Marlew Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zcałym szacunkiem dla ciebie Adam, ale chyba nie jeźziłeś na Heidenauach tylko znasz je z opowieści. Ja do xj założyłem i jeździłem już po mokrym i nie zauważyłem jakiś problemów z prowadzeniem motocykla. W DR też mam Heidenau i na takich oponach Marlew odbył wycieczkę do Turcjii. W sobote byłem u kumpla w Euro-Trade na Modlinskiej (skutery itp) gość jest tam mechanikiem a przy okazji reprezentuje firmę na zawodach na skuterach w Lublinie, patrze na kółka a tam Heidenau, wiem że gość na codzień jezdzi CBRą i to dość ostro więc pytam dlaczego w skuterze (50 ccm po tunningu na 70 i 20 KM ) jezdzi na Heidenau, a Michał na to że to takie dziwne opony co co prawda starczają na pare wyścigów ale w ogóle nie wymagają rozgrzewania i od razu rewelacyjnie się kleją ... więc w sporcie przez b. małe (10 cali) s też sie sprawdzają :lol: A K60 w enduro to wspaniała rzecz i możliwość nieograniczonego pochylania w zakrętach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 29 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2004 Nadeszła chwila kiedy i ja zaczełem się zastanawiać nad nowymi oponami, zwłaszcza tył pilnie potrzebuje zmiany. Po zapoznaniu się z obecnymi cenami dostałem chwilowej zapaści i załamania nerwowego.Dunlop D220 180/55/17 cena 760złpBridgestone BT20 rozmiar j.w. cena 960złpO przód chwilowo już nie śmiałem się spytać ;) :P Miałem założone Dunlopy D208 wytrzymały ( z tym co jeszcze mogę przejechać ) 10tys.km poprzednio miałem D207 zmieniłem po 14-15tys.km Ten motocykl puści mnie z torbami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ZbychoXJR1300 ( noga w gipsie - bo powiedziałem że zupa za słona ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2004 Mój brachol założył na przód Heidenau`a i wcoraj kolektorem przytarł w zakrecie więc jak na razie guma jest OK :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 No Zbycho tanie niestety nie są. Ostatnio kupowałem komplet opon Michelina -tył 750, przód 550 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 No Zbycho tanie niestety nie są. Ostatnio kupowałem komplet opon Michelina -tył 750' date=' przód 550 zł.[/quote'] Tak dokładniej coś o tych Michelinach ? Rozmiar, typ, mają dobrą opinię może porzucę D. ZbychoXJR1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 30 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Mam! mam! mam!Dwa nowiutkie heidenauy... ale radość, to pierwsza para nieużywanych opon jakie założę do motocykla :mrgreen: Jak tylko pojeżdżę zdam relację jak się spisują.I druga sprawa: z całą odpowiedzialnością mogę wszystkim spokojnie polecić sklep internetowy w którym je kupowałem (link w pierwszym poście). W niedzielę, koło północy wyłałem zamówienie, w poniedziałek rano telefon z proźbą o potwierdzenie - i w środę po południu oponki są u mnie! Żadnych zbędnych formalności, przedłużania - idealna, szybka tranzakcja ;) I z tego co napisał Tomasso widzę, że mój przypadek nie jest wyjątkiem :PPozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Tak dokładniej coś o tych Michelinach ? Rozmiar, typ, mają dobrą opinię może porzucę D.Założyłem Michelin Macadam na przód 120/60 17'' i na tył 160/60 17''. W deszczu bardzo dobrze się trzymają nawierzchni, na suchym można spokojnie przycierać podnóżki. Nie wiem jeszcze jak z trwałością bo dopiero tydzień na nich jeżdżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 A jaki to numer Macadama ? Adam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Zbycho,1. Avalon ma dojścia do tańszych Dunlopików. Całkiem spre rabaty proponował na 207 i 208.2. D220 na tył kolega oferował mi za około 600-650 (szczegółow nie uzgodniliśmy), więc w razie co jeszcze ja moge zapytać u siebie. Chodzi oczywiście o nóweczkę. Co do 208, to porażka w temacie żywotności. U mnie przód w XX dał radę tylko 8000km. Tył ma teraz 11000km i już ... leeeedwuśko. Teraz testuję na przenim kole D207. Nie mam zastrzeżeń do zachowania, a z żywotnością ... trzeba poczekać. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 1 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 ukasz jaki bieżnik kupiłeś? K65, te same oponki do których linka podałem na początku.Innych heidenau w moim rozmiarze nie było... no nic, już niedługo okaże się jak to jeździ :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 ...Tak dokładniej coś o tych Michelinach ? Rozmiar, typ, mają dobrą opinię może porzucę D. ZbychoXJR1300 Zbychu, przecież Jacek i Adam w Turcji mieli Micheliny - Pilot Sporty. Jak widziałeś na suchym jak i w deszczu trzymały jak zaczarowane! Jedynie ich żywotność była niższa niż naszych dunlopów (ja miałem d207 i przejechałem na nich z 8 tys a bieżnik na następne 5 - 6 spokojnie starczy). Jak Jacek porównywał, to ich Micheliny bardziej się ścierały... W ostatnim Motocyklu jest fajny test opon Sportowo-Turystycznych. Najlepszy stosunek trzymania na suchym i mokrym od trwałości miały Micheliny Pilot Roady. Najlepiej trzymały oczywiśce Metzelery, ale ich żywotność... Tylko nie wiem czy Grzesiek ma dojścia do Michelinów... Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 A jaki to numer Macadama ? Adam MNa kwicie ze sklepu mam napisane: Macadam 100X ale nie wiem czy to o ten numer chodzi. Jutro zerknę na oponę czy są na niej jakieś numery oprócz wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Tak, o ten .Ten jest OK. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Rozsądne ceny na opony są na:www.opony.plTam kupowałem Dunlop GT501J do swojej byłej CB650. Może to nie takie znizki jak u Avalona, ale zawsze taniej niż w sklepie. Wybór też mają całkiem dobry (MIchelin, Bridgestone, Dunllop, Meltzeler). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 6 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2004 No i oponki wstępnie przetestowane. Na razie jeszcze w miarę delikatnie, bo dopiero kilkadziesiąt km na nich nawinąłem i póki co jestem zadowolony, tzn. jeszcze ani razu żadne koło nie utraciło przyczepności z podłożem (testowane też na mokrej powierzchni, konkretnie wczoraj podczas deszczu). Wydają się ok, żadnych przykrych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi