Sebastian Uzarowicz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam a mianowicie chodzi mi o to ze od poczatku jazdy licznik działa normalnie rozpedzajac sie do około 180 km/h zaczynaja sie dziac dziwne rzeczy miga i gasnie wyskakuja jakies komunikaty zwalniam do zera i działa spowrotem z tym ze jak juz rusze to gasnie spowrotem? Co jest przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Uzarowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 nikt nie ma zadnego pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Kostka co idzie od zegarów i jest chyba po lewej stronie pod owiewką ... często ona nie łączy-zaśniedziałe styki. Ewentualnie sama wtyczka co wchodzi w zegary. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Uzarowicz Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 niestety nic nie pomogło dalej to samo nie wiem co mam z tym zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 No założyć ręce i płakać... weź przejrzyj przewody, czy nie są poprzecierane, czy jest przejście... Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Uzarowicz Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 sprawdzałem problem jest taki ze puki silnik nie dostanie dobrze w kosc to ten licznik chodzi przejade pare sekund przy wiekszej predkosci i zaczyna sie obrotosciomierz i licznik nagle sie wyłączaja dodam ze kontrolki od kierunków rezerwy i luzu działaja normalnie . Kiedy zatrzymam motor do zera postawie na podózce po 30-40 s zaczyna wszystko spowrotem działac...;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 czerwony przewód co idzie z akum do takiej kostki... Sprawdź czy w niej ma dobry styk. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Uzarowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 nie pomaga . a jeszcze zapomniałem dodac waznej rzeczy... problem ten jest tylko wtedy kiedy swiatła sa właczone. kiedy jade bez swiateł wszystko jest normalnie a gdy jadac mam właczone swiatła i licznik przestaje działac w momecie kiedy wyłacze swiatła momentalnie zaczyna działac i wskazywac predkosc moze to ma zwiazek ze swiatłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 MASA ! ...gdzies nie łączy . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Uzarowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 no i co teraz powinienem zrobic? zbytnio nie znam sie na elektryce w pojazdach;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 No i teraz weź schemat w łapkę i sprawdź w których miejscach masa jest przykręcona do ramy i wyczyść oczka i ramę. Jeśli to nie pomoże to sprawdź wszystkie wtyczki. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Uzarowicz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 a skad taki schemat moge wziąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 no i co teraz powinienem zrobic? zbytnio nie znam sie na elektryce w pojazdach;/oddać komuś kto się zna i ogarnie ten problem Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Ew jeśli masz możliwość podmiany zegarów na inne od jakiegoś kumpla to zobacz czy problem zniknie, jeśli tak to masz zegary pochrzanione, zdarza się w pierwszych yamaha-ch serii R. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi