V12 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 (edytowane) WitamWymieniam uszczelniacze i oto w prawej ladze uszkodzony jest gwint w sztycy tłoczyska- ta sróbka co sie od dołu w goleń wkręcaKręci się dookoła (sztyca zablokowana rzecz jasna) da się cos z tym zrobić czy szukac nowej lagi??pozdr Edytowane 2 Lutego 2012 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Utnij imbusa , wsadź w nasadke i odkręć pneumatem. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 (edytowane) potrzebujesz nowego tloczyska ze sprawnym gwintem - znajdziesz to za pare groszy bo motocykl popularny a mlodziez gnie przednie zawieszenia az furczy po jaka cholere ciac imbusa itd. ludzie wymyslili cos takiego: http://serwiskarcher.pl/zdj/s10/nasadkiwszystkieguzik.jpg ostatnio jeden tu motocykl sznurkiem naprawial :laugh: Edytowane 2 Lutego 2012 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 i młotkiem :D Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 (edytowane) Nie ma się co śmiać bo ludzie wymieniają uszczelniacze zaworowe z pomocą sznurka :rolleyes: Nie trzeba głowicy ściągać żeby zawory rozpinać :biggrin: OT taka ciekawostka. Wiem że już dawno ktoś na forum pisał o tym patencie że się sprawdza. pozdr :ph34r: Oczywiście sznurek może służyć jako kickstarter/rozrusznik itd :biggrin: :biggrin: Edytowane 2 Lutego 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Pneumata mam i próbowałemTłoczysko to moze nie problem chociaz na allego nie widziałem ale jak to wyjąc skoro sróbka się kręci a gwint nadal trzyma??pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Skręcić tak żeby śruba stała w miejscu i rozwiercić imbusa (?) . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Jakby się śruba ukręciła to łeb by sam wypadł. Może jednak źle zblokowałeś tłoczysko od srodka? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Nie dam sobie ręki uciac ale chyba tak kiedys zrobiłem i się udało . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 może spróbuj włożyć ośkę i w dwie osoby docisnąć ją do ziemi porządnie i wtedy spróbować odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 (edytowane) Pany sprawa wyglada tak dodaje fotke tłoczyska z drugiej lagi. Zrobiłem mały test wkreciłem sróbke do oporu w gniazdo zaznaczone na czerwono i dziadostwo się obkręca mimo że trzymam za całość zielona strzałkaczyli wniosek z tego tam nie poszedł gwint tylko sie to gówno obkręca mimo ze korpus mam zablokowany wniosek pneumat i nie ma ze boli Niestety walka nie daje skutku ze dwie godziny meczenia pneumatem na rózne sposoby nic nie daje będe wiercił łeb sróby tylko nie wiem jak stoko ona sie luźno obracapozdr Edytowane 3 Lutego 2012 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 (edytowane) Precyzyjne wiercenie i sie udało gniazdo w goleni nawet nie draśnięte :DPrzyczyną nie możnosci odkręcenia było ze ktoś napchał silikonu w gwint :/ A ogólem to powinno sie na klej skręcać ?? chyba nie ?? te4raz musze sróbke taką skołowac i git Edytowane 3 Lutego 2012 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 A ogólem to powinno sie na klej skręcać ??Tak zalecają producenci. Ja skręcałem z odpowiednim moentem bez kleju wiele razy i nic się nie działo. Ale nikt mnie nie musi naśladować. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi