Groszek Opublikowano 4 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 Witam.I ja sie przymierzam do zakupu kasku.Noszę okulary, więc najlepszy by był dla mnie szczękowiec.Do tej pory brałem pod uwagę kaski Grex i Caberg (te najtańsze :D ).Może ktos z Was ocenic który mógłby byc lepszy?A moze jeszcze jakiś inny?Zastanawiam sie też czy zamiast szczękowca nie wziąc jednak integrala w podobnej cenie.Co radzicie?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 4 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 Czesc!Ja mam projecta for safety - wloska klapa - ostatio testowana w deszczu dosc mocnym, odtorzylem wywietrzniki i nic nie parowalo. Jestem z niego na prawde bardzo zadowolony. Dla mnie jest to wygodniejsze bo lubie open face kaski, duzo jezdze po miescie, kask przestalem sciagac na stacjach benzynowych i tam gdzie nie jest to konieczne, ale nie testowalem go przy predkosciach pow 130 wiec nie wiem jak sie zachowuje www.projectforsafety.it pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 9 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2004 Wielkie dzięki :banghead: ;) ;) za wszystkie opinie i sugestie, na zakup przeznaczę ok 1000, więc wybór kasków w tej cenie powinien być spory ;) Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 szukam kogoś kto podzieli sie ze mna opinią na temat wafd i zalet Caberga Justissimo lub Airoha SV55. Przymierzam sie do zmiany swojego Caberga Just1 Plus na któryś z powyższych kasków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Hiszpan a wiesz ile kosztuje Airoh SV55............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Najtanszy w mojej okolicy - czyli w Czechach stoi w necie za 5800 koron czeskich co na dzis [przelicznik 0.1383 - na interia buissnes] daje 800 polskichnajdrozszy 830 zlotych zalaczam linkehttp://www.bikerscrown.cz/shop/index.php?c...3d&filter_id=10 tyle ze ja z Wroclawia mam rzut beretem a wy ze Szczecina kawalek - ale moze trzeba napisac jak z wysylka ;) pozdrowienia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 kurcze zupelnie inna cena niz u nas w Sz. ten model kosztuje cos powyzej 1100 zl!!!!!!!!!! a mozesz sprawdzic jakie sa kosztypozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Napisze do nich... znaczy sie siostra napisze bo filologie slowianska profil czesky studiuje ;) Jak dostane odpowiedz to podesle posta. Tak przy okazji to Czesi w ogole maja dobre ceny na ciuchy i kaski ;)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Dobra bede czekal dzieki Kriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Ja jestem posiadaczem Airoha SE 500, kask jest fajny w mieście, na skrzyżowaniu i w czasie wolnej jazdy możesz otworzyć sobie szczękę i nie pocisz sie jak mysz. Problem zaczyna się przy wyższych prędkościach. Kask jest głośny ( nawet dość mocno ), raczej nie polecam go jeżeli masz zamiar jeździć głównie na dłuższych trasach. Na miasto jest naprawde fajny. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to kiedy ja zastanawiałem się nad wyborem: szczęka lub integral kumpel pracujacy w motocyklach opowiedział mi historie gościa który miał wypadek w kasku z otwieraną szczęką. Dzięki temu że można było otworzyć szczękę i delikatnie wyciągnąć głowę jego kręgosłup choc poobijany nadal jest w całości, gdyby miał zwykły kask niewiadomo czy udało by się go tak delikatnie zdjąć. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Karwacki Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Trzeba byc nie normalnym zeby sprawdzac takie rzeczy na stronkach Czeskej Posty ;) Ok ale to jest tylko orientacyjnie z tego co wyczytalem w cenniku czeskiej poczty priorytet oko 40 zlotych - podobno samolotem leci :buttrock:a zwykle to cos kolo 30 zlotych z Czech - ale jest jedno zajebiste ale... Czechy to tak na prawde czeski film wiec i tak napisze do nich. Za ile oni to do Polski z ubezpieczeniem wysla :buttrock: Jak z platnosciami i tak dalej ;) Ubezpieczona przesylka to nikt nie wie ile idzie hehe i ile kosztuje wiec ja podraze temat bo i tak mialem drazyc :buttrock:wiec czekaj na dalsze newsypozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTIG Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 troche pozno natrafilem na ten temat, ale polecam kask Airoh Mathisse, sam taki mam i spisuje się bardzo dobrze, a dlatego ze nosze okulary, zdecydowalem sie na jego zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Jeszcze raz dzieki kriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 20 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2004 kurcze zupelnie inna cena niz u nas w Sz. ten model kosztuje cos powyzej 1100 zl!!!!!!!!!! a mozesz sprawdzic jakie sa kosztypozdr Gdzie u nas w Szczecinie mozna kupić / obejżeć Airoha SV55?Cena mnie nawet nie przeraża... Zwłaszcza że myślałem o zakupie SV55 w tym Czeskim Sklepie. Muszę jednak dokładnie obejżeć ten kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 20 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2004 lekko OT: czy integralny AGV za ok. 800 wart jest zainteresowania czy tez zainteresowac sie drozszym modelem. czy kaski te maja wyjmowany wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi