tomasz wloch Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 (edytowane) Jak na razie znalazłem urwany wąż podciśnienia kranika ,który wymieniłem oraz w kraniku rozpadniente membrany .Mam takie pytanie do czego służy w maximie podciśnienie brane z trzeciego krućca ssącego a poprowadzone do kranika paliwa ?Po rozkręceniu kranika ukazały się membrany , porozrywane na strzępy. Tu macie linka do aukcji zestawu naprawczego kranika .Membrana popękana to ta u góry po lewej stronie http://www.ebay.co.u...6#ht_500wt_1127 . Motor jak na razie nie podaje paliwa ,pali tylko na izi starcie co ciekawsze po rozgrzaniu pali na dotyk . po zostawieniu do ostygnięcia tylko izi start niestety. Edytowane 9 Lutego 2012 przez tomasz wloch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ssanie ci nie dziala.Trzeci krociec sluzy do pobrania podcisnienie, ktore z kolei otwiera kranik, przyciagajac membrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Bardzo dziękuje ! Już zamówione części . Pytanie 2 jakie wymiary są łożysk do główki ramy ? u mnie są oryginalne kulki i są w stanie opłakanym!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie wiem.Rozbierz, zmierz, zamow nowe w normalnym sklepie z lozyskami i zamontuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 I tu jest problem rozebrane mam i w sklepie mają ale złe niestety o milimetr na średnicy zewnętrznej mniejsze ! a nie chcę zakładać kulkowych gdyż są bardzo kiepskie ,lepsze są stożkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Nie wiem.Rozbierz, zmierz, zamow nowe w normalnym sklepie z lozyskami i zamontuj.To , nie zawsze to takie hop siup ani tym bardziej hip-hop . Do makarona długo szukałem a i tak stanęło na AllBalls rolkowych . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Z tym że AllBalls to hu**ia. Jakie łożyska tam są w oryginale? Kulki czy stożki? Łożyska przeważnie są normatywne czyli produkowane wg.norm. Sklepy specjalizujące się w łożyskach i uszczelnieniach powinny mieć lub mogą zamówić dany towar wg.potrzeb. Ja z takiego sklepu często korzystam. Zamiast płacić 150zł za 2 łożyska do główki, płacę 40-50zł za komplet SKF`ów. Nawet igiełkowe łożyska do wahacza w FJ czy nietypowe uszczelniacze do kół tego motocykla są w stanie zorganizować w ciągu kilku dni. Nawet zajebiście drogie łożyska do kół Harrego które w oryginale powinny być marki TIMKEN (nb. made in Poland, zapewne przez FŁT Kraśnik) kupuję tam za kilkanaście złotych w tej samej albo nawet lepszej jakości. Edytowane 12 Lutego 2012 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Z tym że AllBalls to hu**ia. Jakie łożyska tam są w oryginale? Kulki czy stożki? Łożyska przeważnie są normatywne czyli produkowane wg.norm. Sklepy specjalizujące się w łożyskach i uszczelnieniach powinny mieć lub mogą zamówić dany towar wg.potrzeb. Ja z takiego sklepu często korzystam. Zamiast płacić 150zł za 2 łożyska do główki, płacę 40-50zł za komplet SKF`ów. Nawet igiełkowe łożyska do wahacza w FJ czy nietypowe uszczelniacze do kół tego motocykla są w stanie zorganizować w ciągu kilku dni. Nawet zajebiście drogie łożyska do kół Harrego które w oryginale powinny być marki TIMKEN (nb. made in Poland, zapewne przez FŁT Kraśnik) kupuję tam za kilkanaście złotych w tej samej albo nawet lepszej jakości.Potwierdzam, tez czesto kupuje łożyska czy uszczelniacze w hurtowniach łożysk i nie odbiegają one jakością o tych sugerowanych przez producentów moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Z tym że AllBalls to hu**ia. Jakie łożyska tam są w oryginale? Kulki czy stożki? Łożyska przeważnie są normatywne czyli produkowane wg.norm. Sklepy specjalizujące się w łożyskach i uszczelnieniach powinny mieć lub mogą zamówić dany towar wg.potrzeb. Ja z takiego sklepu często korzystam. Zamiast płacić 150zł za 2 łożyska do główki, płacę 40-50zł za komplet SKF`ów. Nawet igiełkowe łożyska do wahacza w FJ czy nietypowe uszczelniacze do kół tego motocykla są w stanie zorganizować w ciągu kilku dni. Nawet zajebiście drogie łożyska do kół Harrego które w oryginale powinny być marki TIMKEN (nb. made in Poland, zapewne przez FŁT Kraśnik) kupuję tam za kilkanaście złotych w tej samej albo nawet lepszej jakości. Fabryka stożkowych łożysk tocznych TIMKEN znajduje się w Sosnowcu i do Kraśnika nijak nie pasuje :biggrin:Notabene od kilku lat nie posiada sklepu przyfabrycznego (bo się nie opłaciło) i nie prowadzi w związku z tym sprzedaży detalicznej :biggrin:Łożyska do główek ramy są produkowane w/g innej specyfikacji niż te do kół i nie tak masowo co skutkuje wyższą ceną ale jeżeli ktoś upiera się przy tanich to na to już nie mamy wpływu :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Panowie tam są kulkowe a chce założyć skośne wałeczkowe czy jakoś tam się nazywają! dzięki za porady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Wbrew pozorom kulkowe lozyska nie sa wcale zlym rozwiazaniem i wiele firm wrocilo do nich w ostatnich latach.Lozyska waleczkowe moga byc za wysokie - proponuje zalozyc oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam zamówiłem łożyska do główki ramy i na nie aktualnie czekam .Problem jest z kranikiem niestety zamówione membrany nie pasują są po prostu o 5 mm za małe są srednicy 30 mm a powinny być 35, na napisaną wiadomość że nie pasuje klijent odpisał że odsyła kasę a czemu nie pasują to on nie ma pojęcia !!Czym mogę zastąpić te membrany lub może cały kranik?Podobno stare Virago z lat 80 ma takowy ale czy i w ogule będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Łożyska stożkowe z yamahy xj650 pasują do mojego maxima można bez problemu zakupić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Z tym że AllBalls to hu**ia. Heh , szukałem i nic . Te parszywe pół milimetra zepsuło wszystko . Zresztą al bals też nie miały na krawędzi biezni allballs tylko NAC albo jakos tak . Koniec końców kupiłem za 140 zeta brutto we wrocku . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) Witam moto poskładane i odpalone pali na dotyk i wychodzi na obroty bez problemu i schodzi tak samo .Paliwo dostaje kranik działa podciśnienia w kraniku również.Jak się wyjedzie na drogę podczas jazdy po odkręceniu na maksa przerywa delikatnie . Na postoju mona gazować bez problemu . Macie jakiś pomysł ? Edytowane 23 Marca 2012 przez tomasz wloch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi