowym, drogowym (Yuby strasznie dużo zapłaciłeś, z tego co wiem to za jazdę na kole zwykle po 500zł dają). Na boisku szkolnym to zaraz cię ściągną ale na parkingu kościelnym jak będziesz miał zgodę księdza to luz.drugie pincet za brak brawka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-lisio- Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Za prawko na parkingu kościoła ci zrobić nic nie mogą, jedyny problem to OC i te powodowanie zagrożenia w ruchu lądowym, drogowym (Yuby strasznie dużo zapłaciłeś, z tego co wiem to za jazdę na kole zwykle po 500zł dają). Na boisku szkolnym to zaraz cię ściągną ale na parkingu kościelnym jak będziesz miał zgodę księdza to luz.Za jedno wykroczenie max 500 zł przy zbiegu wykroczeń max 1000. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez -lisio- Cytuj jazda motocyklem to najprzyjemniejsze co można robić w ubraniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Znajdź jakieś inne miejsce i po sprawie bo tak stukną Cię na tysiaka i Ci sens życia odejdzie :D Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi