pancur Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ok 150 tys rocznie po naszym kochanym kraju od 91 roku i część odpowiadających spotkałem widać. Cieszę się że nigdy nie ufam. Masakra.Święty nie jestem i jakieś wjazdy w kufer /przemęczenie/ czy parkowanie w rowie po wyprzedzaniu , bo gość tirem mijał rowerzystę którego ja nie widziałem przed nim.Najciekawsze jest to że przepisy czasem się zmieniają a ludzie dalej po staremu . https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Pojazd D bo to oczywisite że jak działa sygnalizacja znaki nie obowiązują więc nawet jak przed D bedzie znak stop i tak jedzie pierwszy jak ma zielone :) ja bym tak jechał :) Tak ale jak już zostało powiedziane nie było tak zawsze... Ledwie 14 lat temu pierwszeństwo miał B :D Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Tak ale jak już zostało powiedziane nie było tak zawsze... Ledwie 14 lat temu pierwszeństwo miał B :DNie miał.Mam prawo jazdy 19 lat i nic się przez ten czas nie zmieniło... kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutek65 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 29 lat temu pierwszeństwo też należało do "D" :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 29 lat temu nie bylo probemu pierwszeństwa , przynajmniej tu :P Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutek65 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 wierz, albo nie, na kursie rozwiązywaliśmy różne "murzynki" , nawet w wersji z milicjantem, rondem o kilku pasach ruchu itpPomimo tego, że naprawdę ze świecą ich było szukać w realu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 http://www.tvp.pl/kr...xi-2007/1686792 Ten dziadek na filmiku (od 1:50) mówi, że do 1 stycznia 1998 pierwszeństwo miałby B. bo kiedyś schodziło się piętrami (sygnalizacja -> znaki -> zasady ogólne). A teraz jak jesteśmy na tym samym piętrze (zielone światło dla B jak i D), to stosujemy zasady ogólne. To prawda, że tak było przed 1998? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Moim zdaniem pierwszeństwo ma B. Jest na drodze z pierwszeństwem przejazdu, ma zielone światło. D ma "ustąp pierwszeństwa", więc B nie musi stosować się do reguły prawej ręki. Spójrzcie na znaki określające pierwszeństwo przejazdu. To tyle z teorii. W praktyce to D by szybko śmignął przed B i tyle :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Moim zdaniem pierwszeństwo ma B. Jest na drodze z pierwszeństwem przejazdu, ma zielone światło. D ma "ustąp pierwszeństwa", więc B nie musi stosować się do reguły prawej ręki. Spójrzcie na znaki określające pierwszeństwo przejazdu. To tyle z teorii. W praktyce to D by szybko śmignął przed B i tyle :D :banghead: lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Może czas zamknąć temat?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LupoRF Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Szczęście tylko że nikt nie napisał że w tej sytuacji pierwszeństwo ma motocyklista bo znów pisali by w gazetach... :) kręciciel obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Moim zdaniem pierwszeństwo ma B. Jest na drodze z pierwszeństwem przejazdu, ma zielone światło. D ma "ustąp pierwszeństwa", więc B nie musi stosować się do reguły prawej ręki. Spójrzcie na znaki określające pierwszeństwo przejazdu. To tyle z teorii. W praktyce to D by szybko śmignął przed B i tyle :DJakiej prawej ręki? Gdzie?Pojazdy nadjechały z przeciwka!Następna ofiara reformy edukacyjnej... kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Moim zdaniem pierwszeństwo ma B. Jest na drodze z pierwszeństwem przejazdu, ma zielone światło. D ma "ustąp pierwszeństwa", więc B nie musi stosować się do reguły prawej ręki. Spójrzcie na znaki określające pierwszeństwo przejazdu. To tyle z teorii. W praktyce to D by szybko śmignął przed B i tyle :D Prowokacja ? :banghead:Jestem w stanie zrozumieć że ktoś błądzi.Nie pojmuję natomiast jak po sześciu stronach dyskusji, wyłożeniu kawy na ławę, ktoś nie jest w stanie zrozumieć ...Tak szerzej. Świadczy to o tym że człowiek nie jest istotą racjonalną. Nie posługuje się umysłem tylko wyuczonymi odruchami. Raz wyuczone, nawet błędnie, pozostają na zawsze. Stąd bierze się wiara w sekty i ... dalej to już nie ten dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Prowokacja ? :banghead:Jestem w stanie zrozumieć że ktoś błądzi.Nie pojmuję natomiast jak po sześciu stronach dyskusji, wyłożeniu kawy na ławę, ktoś nie jest w stanie zrozumieć ...Tak szerzej. Świadczy to o tym że człowiek nie jest istotą racjonalną. Nie posługuje się umysłem tylko wyuczonymi odruchami. Raz wyuczone, nawet błędnie, pozostają na zawsze. Stąd bierze się wiara w sekty i ... dalej to już nie ten dział.Panowie, Wasz poziom wiedzy, na temat PRD, jest wrecz zenijacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Jakiej prawej ręki? Gdzie?Pojazdy nadjechały z przeciwka!Następna ofiara reformy edukacyjnej... Na kursach uczą obecnie w ten sposób, że w takiej sytuacji pojazd B przy skręcie, ma pojazd D po prawej stronie (tak jakby się obrócić o 90 stopni), dlatego musi go przepuścić. http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi