piórko Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ja się nie denerwuje, ale smutno mi że z roku na rok wszystko trudniej mi przychodzi.Zobaczymy jak w tym roku na torze będę sobie radził, mimo że schudłem to kondycję mam bardzo słabą. Yuby - dobrze będzie! Z wiekiem przybywa doświadczenia, a kondycja rzecz nabyta :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Wiesz, pracowałem z rajdowcami samochodowymi i zawieszeniami proflex.I opowiem historię: wyjeżdzał pan na próbę, wracał, mówił co jest nie tak, po czym NIC nie przestawialiśmy i jechał znowu i wracał megazowolony bo już jest idealnie:), uznane nazwisko, co mam o tym sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Wiesz, pracowałem z rajdowcami samochodowymi i zawieszeniami proflex.I opowiem historię: wyjeżdzał pan na próbę, wracał, mówił co jest nie tak, po czym NIC nie przestawialiśmy i jechał znowu i wracał megazowolony bo już jest idealnie:), uznane nazwisko, co mam o tym sądzić? No jest ewidentna autosugestia. Ale mi żadne wielkie nazwisko zawieszeń nie ustawiało. Fachowiec, ale bez przesady - nie jest to gość pracujący z Rossi'm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ja się nie denerwuje, ale smutno mi że z roku na rok wszystko trudniej mi przychodzi.Zobaczymy jak w tym roku na torze będę sobie radził, mimo że schudłem to kondycję mam bardzo słabą.I tak zawsze razem jeździmy a wtedy jesteśmy jak Rossi i Stoner:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 I tak zawsze razem jeździmy a wtedy jesteśmy jak Rossi i Stoner:) :):) Który jest który? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Losujemy, bo Yuby zawsze chce być Rossi'm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Losujemy, bo Yuby zawsze chce być Rossi'm:) Aha, to ogłaszajcie proszę wynik losowania, żebym wiedziała do kogo się uśmiechać (nie cierpię Stonera) :icon_mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) A właśnie, ciśnienie - ja dziś nabiłem obydwie gumy na 38 PSI, a przez okres zimowy miałem niższe, około 30 PSI. Jakie Waszym zdaniem powinno być? Na wahaczu mam etykietkę z informacją, że powinno być 38 przód i tył. Ale to chyba dużo. Opony to jednoskładnikowe Michały pilot pałer. Edytowane 18 Marca 2012 przez Sherman Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 To tak jak masz napisane. Czyli w okolicach 2,5-2,6 bara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 A właśnie, ciśnienie - ja dziś nabiłem obydwie gumy na 38 PSI, a przez okres zimowy miałem niższe, około 30 PSI. Jakie Waszym zdaniem powinno być? Na wahaczu mam etykietkę z informacją, że powinno być 38 przód i tył. Ale to chyba dużo. Opony to jednoskładnikowe Michały pilot pałer.ja latam na 30psi cieplo , ulica tor , kazdym motocyklem Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRUCH Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 To tak jak masz napisane. Czyli w okolicach 2,5-2,6 bara.Na ulicę jak najbardziej . Na tor przy +20 stopniach polecam nie więcej niż 1,9-2,0 bara i pamietać o rozgrzaniu gum przed ostrzejszą zabawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej33 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Z ciśnieniem to zależy jeszcze jaka opona, D211 na tyle ma zalecane ciśnienie na tor 1,4-1,6, na przodzie 2,0 (na ciepło).Po mieście latam 2,3/2,3 (na zimno) Edytowane 19 Marca 2012 przez blazej33 Cytuj http://blazej33.op11.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Jasne że ciśnienie zależy od zaleceń producenta opon.Tak samo różne opony różnie się zachowują przy nieprawidłowo ustawionym ciśnieniu. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Ja się nie denerwuje, ale smutno mi że z roku na rok wszystko trudniej mi przychodzi.Zobaczymy jak w tym roku na torze będę sobie radził, mimo że schudłem to kondycję mam bardzo słabą.Wtrące się, nie wiem skąd nabrałeś takiego przekonania, że z wiekiem traci się wytrzymałość i tak dalej. Jest zupełnie odwrotnie. Np biegacze średnio i długodystansowi najlepsze wyniki mają ok 30-40 lat. Co wiecej, szybciej się regenerują po dłuższych biegach niż osoby w moim wieku.Mocna redukcja wagi w krótkim czasie zawsze skutkuje słabsza kondycją. Proponuje biegać, pływać, jezdzić na rowerze i dużo jeść, byle zdrowo. np to jest ciekawa postać : http://maratony24.pl/artykul,Antoni_Cichonczuk:_Mistrz_-_rocznik_1949,145.html Edytowane 19 Marca 2012 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper1r6 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Naprawde sadzisz, ze organizm Yuby'ego (z calym szacunkiem) zachowuje sie podobnie jak organiznm "biegacza średnio i długodystansowego", który cale zycie trenuje, pewnie trzyma jakas diete i stosuje sie do porad specjalistow? hooly crap :biggrin: Mi po paru wizytach w Radomiu lepiej jezdzi sie po drogach bo mam wrazenie, ze lepiej panuje nad moto. Mam nadzieje, ze przynajmniej raz w tym sezonie uda sie skoczyc na Poznan, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi