Skocz do zawartości

Kaski z podnoszoną szczęką - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

I ja sie przymierzam do zakupu kasku.Noszę okulary, więc najlepszy by był dla mnie szczękowiec.Do tej pory brałem pod uwagę kaski Grex i Caberg (te najtańsze :D ).Może ktos z Was ocenic który mógłby byc lepszy?A moze jeszcze jakiś inny?Zastanawiam sie też czy zamiast szczękowca nie wziąc jednak integrala w podobnej cenie.Co radzicie?

pozdrawiam.

Czesc!

Ja mam projecta for safety - wloska klapa - ostatio testowana w deszczu dosc mocnym, odtorzylem wywietrzniki i nic nie parowalo. Jestem z niego na prawde bardzo zadowolony. Dla mnie jest to wygodniejsze bo lubie open face kaski, duzo jezdze po miescie, kask przestalem sciagac na stacjach benzynowych i tam gdzie nie jest to konieczne, ale nie testowalem go przy predkosciach pow 130 wiec nie wiem jak sie zachowuje

www.projectforsafety.it

pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

Najtanszy w mojej okolicy - czyli w Czechach stoi w necie za 5800 koron czeskich co na dzis [przelicznik 0.1383 - na interia buissnes] daje 800 polskich

najdrozszy 830 zlotych

zalaczam linke

http://www.bikerscrown.cz/shop/index.php?c...3d&filter_id=10

tyle ze ja z Wroclawia mam rzut beretem a wy ze Szczecina kawalek - ale moze trzeba napisac jak z wysylka ;)

pozdrowienia !!

Ja jestem posiadaczem Airoha SE 500, kask jest fajny w mieście, na skrzyżowaniu i w czasie wolnej jazdy możesz otworzyć sobie szczękę i nie pocisz sie jak mysz. Problem zaczyna się przy wyższych prędkościach. Kask jest głośny ( nawet dość mocno ), raczej nie polecam go jeżeli masz zamiar jeździć głównie na dłuższych trasach. Na miasto jest naprawde fajny. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to kiedy ja zastanawiałem się nad wyborem: szczęka lub integral kumpel pracujacy w motocyklach opowiedział mi historie gościa który miał wypadek w kasku z otwieraną szczęką. Dzięki temu że można było otworzyć szczękę i delikatnie wyciągnąć głowę jego kręgosłup choc poobijany nadal jest w całości, gdyby miał zwykły kask niewiadomo czy udało by się go tak delikatnie zdjąć.

Pozdrawiam i życzę udanych zakupów

Trzeba byc nie normalnym zeby sprawdzac takie rzeczy na stronkach Czeskej Posty ;)

Ok ale to jest tylko orientacyjnie z tego co wyczytalem w cenniku czeskiej poczty

priorytet oko 40 zlotych - podobno samolotem leci :buttrock:

a zwykle to cos kolo 30 zlotych z Czech - ale jest jedno zajebiste ale... Czechy to tak na prawde czeski film wiec i tak napisze do nich. Za ile oni to do Polski z ubezpieczeniem wysla :buttrock: Jak z platnosciami i tak dalej ;) Ubezpieczona przesylka to nikt nie wie ile idzie hehe i ile kosztuje wiec ja podraze temat bo i tak mialem drazyc :buttrock:

wiec czekaj na dalsze newsy

pozdr

kurcze zupelnie inna cena niz u nas w Sz. ten model kosztuje cos powyzej 1100 zl!!!!!!!!!! a mozesz sprawdzic jakie sa koszty

pozdr

Gdzie u nas w Szczecinie mozna kupić / obejżeć Airoha SV55?

Cena mnie nawet nie przeraża... Zwłaszcza że myślałem o zakupie SV55 w tym Czeskim Sklepie.

Muszę jednak dokładnie obejżeć ten kask.