wierny10 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 ok. też mi się wydawało że za mało pokazuje :dry: czyli że jak powinien wyglądać dobrze wykonany pomiar?ja wykręciłem wszystkie świece i kolejno wkręcałem urządzenie pomiarowe do każdego cylindra po wkręceniu kręcenie rozrusznikiem przez ok 5-6 sek. i takie wyniki powychodziły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 manetka gazu na ful i krecisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierny10 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dzięki nie wiedziałem. Dziś już nie zdążę ale w niedziele zmierzę jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zostaw niedziele do odpoczynku zrób to przy dniu powszednim, może i przesad ale robota w niedziele nic dobrego nie przynosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 pasowałoby jeszcze odłączyć sterowanie od cewek, aku masz dobrze naładowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierny10 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 cewki odłączone i wyciągnięte, a aku podładuje jeszcze przed mierzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierny10 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam ponownie, tym razem mam nadzieje że wszystko już zrobiłem jak należy :happy: tj. pomierzyłem to ciśnienie w cylindrach:1- 5bar2- 4,53- 3,54- 5ten 3 cylinder mierzyłem kilka razy raz nawet napompowal mi tylko 3baryi co to może oznaczać?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Dalej nie zrobiłeś prawidłowo odczytu. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 a teraz pomierz luzy zaworowe Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Pomijając zbyt niskie wskazania przy których motocykl nie powinien nawet zapalić Oo przychylam sie do opini Piotra o zaworach, chociaż byłby to ewenement ze wszystkie gary leża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierny10 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 heh nawet nie umiem porządnie ciśnienia zmierzyć :banghead: . Zrobiłem jak kolega wueska napisał manetka na ful i kręciłem. W jakich okolicach ciśnienia powinienem się spodziewać? po pomiarze powkręcałem Świece i zapalił z kopa :ohmy: chyba będzie trza moto do doktora oddać.... :dry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Po prostu napisz co Ci wyszło jak dobrze zmierzyłeś. Teoretycznie wszystko ponad 10atm (145-150psi chyba) na gar przy zimnym silniku będzie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 tyle ze on ma najwyżej 5 bar.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierny10 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 ok to jeszcze raz pomierzę :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Sprawdź sam miernik moze manometr jest uszkodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi