lysy76 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Blokad brak to i się kręco...Opcjonalnie możesz dołożyć:http://www.sklep4x4.pl/sklep/grupa/262/blokady-mostow.html :cool:Zresztą, wygrzebał dołki, powiesił się na podłodze, blokady nie pomogą.tu miałem podobną sytuację. Zapięte wszystko i nic: na jeep.org sie zaloguj.Tam masz odpowiedzi na większość nurtujących Cię pytań dot. jeepa. Edytowane 23 Września 2013 przez lysy76 Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) wiekszosc terenowek ma tak samo , w stocku nie ma blokad, czasami jak np. w jeepach masz tarczki LSD w tylnym moscie . jak do tej pory nie potrzebowwalem zakladac dodatkowych blokad , w codziennym uzytkowaniu spokojnie to co ma seria wystarcza , yuby , zalezy jakiego granda szukasz , w takiej kasie spokojnie znajdziesz zj i jeszcze ci zostanie , wj tez sie znajdzie , z tym ze szybciej znajdziesz 4.7 niz 4.0 oczywiscie zaprawszam na jeep.org.pl , moderuje to forum i naprawde warto ;) jesli jestes zainteresowany kupnem Edytowane 23 Września 2013 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Oglądałem dzisiaj 3 sztuki Rav 4 I gen. Auta sprowadzone z Niemiec, przebieg ok 160-180 tys i strasznie pordzewiałe od spodu. Chyba gorzej niż Pajera które oglądałem. Wracam do punktu wyjścia i zaczynam od początku poszukiwania. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Po obejżeniu paru szrotów i po głębszych przemyśleniach zaczynam rozglądać się za rav4 I gen 3d.Mieliście może doczynienia z takim autem? Silnik 2.0, napęd 4x4 z blokadą jakąś, chyba dyferencjału centralnego. Jak to radzi sobie w śniegu?Napisz może do czego potrzebujesz auta i jakie są Twoje oczekiwania - będzie łatwiej coś podpowiedzieć.Prawda jest taka , że coraz trudniej o prawdziwą terenówkę ale z drugiej strony sporo suvów posiada wystarczające możliwości terenowe potrzebne przeciętnemu użytkownikowi ( dają radę w kopnym śniegu i niezbyt ciężkim terenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Tak jak już wcześniej pisałem do jazdy po śniegu w lesie, po polu czasem jak droga się nie da, przejazdy przez bruzdy głębokości ok 30 cm. Najlepiej auto z blokadą lsd tylnego mostu lub dołączaną za pomocą guziczka. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Tak jak już wcześniej pisałem do jazdy po śniegu w lesie, po polu czasem jak droga się nie da, przejazdy przez bruzdy głębokości ok 30 cm. Najlepiej auto z blokadą lsd tylnego mostu lub dołączaną za pomocą guziczka.Niedawno poszukiwałem auta spełniającego podobne wymagania , które mogło by zastąpić używaną wcześniej przeze mnie Kię Sportage pierwszej generacji.Podobnie jak Ty , rozważałem m in. Rav 4 jedynkę a także Daihatsu Ferozę ( świetne auto w teren).Niestety coraz trudniej trafić nie skorodowane agzemplarze tych aut ( z podobnego powodu nie chcę już Kii).Przypadkowo zdarzyło mi się pojeżdzić niewielki suvem Daihatsu - Teriosem i .... stałem się jego właścicielem.Auto jest mało znane i niedoceniane ale naprawdę sporo potrafi w terenie.Nie posiada wprawdzie reduktora ale jest stały napęd na 4 koła plus załączana guziczkiem blokada , co najczęściej w zupełności wystarcza gdyż skrzynię biegów zestrojono bardzo terenowo - krótka i mocna jedynka oraz dwójka.Nie nadaje się do szybkiej jazdy po asfaltach ani do ciągania innych aut w terenie z racji niedużego silnika i braku wspomnianej redukcji ale do poruszania się w warunkach o jakich piszesz szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Czego blokadę ma Terios? Dyfra centralnego tak jak Rav4? Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Dokładnie - tak jak w rav 4 . A tu przykład jak potrafi jechać : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ile ma prześwitu Terios? Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) terios tez ma korzenie w toyocieto nic innego jak toyota CAMI Edytowane 26 Września 2013 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Niedawno poszukiwałem auta spełniającego podobne wymagania , które mogło by zastąpić używaną wcześniej przeze mnie Kię Sportage pierwszej generacji.Podobnie jak Ty , rozważałem m in. Rav 4 jedynkę a także Daihatsu Ferozę ( świetne auto w teren).Niestety coraz trudniej trafić nie skorodowane agzemplarze tych aut ( z podobnego powodu nie chcę już Kii).Przypadkowo zdarzyło mi się pojeżdzić niewielki suvem Daihatsu - Teriosem i .... stałem się jego właścicielem.Auto jest mało znane i niedoceniane ale naprawdę sporo potrafi w terenie.Nie posiada wprawdzie reduktora ale jest stały napęd na 4 koła plus załączana guziczkiem blokada , co najczęściej w zupełności wystarcza gdyż skrzynię biegów zestrojono bardzo terenowo - krótka i mocna jedynka oraz dwójka.Nie nadaje się do szybkiej jazdy po asfaltach ani do ciągania innych aut w terenie z racji niedużego silnika i braku wspomnianej redukcji ale do poruszania się w warunkach o jakich piszesz szczerze polecam. Z jakim silnikiem to jest? Swego czasu napaliłem się na Teriosa, ale dużo złych opinii o silnikach GDI mnie zniechęciło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Silniki GDI były stosowane w Mitsubishi Pajero Pinin i właśnie z ich powodu ja również odpuściłem sobie małe Pajero - wolałem nie ryzykować.W Teriosie natomiast jest silnik 1,3 ze zwykłym wielopunktowym wtryskiem o mocy 83 lub 86 KM.Szczególnie warty uwagi jest ten drugi bo ma rozrząd na łańcuszku więc prawie bezobsługowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Suzuki Jimny, zna ktoś ten samochód? Chodzi mi o to czy można nim jechać z włączonym napędem 4x4 po asfalcie czy tyko w terenie i do jakiejś tam prędkości? Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Suzuki Jimny, zna ktoś ten samochód? Chodzi mi o to czy można nim jechać z włączonym napędem 4x4 po asfalcie czy tyko w terenie i do jakiejś tam prędkości? Nie ma mechanizmu różnicowego międzyosiowego więc... Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 więc lipa... Hmm, będę dalej kombinował. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi