Gość Zbycho Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Troszkę :laugh: nie w temacie motocyklowym.Mam schody ze stali nierdzewnej ryflowanej. Wytarły się trochę i zrobiły zwyczajnie śliskie, zwłaszcza jak są mokre. A zimą zazwyczaj są mokre cały czas.Nie da się zastosować taśm, nakładek ... nie można ich przykleić bo ryflowanie wystaje.Szukam jakiegoś szuwaksu w spreju. Słyszałem o czymś takim ? działa to relatywnie krótko ale lepiej krótko jak wcale.Ktokolwiek wie, ktokolwiek słyszał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ryflowanie nie przeszkadza :) - weź kawałek gumy (pasek) i poszukaj w Leroyu lub innym Praktikerze kleju dekarskiego - nawet na mokro przykleja. Jest elastyczny i na pewno da radę - najrówniej nie będzie przylegało do stopni, ale jeśli są bardziej techniczne niż wizytowe, to spoko załatwi sprawę. A co do szuwaksa - zwyczajnie piaskiem posypuj. Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Bardzo dawno temu można było coś takiego kupić w Czechach i nazywało się w tłumaczeniu "Łańcuch na obuwie" ,może kolega Yeuop będzie coś więcej wiedział na ten temat. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iks Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Weź przebijak oraz młotek i zrób z tej blachy tarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Mikrogumę przyklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Dokładnie mówiąc coś takiego. http://www.abinox.pl...wane%5B1%5D.jpg Taśma czy guma się nie nada. Będzie groźniejsza od śliskości. Próbowałem. Ups .... coś z rozmiarem ... Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Powkręcaj krótkie kolce do opon motocyklowych w te schody, efekt murowany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ostatecznie zawsze można po malować jakąś farbą, posypać piachem i będzie chropowato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Faktycznie, taka farba gumowa jak się stosuje na siłowniach jest całkiem wytrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Amelinium nie pomaluje. :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ostatecznie zawsze można po malować jakąś farbą, posypać piachem i będzie chropowato. Kafelki w łazience se posyp, a dywan w pokoju pomaluj ... lub odwrotnie :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Aaatam, kombinacje. Piaskowanie lub korundowanie i schody będą szorstkie. Tylko że sporo syfu powstaje przy procesie. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Jest też taka samoprzylepna taśma aluminiowa, jaka wyklejają żółte pasy na drogach gdy coś remontują. Ona jest matowa.Tylko jak już przylgnie, to ciężko ją zerwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Ostatnio widziałem taśme antypoślizgowa która montowali właśnie na czyms podobnym do ryflowanej blachy pic w tym ze ja przyklejasz a później traktujesz opalarka dziaki czemu idealnie przylega do powieszchni. Nie wiem z czy można coś takiego kupic w PL bo zakładała to Niemiecka firma ale tasma wytrzymuje zeson zimowy przy srednim przejsciu przez nia 900 osób na dobe . Jak mi sie uda to może gdzies jeszcze pudełko po niej znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi